Garageformule CarProf nu ook in België

Garageformule CarProf nu ook in België
CarProf start met twee bedrijven, dit is CarProf Van Twembeke in Brakel.

Brezan brengt de garageformule CarProf naar België. Gehoopt wordt op tien tot vijftien CarProf-bedrijven aan het eind van dit jaar. Verandert er ook iets voor de Belgische markt en volgen er eventueel ook andere formules van Alliance Automotive Group?

Alliance Automotive is in Nederland de drijvende kracht achter Autoservice Totaal, Autovakmeester en CarProf. Die laatste formule is nu door grossier Brezan Autoparts (onderdeel van Alliance) in België geïntroduceerd. Bjorn Van Cauwenberghe is formulemanager van CarProf België: "We hebben bij het opzetten van CarProf in België bekeken welke elementen van de CarProf formule in Nederland goed aansluiten bij de behoefte en wensen van de Belgische autobedrijven. Waar nodig hebben we onderdelen aangepast die specifiek alleen voor de Belgische markt van toepassing zijn."

Rendement staat voorop

CarProf kent ook in België een breed pakket aan services: een garantie van 24 maanden op reparaties en arbeidsloon, Europese pechhulp en een volledig assortiment in A-merkonderdelen. Net als in Nederland zijn TECH360 (opleidingen en technische helpdesk) en WESP Rendement Service (verbeteren van het rendement) belangrijke gereedschappen in de CarProf-formule.

Iets minder oranje

Volgens Ivar Camps van Alliance past de CarProf-formule goed bij de behoefte van de Belgische markt. Weliswaar is de Belgische kleurvoorkeur rood en niet oranje, één van huiskleuren van CarProf. Ivar Camps: "Maar de oranje kleur gaat iets meer naar de achtergrond in de uitstraling en we gaan kijken hoe we bedrijven op een subtiele manier de juiste CarProf-uitstraling kunnen geven."

NexDrive ook naar België

Er zijn geen plannen om Autoservice Totaal en Autovakmeester naar België te brengen, maar NexDrive wel; dat is het EV- en hybride-label van Alliance. Hoewel Amsterdam meer laadpalen heeft dan heel België ziet Alliance voor NexDrive goede kansen op de Belgische markt.

Landelijke dekking

CarProf heeft sinds 2014 in Nederland gebouwd aan een landelijk netwerk van ruim honderd deelnemers. Ook de Belgische ambitie is een landelijke dekking. De eerste twee bedrijven zijn CarProf Van Twembeke in Brakel en CarProf Vijverman in Denderhoutem. Ivar Camps: "We hopen eind dit jaar tien tot vijftien deelnemers te hebben." Geïnteresseerde autobedrijven kunnen hun interesse kenbaar maken bij hun Brezan-verkooppunt of via Carprof.be.