Online magazine Hybride & EV: praktische informatie voor toekomstbestendig autobedrijf

Online magazine Hybride & EV: praktische informatie voor toekomstbestendig autobedrijf

De opkomst van hybride/EV voertuigen is niet te stoppen. Wat gaat er veranderen in de showroom en werkplaats? Valt er nog wat te sleutelen en te verdienen aan hybride/EV? En wat moet je weten over de techniek en het laden? Dat en meer lees je in dit online magazine.

Wil je direct het hele magazine lezen? Dat kan hier! Hieronder zie je de inhoud.

Inhoud online magazine Hybride & EV

Werken aan EV's: welke apparatuur moet je in huis hebben?

Wat moet je in huis hebben aan kennis, vaardigheden, tools en equipment om hybride en volelektrische auto’s te kunnen servicen? Die vraag stelden we leveranciers van training en gereedschap voor EV’s.

Lees meer

Praktijkcase: Nissan Leaf laadt traag, wat nu?

Wat moet je weten, kunnen en in huis hebben als je elektrische auto’s gaat servicen? Die vraag stelden we aan een reeks opleiders en leveranciers van EV-opleidingen en tools. En we legden ze deze praktijkcase voor.

Lees meer

Wat kun je nog verdienen?

Ecotap leverde twee gewone en twee snelladers (voor externe klanten). Dankzij de zonnepanelen op het dak zijn de eigen laadsessies gratis.
Wat kun je nog aan een elektrische auto in de werkplaats verdienen? André Renses stelde zich die vraag en gooide het roer om. “Onze business verandert iedere dag en niet in het voordeel van het traditionele autobedrijf.”

Lees meer

(PH)EV's in werkplaats en showroom? Zes vragen die je verder helpen

Arjan van Doorn is er eerlijk over: de ideale HV-batterij bestaat nog niet.
Afgelopen maand nodigde Vereniging ATC Arjan van Doorn uit in de studio. Hij legde uit waar het autobedrijf zich op moet voorbereiden voor verkoop van en onderhoud aan EV’s en PHEV’s. Voor de verandering doen we geen verslag van de gehele uitzending, maar lichten we zes zaken uit waarmee je de klant beter kunt adviseren.

Lees meer

Rekenen aan het thuis opladen van een EV

In een Tesla Model 3 opent het handschoenenkastje elektrisch, gaaf! Toch is het oude techniek in een nieuw jasje. Hetzelfde kunstje zien we in iedere auto met centrale portiervergrendeling. Zo komen we veel sensoren, actuatoren en embedded systems (computers) uit ‘oude’ auto’s tegen in EV’s. Daarnaast bieden elektrische auto’s technieken die nieuw zijn voor autotechnici. In deze B2B: laden aan huis.

Lees meer

Omgaan met compressorolie bij aircoservice aan hybrides en EV’s

De meeste Hybrides en EV's vragen om specifieke aandacht als het gaat om aircoservice. Hoe zorg je ervoor dat de POE-oliën van een EV niet niet vermengd raken met de traditionele PAG-oliën?

Lees meer

Spanning over komst van EV’s in de werkplaats: hoe gaan AMT-lezers ermee om?

In de universele werkplaats is een hybrideauto geen uitzondering meer. Maar elektrisch? Kun jij ook al elektrische auto’s aan? We vroegen het AMT-lezers. Zij geven je praktische tips.

Lees meer

Annemiek van de Heg

Annemiek van de Heg

Hoofdredacteur

Annemiek studeerde journalistiek aan de Hogeschool Windesheim. Ze had haar eigen autobedrijf, werkte voor 4WD Magazine en organiseerde 4WD-evenementen. Toen Annemiek in 2016 voor de eventsafdeling van AMT-uitgever Vakmedianet aan de slag ging, had ze als freelancer al diverse artikelen voor AMT geschreven. Sinds september 2017 doet ze dat full-time. Annemiek vulde lange tijd olie bij in haar Peugeot, maar rijdt nu haar droomauto. Een BMW 1 Serie.