Zo realiseer je extra omzet met tuning, loggen en vermogensmeting

Zo realiseer je extra omzet met tuning, loggen en vermogensmeting

Extra omzet in de werkplaats? Klanten met een glimlach zien pinnen? Klanten die hun auto niet als vervoersmiddel zien maar als hobby? Klanten die altijd terugkomen omdat jullie de mooiste tuning er op hebben gezet? Volgens Marco van Heeswijck van TransTune Automotive, is het allemaal mogelijk met de Transtune Tuning Kit. "Je hebt altijd de juiste tools van A tot Z", vertelt hij hier enthousiast.

"De juiste tools om te flashen, een vermogensmeting doen, loggen, tot en met een API-koppeling op de website zodat jij en jouw klanten de vermogenswinsten kunnen bekijken voor de auto", somt Van Heeswijck op.

Wat kun je met de Transtune Tuning Kit?

Bij Transtune Automotive hebben ze bijna alle tuningtools die er op de markt zijn getest. De beste uit de test is het Magic Motorsport systeem. "Dit heeft een aantal redenen. Het is momenteel de snelste tool met het uitlezen en schrijven van de aangepaste tuning files", legt Van Heeswijck uit.

"Verder kun je met het systeem ook transmissie-computers uitlezen en beschrijven. Zo kunnen bij Mercedes-Benz de 5G-Tronic tot en met de 9G-Tronic automaat geflasht worden. Ook de ECU klonen is mogelijk, zelfs bij duurdere Flash Tools is dat vaak niet het geval."

Transtune Automotive is officieel distributeur van Magic Motorsport. "We kunnen hier de beste service en het juiste advies voor geven." Meer uitleg vind je in het filmpje:

Vermogen meten

Met het Insoric RealDyno Power-systeem kun je het vermogen meten van de auto. Van Heeswijck: "Dit systeem werkt net zo nauwkeurig als de Dyno-Testbank die wij hebben in onze werkplaats. Je meet met dit systeem het vermogen van de auto door op de weg een testrun uit te voeren."

De vermogensmeting kun je gebruiken voor verschillende doeleinden:

  • Vermogen meten wat de auto origineel heeft.
  • Vermogen meten wat de auto na de Chiptuning heeft.
  • Je kan vermogensmeting ook als diagnosetool inzetten.

Transtune Automotive is officieel distributeur van Insoric RealDyno Power-systeem. Voor meer informatie kijk dan het volgende filmpje:

Auto loggen

Met de HP Tuner Tool kun je de systemen van de auto loggen. "Dit systeem kun je gebruiken voor het perfecte afstellen van de Chiptuning gebruiken en als diagnosetool voor de werkplaats, mocht je een auto met een motorprobleem hebben. Dit systeem registreert alle waardes van de motor als je een proefrit maakt. Wij zijn officieel distributeur van de HP Tuner Tool."

Bekijk het filmpje over de HP Tuner Tool:

Vermogenswinst auto

Met de API-koppeling op de site kan de klant makkelijk en snel zien wat de vermogenswinst van zijn auto wordt na de Chiptuning. "Bij dit pakket worden ook een laptop geleverd waarop alle systemen zijn geïnstalleerd en bijbehorende koffers om de spullen te beschermen", vertelt Van Heeswijck. De kosten van de Transtune Tuning Kit zijn €6.999,- excl. BTW.

"Dit systeem is zo samengesteld dat het voor iedere monteur makkelijk en eenvoudig toegankelijk is. Je hoeft hier geen extra cursussen voor te nemen, als je vastloopt of twijfelt, dan bieden wij gebruikers de helpende hand."

Hoe laat je een file aanpassen tot een Chiptuningfile? Dat gaat in vier stappen:

  1. Maak gratis een account aan op www.transtune-b2b.com
  2. Je koopt credits en betaald via iDeal, Creditcard of PayPal.
  3. Je upload de file die aangepast moet worden voor Tuning
  4. Je download de aangepaste Tuning file via ons systeem en leest hem terug in de auto.

