Pars Rasol: 'Je gaat mij niet vertellen hoe mijn gevel eruit moet zien'

Pars Rasol: 'Je gaat mij niet vertellen hoe mijn gevel eruit moet zien'
Dochter Jody (links) is Eerste Monteur en keurmeester, zij wil in de toekomst het bedrijf overnemen van haar ouders.

Autobedrijf Pars Rasol bestaat sinds 2006, maar Rasol Akhavan is in de autobranche in Den Helder al veel langer een begrip dan dat hij een eigen bedrijf heeft. Waarom koos hij voor Autoservice Totaal?

Autobedrijf Pars Rasol is een opvallende naam: Rasol is zijn voornaam, Akhavan zijn achternaam en Pars betekent Perzië, het land waar Rasol vandaan komt. Er werken zes mensen bij Autobedrijf Pars Rasol, onder wie Sylvia (Rasols vrouw) en Jody (hun dochter). Jody, net 21 geworden, is Eerste Monteur en keurmeester.

“Het is een echt familiebedrijf”, zegt Rasol. Gaat Jody straks de zaak overnemen? “Jazeker! Maar ze moet van goeden huize komen om mij weg te krijgen, want ik ga niet thuiszitten.”

Belofte maakt schuld

Rasol heeft zich wel eens bij een andere formule aangesloten. Geen succes, zegt hij, want die formule kwam de gemaakte beloftes niet na en dan is Rasol snel weg. Autoservice Totaal bevalt hem veel beter. Autoservice Totaal is de meest laagdrempelige garageformule van Nederland; ideaal voor beginnende garagebedrijven en voor bedrijven die de potentie hebben om flink te groeien.

Een beetje eigenwijs

Zorg dat je je goed voelt bij de partij waarbij je je aansluit”

Rasols bedrijf is groot genoeg om voor een formule te kiezen die wat meer ondersteuning biedt. Autovakmeester bijvoorbeeld of CarProf, want dat zijn ook formules van Alliance Automotive. Rasol: “Ik ben een beetje eigenwijs. Klanten komen hier graag en wij kunnen niet zonder klanten, dus als je binnenkomt: wees welkom. Maar je gaat mij niet vertellen hoe mijn gevel eruit moet zien. Noem het ouderwets, maar het zit niet in mijn karakter om mijn naam of gevel te veranderen. Juist daarom koos ik voor Autoservice Totaal.”

Beste Kentekenloket in Noord-Holland

De ruimte tussen de diverse formules van Alliance Automotive kun je vullen met een abonnement op een concept: TECH360, LeaseProf, Garagevergelijker.nl, WESP Rendement Service en Kentekenloket. Die modules zijn beschikbaar voor alle klanten van Alliance Automotive. Rasol: “TECH360? Ja, dat heb ik zeker! TECH360 hebben we dagelijks nodig. En Kentekenloket zeg je? Vorig jaar waren we het beste Kentekenloket in Noord-Holland.”

Klantvriendelijkheid als ziekte

Klantenvertellen is een vast onderdeel van Autoservice Totaal en dat laat zien dat Rasol en zijn collega’s een 9,3 scoren. Het is door die klantvriendelijkheid dat Rasol twee jaar geleden al eens in AMT stond. Hij had toen de OOMT GastvrijheidsCheck laten uitvoeren. “Klantvriendelijkheid is een beetje mijn ziekte”, zei hij toen.

“Ik wil dat iedere klant altijd perfect wordt geholpen.” Het rapport van OOMT’s mysterybezoeker hangt boven Rasols bureau. “Wij vragen klanten niet of ze recensies willen schrijven. Dat doen ze uit zichzelf. Als klanten zich goed voelen, dan komt de rest vanzelf.”

Klantenvertellen is een onderdeel van de formule; team van Pars Rasol scoorde een 9,4.

Zorg dat je je goed voelt

Rasol is 61 en geniet dagelijks met volle teugen van zijn bedrijf. Binnen Den Helder verhuisde het bedrijf twee keer. “Twee jaar geleden verhuisden we naar een eigen pand, dus we verhuizen nu nooit meer. Afgelopen!”, zegt Rasol beslist.

Hij heeft nog wel een tip om de juiste formule te kiezen. “Zorg dat je je goed voelt bij de partij waarbij je je aansluit. Als dat zo is, dan komt klantenbinding en de rest vanzelf. Ik voel mij goed bij Autoservice Totaal.”

Dit artikel is gesponsord door Autoservice Totaal.

Nieuwe Niedorp - Raymond en Kirsten Surink van Autobedrijf Surink. Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

Trots op mijn bedrijf: Autobedrijf Surink staat voor eerlijkheid

In deze editie van Trots op mijn bedrijf Autobedrijf Surink in Nieuwe Niedorp.

Voorraadfinanciering loskrijgen wordt voor het universele autobedrijf moeilijker, merkt Allparts. daarom biedt de grossier het nu zelf aan.  - Foto: ANP

Allparts biedt garages voorraadfinanciering aan via DFM

AllParts, onderdeel van Nexus Automotive Nederland, gaat een strategische samenwerking aan met DFM, dochteronderneming van Volkswagen Bank en Pon...

Foto: ANP

Autoverkoop EU veert in april op na dip in maart

De verkoop van nieuwe auto's in de Europese Unie is in april flink gestegen, na de dip in maart. Volgens de Europese brancheorganisatie ACEA nam de...

Foto: Honda

Honda gaat miljarden investeren in productie elektrische auto's

Honda gaat de komende jaren miljarden investeren in de productie van elektrische auto's.

Van de in 2023 via ARN ingezamelde lithium-ion batterijen is 74% gerecycled. - Foto: ARN

Recycling EV-batterijen verdubbeld in 2023

In 2023 is in totaal 263.373 kg aan autobatterijen via ARN voor recycling aangeboden. Ruim het dubbele in vergelijking met het jaar ervoor; toen was...

Foto: Shutterstock

Ayvens Carmarket biedt autobedrijf online toegang tot gebruikte...

Ayvens lanceert Ayvens Carmarket, een platform voor de verkoop van gebruikte auto's aan professionele autohandelaren en dealers.

Foto: Shutterstock

Bovag Autowasbon als klantenbinder voor het autobedrijf

Bovag lanceert de Bovag Autowasbon. Autobedrijven kunnen die cadeau doen aan klanten na een APK of onderhoudsbeurt.

Foto: Shutterstock

ATC-livestream: auto hacken, hoe groot is het gevaar?

Auto's zijn steeds vaker permanent verbonden met het internet. Dat biedt voordelen, maar dergelijke 'connected cars' lopen ook, net als computers,...