Occasionportaal Autocircuit voegt zich bij AutoTrack

Occasionportaal Autocircuit voegt zich bij AutoTrack

De occasionsite Autocircuit wordt per 1 juli aanstaande ondergebracht bij AutoTrack. Automotive MediaVentions zegt het grootste bereik van Nederland te hebben en dat wordt nu nog groter.

Het is een logisch verhaal, maar ook een tikkeltje ingewikkeld. Automotive MediaVentions heeft twee eigenaren: de ene is Mediahuis (en die uitgever ken je van diverse Vlaamse kranten, De Telegraaf en Autovisie) en de andere is DPG Media (en die uitgever ken je van AD, De Volkskrant en AutoWeek).

Beide bedrijven hebben de advertentieportalen Gaspedaal, AutoWereld en AutoTrack in Automotive MediaVentions bij elkaar gevoegd.

En Autocircuit dan?

Autocircuit is een occasionportaal, dat vooral in Noord-Nederland populair is. De eigenaar van Autocircuit is de NDC mediagroep (en Noordelingen kennen die uitgever van het Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant, Friesch Dagblad).

Eind vorig jaar is NDC overgenomen door Mediahuis en dan is het logisch dat Autocircuit ook bij de andere portalen van Automotive MediaVentions wordt gevoegd. Dat gaat dus op 1 juli aanstaande gebeuren.

Grootste bereik van Nederland

AutoTrack heeft een maandelijks bereik van ruim 1,6 miljoen autokopers en groeit door de samenvoeging nog verder. Bovendien krijgt AutoTrack een beter bereik in Noord-Nederland en versterkt Autocircuit het regionale karakter van AutoTrack.

Automotive MediaVentions claimt met de merken Gaspedaal, AutoTrack en AutoWereld het grootste bereik van Nederland te hebben. En daar wordt dus nu Autocircuit aan toegevoegd.

John Mulder

John Mulder

Freelance redacteur

Na IVA-Driebergen werkte John Mulder bij twee auto-importeurs, voordat hij autojournalist werd. Zijn belangstelling beperkt zich niet tot autotechniek, want ook (Nederlandse) autohistorie, -ontwerp en -design hebben zijn interesse. In 2013 schreef hij het jubileumboek: "VACO 75 jaar verenigd beter" en in 2015 een 'liber amicorum' voor Ruud Spuijbroek, secretaris van VACO. John is voorzitter van Conam (Contactgroep Nederlandse Auto- en Motorhistorie).

Email: john.mulder@wxs.nl

Nieuwe Niedorp - Raymond en Kirsten Surink van Autobedrijf Surink. Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

Trots op mijn bedrijf: Autobedrijf Surink staat voor eerlijkheid

In deze editie van Trots op mijn bedrijf Autobedrijf Surink in Nieuwe Niedorp.

Voorraadfinanciering loskrijgen wordt voor het universele autobedrijf moeilijker, merkt Allparts. daarom biedt de grossier het nu zelf aan.  - Foto: ANP

Allparts biedt garages voorraadfinanciering aan via DFM

AllParts, onderdeel van Nexus Automotive Nederland, gaat een strategische samenwerking aan met DFM, dochteronderneming van Volkswagen Bank en Pon...

Foto: ANP

Autoverkoop EU veert in april op na dip in maart

De verkoop van nieuwe auto's in de Europese Unie is in april flink gestegen, na de dip in maart. Volgens de Europese brancheorganisatie ACEA nam de...

Foto: Honda

Honda gaat miljarden investeren in productie elektrische auto's

Honda gaat de komende jaren miljarden investeren in de productie van elektrische auto's.

Van de in 2023 via ARN ingezamelde lithium-ion batterijen is 74% gerecycled. - Foto: ARN

Recycling EV-batterijen verdubbeld in 2023

In 2023 is in totaal 263.373 kg aan autobatterijen via ARN voor recycling aangeboden. Ruim het dubbele in vergelijking met het jaar ervoor; toen was...

Foto: Shutterstock

Ayvens Carmarket biedt autobedrijf online toegang tot gebruikte...

Ayvens lanceert Ayvens Carmarket, een platform voor de verkoop van gebruikte auto's aan professionele autohandelaren en dealers.

Foto: Shutterstock

Bovag Autowasbon als klantenbinder voor het autobedrijf

Bovag lanceert de Bovag Autowasbon. Autobedrijven kunnen die cadeau doen aan klanten na een APK of onderhoudsbeurt.

Foto: Shutterstock

ATC-livestream: auto hacken, hoe groot is het gevaar?

Auto's zijn steeds vaker permanent verbonden met het internet. Dat biedt voordelen, maar dergelijke 'connected cars' lopen ook, net als computers,...