CAN, CANFD en LIN: een diepere kijk op voertuignetwerken

CAN, CANFD en LIN: een diepere kijk op voertuignetwerken

Een voertuignetwerk zit in nagenoeg elke auto, maar hoe werkt dat nu? Scopebeelden, spannings- en/of weerstandsmetingen, aan zulke netwerken, die kennen we. Maar hoe gaat dat dan verder? Wie alles weet van netwerken is Robby Camps, werkzaam als CAN-analist bij Ford Lommel Proving Ground, en hij gaat zijn kennis delen.

Robby geeft een inkijk, waarbij de nadruk niet zo zeer ligt op het volledig ontrafelen van berichten die op de CAN-bus voorkomen, maar eerder op het juist interpreteren van die berichten om een correcte diagnose te stellen.

"Een technicus wordt continu uitgedaagd om bij te blijven maar de complexiteit van de job valt niet meer te onderschatten. Daarom is systeemkennis van de gehele wagen en logisch redeneren vaak noodzakelijk. Ik ga de bezoekers van mijn kennissessie een diepere kijk geven in voertuignetwerken. Welke rol heeft het netwerk bij een storing? En hoe belangrijk is jouw systeemkennis daarbij? Tot 11, 12 of 13 februari 2020!"

Robby Camps, CAN-analist - Ford Lommel

Robby Camps is in 1996 afgestudeerd als professional Bachelor in Kortrijk (België). Vervolgens heeft hij kortstondig bij een Mercedes dealer gewerkt als monteur. Eind ‘96 begon Robby bij Ford Lommel Proving Ground waar hij werkzaam is geweest op diverse afdelingen met verschillende functie. Van monteur remtest-voertuigen en monteur duurzaamheidstestwagens, tot diagnose technicus, en poolman rijtestafdeling.

De laatste 10 jaar is Robby werkzaam als CAN-analist in het Software testcentrum. Hierbij ligt de nadruk op het opsporen van fouten in de software van alle voertuigmodules.


Meer Kennissessies?

Van 11 t/m 13 februari vindt de 2020-editie in Gorinchem plaats. Drie dagen lang automotive vakmanschap met standhouders, innovaties, demo's en natuurlijk een vol programma kennissessies. Daar ben je bij toch?

Registreer je gratis als gast van AMT via autoprof-amtlive.nl/tickets met registratiecode 2501.