Auto Prof - AMT Live 2020: diagnose, EV, voertuignetwerken en meer AMT-kennissessies!

Auto Prof - AMT Live 2020: diagnose, EV, voertuignetwerken en meer AMT-kennissessies!

Sneller lastige storingen oplossen, schema lezen, voertuignetwerken en EV-advies. Zomaar een greep uit de AMT-kennissessies die je (gratis!) kan volgen tijdens Auto Prof - AMT Live. Lastig kiezen welke je gaat volgen? We nemen de sessies hier met je door!

In de aankomende editie van hét vak- en kennisevenement Auto Prof - AMT Live  op 11 , 12 en 13 februari in de Evenementenhal Gorinchem staat een mix van kennissessies voor je klaar. Voor technici, voor ondernemers of waardevol voor allebei. De kennissessies duren 30 tot 45 minuten. Er staan vier rondes per avond op het programma: 17.30 uur, 18.30 uur, 19.30 uur en 20.30 uur.

Je kunt kiezen uit zestien kennissessies, vijf van AMT en elf van partners/standhouders. Het volledige programma van de kennissessies vind je verderop in dit artikel. Nu aandacht voor de AMT-sessies, volgende week lees je wat de partners voor je in petto hebben!

Schema-lezen, weet wat je meet!

Pak jij er altijd een schema bij voor je gaat meten?

Marco van Wijk is een van de docenten verenigd in StichtingCOM. Marco: “Als je meteen gaat meten bij een storing kan je verstrikt raken in een lastige diagnose. Bepaal van te voren waar je gaat meten én wat je zou moeten meten op die plek. Wijkt het af, dan heb je direct aanleiding om verder te zoeken.”

In zijn kennissessie richt Marco zich op het gebruik van elektrische schema’s en meettechnieken om een diagnose te stellen. Daarbij komen verschillende soorten sensoren en actuatoren en hun (aanstuur)signalen aan bod. Doel? Je bewust maken van de belangrijke basis. “Met de juiste kennis weet je vooraf al wat je moet gaan meten en kan het diagnosestellen beginnen!”

Lees hier meer over de kennissessie van Marco

Hoe pak je die lastige storing aan?

Iwan Kennis lost elke lastige storing op

Geen foutcodes maar toch blijft de auto kuren vertonen. Een ander autobedrijf heeft er zijn hoofd al over gebroken, en ook de dealer kwam er niet uit. Ver vandaan blijven? Of als een uitdaging aanpakken? Iwan Kennis is diagnosetechnicus bij Autobedrijf Wout Bouman en lost de meest lastige storingen op. Hoe pakt hij zo'n storing aan? Welke tools gebruikt hij? En komt hij ook wel eens ergens niet uit? Leer van een topdiagnosetechnicus!

Iwan: “Het begint natuurlijk met de juiste kennis, tools en informatie. Ik ga veel praktijkstoringen doornemen tijdens mijn kennissessie. Wat was er aan de hand? Wat was er al aan de auto gedaan en hoe kwam ik tot de oplossing.”

> Lees hier meer over de kennissessie van Iwan

CAN, CANFD en LIN: een diepere kijk op voertuignetwerken

Robby Camps weet alles van netwerken in de auto, welke vragen heb jij voor hem?

Een voertuignetwerk zit in nagenoeg elke auto, maar hoe werkt dat nu? Scopebeelden, spannings- en/of weerstandsmetingen, aan zulke netwerken, die kennen we. Maar hoe gaat dat dan verder? Wie alles weet van netwerken is Robby Camps, werkzaam als CAN-analist bij Ford Lommel Proving Ground, en hij gaat zijn kennis delen.

“Een technicus wordt continu uitgedaagd om bij te blijven maar de complexiteit van de job valt niet meer te onderschatten. Daarom is systeemkennis van de gehele wagen en logisch redeneren vaak noodzakelijk. Ik ga de bezoekers van mijn kennissessie een diepere kijk geven in voertuignetwerken. Welke rol heeft het netwerk bij een storing? En hoe belangrijk is jouw systeemkennis daarbij? Tot 11, 12 of 13 februari 2020!”

> Lees hier meer over de kennissessie van Robby

De klant is EV-ready, hoe ver ben jij?

Ben jij klaar voor de EV-vragen van jouw klant? Jasper Engel geeft je raad.

Steeds meer consumenten overwegen een EV en willen advies. En dat gaat verder dan alleen over de auto. De klant wil weten hoe ver ie kan met een volle batterij en hoeveel watt de auto verbruikt. Maar ook of hij overal kan laden en wat elektriciteit ‘tanken’ kost. En hier ligt een belangrijke rol voor jou als ondernemer of autotechnicus.

Volg tijdens op Auto Prof – AMT Live in Gorinchem de kennissessie van Jasper Engel van SVKM (Stichting Vakkennis Mobiliteit) en leer hoe jij aan de juiste EV-advies- en verkoopkennis komt.

> Lees hier meer over de kennissessie van Jasper

Update AMT Garageforum: De hulp van 25.000 collega's

AMT Garageforum
Het AMT Garageforum krijgt een update, welke dat zijn? Volg deze kennissessie!

