Platform 'Proefrit aan Huis' verzorgt occasion-proefritten in heel Nederland

Platform 'Proefrit aan Huis' verzorgt occasion-proefritten in heel Nederland
Johan Tuinstra: "Negentig procent van de proefritten resulteert in een verkoop."

Ook zonder corona zou het showroombezoek gedaald zijn. Iemand die dat al tien jaar in de gaten heeft is Johan Tuinstra. Hij is de drijvende kracht achter het platform 'Proefrit aan Huis'.

Johan Tuinstra is eigenaar van het platform 'Proefrit aan Huis'. Hij verzorgt met zijn autobedrijven in Friesland (Pheifer, Synyco en Esgee) al meer dan tien jaar gratis proefritten aan huis.

Johan Tuinstra: "Ik kreeg vaak vragen van collega's over de kosten, want als iemand onderweg is kost dat een uitsmijter en een bekeuring.

En wat als de aspirant-koper dan niet koopt? Ik neem die kosten graag voor lief, want mensen vinden het fantastisch dat je de moeite neemt en in negen van de tien keer kopen ze die auto wél."

Hoe werkt het?

Tuinstra verzamelde alle kennis en ervaring en zette het platform 'Proefrit aan Huis' op. Er zijn inmiddels twaalf pilotdealers en 41 chauffeurs. Als een aspirant klant in Groningen interesse heeft in een auto die bij een Bosch Car Service-bedrijf in Eindhoven staat, dan zorgt het platform dat de auto in Eindhoven wordt opgehaald en bij de Groningse aspirant-koper voor de deur wordt gezet.

Gratis voor de klant

Alle auto's die via www.proefritaanhuis.nl worden aangeboden, zijn gegarandeerd rijklaar. De offerte is al vóór de proefrit gemaakt en de auto's worden gratis voor de deur gezet, ongeacht of de klant ze koopt of niet.

Autobedrijven die meedoen sluiten zich bij het platform aan. Ook dat is gratis. De autobedrijven betalen een vast bedrag per proefrit aan het platform.

Een mooi verlengstuk van de online showroom”

En inruilers?

Een inruilauto wordt vooraf digitaal getaxeerd. De chauffeur kan - terwijl de klant de proefrit maakt - extra foto's van de inruilauto naar het autobedrijf sturen. Koopt de klant de auto, dan neemt de chauffeur de inruiler gelijk mee, vult de kilometerstand in en regelt via een app de vrijwaring en tenaamstelling van de nieuwe auto.

Waar moeten autobedrijven aan voldoen?

Je moet lid van BOVAG zijn en een landelijke garantiedekking regelen, zodat de Groningse klant niet voor garantie naar Eindhoven hoeft. De autobedrijven zetten hun occasionaanbod op www.proefritaanhuis.nl; hoe meer autobedrijven meedoen, hoe interessanter het platform wordt.

Johan Tuinstra: "Als je de online presentatie goed voor elkaar hebt, is dit een mooi verlengstuk van de online showroom. Het is de volgende stap in het online verkopen van occasions."