Garage Jacobs koos voor zonne-energie zonder investering

Garage Jacobs koos voor zonne-energie zonder investering
Keriem had graag gezien dat het dak volledig van zonnepanelen werd voorzien, maar daar had het bedrijf de middelen niet voor.

Keriem Jacobs werkt al sinds 2007 bij Garage Jacobs, het autobedrijf van zijn vader dat hij dit jaar overnam. Onlangs was het tijd voor een nieuwe locatie met een verdubbeling van het aantal bruggen. Een mooie stap, maar ook eentje die de nodige kosten met zich meebracht. Gelukkig was daar de zonnepaneel-leaseconstructie van Zelfstroom: een slimme manier om te verduurzamen èn te besparen.

Het familiebedrijf dat al bijna veertig jaar bestaat, gaat met zijn tijd mee. In 2019 verhuisde het bedrijf naar een groter pand, met niet drie, maar zes bruggen en de daarbij behorende voorzieningen. Op het nieuwe pand lagen al achttien zonnepanelen, maar dat besloeg slechts een deel van het dak. Keriem had graag gezien dat het dak volledig van zonnepanelen werd voorzien, maar daar had het bedrijf – zeker na een kostbare uitbreiding – de middelen niet voor. Toen Keriem de leaseconstructie van Zelfstroom onder ogen kreeg, twijfelde hij geen minuut. Zo kon hij zonder investering toch besparen op zijn energiekosten.

Volledig zelfvoorzienend in energie

“Ik was voor mijn woning op zoek naar zonnepanelen en las over de leasemogelijkheden bij Zelfstroom. Ik heb meteen contact opgenomen en vroeg daarbij meteen naar de mogelijkheden voor mijn garage. Ook dat bleek geen probleem te zijn! In december is mijn woning voorzien van panelen en in maart de garage.”

'Ons verbruik is flink: we hebben zes deuren die de hele dag open en dicht gaan, en daarbij de infraroodverwarming continu aanstaan'”

De achttien bestaande panelen zijn keurig blijven liggen, deze zijn aangevuld met vierenveertig panelen van Zelfstroom. Dit totaal maakt de autogarage naar verwachting volledig zelfvoorzienend. “Ons verbruik is flink: we hebben zes deuren die de hele dag open en dicht gaan, en daarbij de infraroodverwarming continu aanstaan. Daarnaast hebben we veel apparatuur en verlichting, dus de maandelijkse kosten zijn aanzienlijk. De euro’s verdwijnen vaak als sneeuw voor de zon”, grapt Keriem.

“In ons vorige pand hadden we een grasdak, dat was niet alleen duurzaam, maar het isoleerde ook meteen ontzettend goed. Sterker nog, we hadden daar niet eens verwarming nodig. Helaas was een vergelijkbaar dak voor dit pand te duur. Ik vind het mooi dat nu een minstens zo duurzame, maar tegelijkertijd ook besparende dakoplossing hebben gevonden.”

Dankzij de zonnepanelen heeft Keriem amper nog aanvullende energie nodig voor zijn garage.

Lagere maandlasten zonder investering

Dankzij de zonnepanelen heeft Keriem amper nog aanvullende energie nodig. Aangevuld met de lage maandelijkse leasekosten, betaalt het autobedrijf nu maandelijks minder aan energie dan voorheen. En dat zonder dat er een investering nodig was.

“Dat was ook precies wat ons aansprak in het leasen van zonnepanelen: na de verhuizing en alle bijbehorende kosten was een investering in zonnepanelen absoluut niet mogelijk. Nu konden we alsnog ons bedrijf voorzien van zonne-energie, zonder dat we daarvoor bij de bank moesten aankloppen. Het past ook wel in de trend die je steeds meer ziet, we gaan meer en meer over van bezit naar gebruik. En waarom ook niet? Ik hoef geen eigenaar te zijn van de zonnepanelen om ervan te kunnen profiteren.”

Over Zelfstroom heeft Keriem niets dan lof. “De communicatie was duidelijk, alle afspraken werden nagekomen en de installatie verliep vlekkeloos. De service en dienstverlening waren heel fijn, voor mij voelde het meteen goed. Ik kan het dan ook aan iedereen aanbevelen.”

Benieuwd wat zonnepanelen jou kunnen opleveren?

De leaseconstructie van Zelfstroom is een ideale oplossing voor elke garagehouder. Met een groot dak kun je immers veel rendement behalen en zo de flinke kosten die je aan apparatuur en verlichting hebt volledig compenseren. Wil je meer weten? Kijk dan op www.zelfstroom.nl/auto of whatsapp je postcode + huisnummer + jaarlijks verbruik naar naar 085 20 10 165 en ontdek direct wat jij kunt besparen.

Dit artikel is gesponsord door Zelfstroom.