Auto Prof - AMT Live 2020: De toekomst van auto-aircoservice

Auto Prof - AMT Live 2020: De toekomst van auto-aircoservice

Onder druk van Europese regelgeving moet de uitstoot van broeikasgassen omlaag. Het is een van de redenen waarom R1234yf koudemiddel R134a inmiddels vervangt. Ook de komende jaren zijn er weer ontwikkelingen omtrent regelgeving gericht op milieuvriendelijk werken. En waarom stijgt de prijs van R1234yf zo hard? Krijg antwoord van airco-specialist Waeco Aircon.

Van dure optie tot gemeengoed op nagenoeg elke auto. De airconditioning is niet meer weg te denken uit de auto. Dat vereist natuurlijk ook de nodige kennis in de werkplaats. Nu is dat inmiddels wel op orde in menig autobedrijf, al zijn velen nog niet klaar voor R1234yf. Auto's met dit koudemiddel zijn inmiddels aan aircoservice toe. Kun je dit zelf? Of besteedt je het uit? Wellicht is de aankomende Auto Prof - AMT Live, 11-13 februari, een goed moment om je te verdiepen in de mogelijkheden.

Daarnaast is het goed om te beseffen dat voor een elektrische auto een goed werkende airco een must kan zijn. EV's met een geconditioneerd accupakket weigeren dienst indien de koeling niet werkt. Des te belangrijk dus dat het aircosysteem goed werkt én blijft werken.

Koudemiddelen en milieu

Ook op het gebied van koudemiddelen zijn er ontwikkelingen en Maurice van der Loop van Waeco Aircon weet daar alles van. In zijn kennissessie draait het dan ook om de toekomst van de auto-airco. Europese regelgeving met betrekking tot koudemiddelen en milieu komen aan bod net als het nieuwe koudemiddel.

Dat brengt vanzelfsprekend gevolgen met zich mee voor de auto-aircowerkplaats. En, vaak onderbelicht maar zeker belangrijk nu koudemiddelprijzen de pan uit rijzen: Hoe werk je milieuvriendelijk met koudemiddel? Hoe minder koudemiddel ontsnapt hoe beter voor het rendement van jouw aircoservice.

Kortom: wil je weten wat er op je af komt én hoe je jouw aircoservice verder kan laten renderen? Mis deze kennissessie op 11, 12 en 13 februari niet.

Meer Kennissessies?

Van 11 t/m 13 februari vindt de 2020-editie in Gorinchem plaats. Drie dagen lang automotive vakmanschap met standhouders, innovaties, demo's en natuurlijk een vol programma kennissessies. Daar ben je bij toch?

Registreer je gratis als gast van AMT via autoprof-amtlive.nl/tickets met registratiecode 2501.