Meer dan 25.000 autotechnici hebben een account op het AMT Garageforum en dat worden er elke dag meer. Daarmee is het de grootste community voor autotechnici van Nederland! De afgelopen periode stortte AMT zich op de doorontwikkeling van het Garageforum want zo'n grote community vraagt om continue doorontwikkeling.

Tijdens Auto Prof – AMT Live presenteren we diverse nieuwe functionaliteiten van het AMT Garageforum. Daarmee kun je topics beter volgen, en je eigen interessegebieden aangeven voor notificaties.

Om de betrokkenheid nog verder te vergroten introduceert AMT in de loop van 2020 de AMT Garageforum Nieuwsbrief. De redactie heeft hiervoor een richting bepaald, maar tijdens Auto Prof – AMT Live horen we ook graag jouw ideeën. De hoofdgedachte: meer gebruikers activeren om hun kennis te delen. Bereid je dus voor op een deels open sessie, geleid door AMT-redacteur Elco van der Meer.

> Lees hier meer over de kennissessie van Elco

Welke kies jij?

Hieronder vind je het voorlopige programma. Welke kennissessie wil jij absoluut bij zijn? Zorg dat je op tijd bent want er is plek voor 65 (kleine kennisdomes) tot 100 (grote kennisdomes) bezoekers.

De zestien kennissessies tijdens Auto Prof - AMT Live 2020! *klik op het schema voor een grote versie*

AMT Kennisplein

Kijken doe je met...? Je handen natuurlijk! Ook dit jaar kun je mee doen aan de AMT Blackbox-actie.

Ook de moeite van het bezoeken voor of na een kennissessie is ons eigen AMT Kennisplein. Ga met de AMT-redactie in gesprek, neem je AMT Goodiebag mee of doe mee aan de AMT Blackbox-actie. Raad jij door alleen te voelen de vijf verschillende autotechnische onderdelen? Dan win je misschien wel die Nintendo Switch!

Meer Kennissessies?

Van 11 t/m 13 februari vindt de 2020-editie in Gorinchem plaats. Drie dagen lang automotive vakmanschap met standhouders, innovaties, demo's en natuurlijk een vol programma kennissessies. Daar ben je bij toch?

Registreer je gratis als gast van AMT via autoprof-amtlive.nl/tickets met registratiecode 2501.

Voor een nieuwe turbo is het gieten van de verschillende metalen onderdelen noodzakelijk. Voor deze gereviseerde van C&E Turbochargers hoefde dat niet..

Trend in revisie zet door: meer elektronica

Tijdens de garantieperiode worden onderdelen vaak door de fabrikant vervangen, maar zodra deze periode voorbij is, wordt revisie aantrekkelijker....

Foto: Shutterstock

Column Erwin den Hoed: 'Zonnige toekomst voor schadeherstel én...

Erwin den Hoed was voor AMT bij Bovag's eerste schadeherstelcongres. Hij zag een zonnige toekomst voor schadeherstellers én voor gereviseerde...

Een Maserati 4.9 V8 ombouwen naar dry sump-smering betekent lang zoeken naar de juiste onderdelen die ook nog eens duur zijn. Bert Hijnekamp houdt wel van dit soort uitdagingen. “Als een klant het wil betalen, kunnen we alles maken.” - Foto: Mike Tekst & Beeld

Zo lost HRW tekort aan revisietechnici op: 'Ik verzamel...

"In Nederland staan drie keer zoveel krukasslijpbanken als dat er mensen zijn om ze te bedienen. Revisietechnici zijn schaars", zegt Bert Hijnekamp...

Foto's: Peter Aansorgh

Stap voor stap: CVT reviseren

Revisiespecialist Christian de Vos van Autrans laat zien hoe revisie van een Continu Variabele Transmissie, oftewel CVT, in zijn werk gaat.

Foto's en video: Mike Tekst & Beeld

Van Kronenburg Engines: de motor achter het succes | VIDEO

Motorrevisie is topsport. Dat is wel duidelijk na een bezoek aan Van Kronenburg Engines. Met een combinatie van ervaring, gevoel en een modern...

De kleine platte schroevendraaier heeft Julia altijd bij zich. "Je kunt er zoveel mee doen, eigenlijk meer dan je verwacht." Foto: Koos Groenewold

Trots op het vak: Julia Jurriens, winnares Skills Heroes

Julia Jurriens, werkzaam bij Ekris BMW en Mini Arnhem, is onlangs uitgeroepen tot winnares van Skills Heroes, dé vakwedstrijd voor mbo-studenten in...

Drie achtcilinder lijnmotoren met een inhoud van 80 liter helpen deze duwboot aan stuwkracht. Voor een scheepstechnicus zijn het maar kleintjes.  - Foto: Gert te Lintelo

Groot, groter, grootst: zo houdt Bolier scheepsmotoren tot 16.000 kW...

Vraag je jezelf, terwijl je in zo'n overvolle motorruimte probeert een schroef te bereiken, ook wel eens af of je handen nou zo echt groot zijn of de...

De remote-interface is verbonden met het voertuig. Zo kan het via internet op afstand worden uitgelezen met de OEM diagnosetool van VAG (ODIS).

Clever eXpert diagnose: VW Tiguan met cilinderoverslag (twee keer)

Een autotechnicus stelt diagnose aan een VW Tiguan 2.0, 125 kW (CAWA) uit 2008. Het motorstoringslampje brandt en de auto slaat niet aan. Hij...