Van Heeswijck vertelt hoe eenvoudig en snel het werkt: "Je krijgt via ons de volledige ondersteuning bij het Tune van de auto. Mocht je ergens bij vastlopen of vragen hebben, dan staan wij altijd klaar. Onze database bestaat uit een groot assortiment aan files voor auto’s van jong tot oud. Door het groeiende aanbod aan auto’s blijft onze database ook groeien. Het unieke aan onze Tuningfiles is dat we die zelf schrijven en voor iedere auto die getuned wordt, wordt een uniek Tuningfile gemaakt."

Gespecialiseerd

"Transtune Automotive is echt gespecialiseerd in Tuning Service en Automaat Service. Omdat wij al langere tijd in dit werk bezig zijn, kunnen we ons echt gaan onderscheiden van de rest. De Chiptuning Files die wij leveren zijn allemaal van hoge kwaliteit, veilig en getest door onze eigen Tuner Harm van Bussel", besluit Van Heeswijck trots. "Ons team bestaat uit een jong, klein team met ervaring in de autobranche, die dus weten hoe de autobranche te werk gaat, en dat geldt ook voor de b2b-markt".

Dit artikel is gesponsord door Transtune Automotive.

Voor een nieuwe turbo is het gieten van de verschillende metalen onderdelen noodzakelijk. Voor deze gereviseerde van C&E Turbochargers hoefde dat niet..

Trend in revisie zet door: meer elektronica

Tijdens de garantieperiode worden onderdelen vaak door de fabrikant vervangen, maar zodra deze periode voorbij is, wordt revisie aantrekkelijker....

Foto: Shutterstock

Column Erwin den Hoed: 'Zonnige toekomst voor schadeherstel én...

Erwin den Hoed was voor AMT bij Bovag's eerste schadeherstelcongres. Hij zag een zonnige toekomst voor schadeherstellers én voor gereviseerde...

Een Maserati 4.9 V8 ombouwen naar dry sump-smering betekent lang zoeken naar de juiste onderdelen die ook nog eens duur zijn. Bert Hijnekamp houdt wel van dit soort uitdagingen. “Als een klant het wil betalen, kunnen we alles maken.” - Foto: Mike Tekst & Beeld

Zo lost HRW tekort aan revisietechnici op: 'Ik verzamel...

"In Nederland staan drie keer zoveel krukasslijpbanken als dat er mensen zijn om ze te bedienen. Revisietechnici zijn schaars", zegt Bert Hijnekamp...

Foto's: Peter Aansorgh

Stap voor stap: CVT reviseren

Revisiespecialist Christian de Vos van Autrans laat zien hoe revisie van een Continu Variabele Transmissie, oftewel CVT, in zijn werk gaat.

Foto's en video: Mike Tekst & Beeld

Van Kronenburg Engines: de motor achter het succes | VIDEO

Motorrevisie is topsport. Dat is wel duidelijk na een bezoek aan Van Kronenburg Engines. Met een combinatie van ervaring, gevoel en een modern...

De kleine platte schroevendraaier heeft Julia altijd bij zich. "Je kunt er zoveel mee doen, eigenlijk meer dan je verwacht." Foto: Koos Groenewold

Trots op het vak: Julia Jurriens, winnares Skills Heroes

Julia Jurriens, werkzaam bij Ekris BMW en Mini Arnhem, is onlangs uitgeroepen tot winnares van Skills Heroes, dé vakwedstrijd voor mbo-studenten in...

Drie achtcilinder lijnmotoren met een inhoud van 80 liter helpen deze duwboot aan stuwkracht. Voor een scheepstechnicus zijn het maar kleintjes.  - Foto: Gert te Lintelo

Groot, groter, grootst: zo houdt Bolier scheepsmotoren tot 16.000 kW...

Vraag je jezelf, terwijl je in zo'n overvolle motorruimte probeert een schroef te bereiken, ook wel eens af of je handen nou zo echt groot zijn of de...

De remote-interface is verbonden met het voertuig. Zo kan het via internet op afstand worden uitgelezen met de OEM diagnosetool van VAG (ODIS).

Clever eXpert diagnose: VW Tiguan met cilinderoverslag (twee keer)

Een autotechnicus stelt diagnose aan een VW Tiguan 2.0, 125 kW (CAWA) uit 2008. Het motorstoringslampje brandt en de auto slaat niet aan. Hij...