Bezoek op 9 & 10 maart AMT Live Online: De digitale kennisbeurs

Bezoek op 9 & 10 maart AMT Live Online: De digitale kennisbeurs

Een dikke streep door vakbeurzen, trainingen en bijeenkomsten. Saai, maar niet getreurd. Op 9 en 10 maart vindt de online editie van AMT Live plaats! Kennis tanken vanuit je werkplaats, showroom of huiskamer. Neem twee dagen lang een (gratis!) duik in techniek en alles wat ondernemen in onze branche boeiend maakt. Wat is er te zien en te doen?

Het was even slikken: definitief geen Auto Prof in 2021 en dus ook geen AMT Live. Niets doen was geen optie en zo was het idee voor een online editie van AMT Live geboren. Samen met toeleveranciers en experts uit de branche heeft AMT een prachtig digitaal, interactief en afwisselend programma samengesteld.

Automotive professionals komen aan hun (technische) trekken”

Van kennissessies, webinars, livestreams tot technische video’s, een heuse pubquiz en het AMT Journaal. Automotive professionals komen aan hun (technische) trekken. AMT Live online biedt je zelfs de mogelijkheid om te netwerken, na te praten met de sprekers of te ‘kletsen’ met vakbroeders.

AMT Journaal

Beide AMT Live-dagen starten om 18.45 uur met het AMT Journaal. De redactie neemt het laatste nieuws uit de branche met je door en blikt vooruit op het programma van de avond.

Na het journaal volgen drie rondes met verschillende kennissessies. Zie je interessante sessies die gelijktijdig plaatsvinden? Geen nood, de kennissessies zijn voor AMT-abonnees ‘on demand’ terug te kijken.

We nemen alvast de ‘grote namen’ van AMT Live met je door:

Masterclass Veerpootlagers

NTN-SNR trapt af met een Masterclass Veerpootlagers. Welke problemen kunnen ontstaan bij veerpootlagers en hoe los je die op? Aan de hand van deze praktische sessie is het monteren en repareren van veerpootlagers zo gedaan.

AMT Kennissessie: Hoofdpijnstoringen, zo los je ze op!

Iwan Kennis, diagnosespecialist bij Autobedrijf Wout Bouman, trakteert je in zijn kennissessie op drie kakelverse, complexe storingen uit zijn eigen werkplaats.

Een Opel Astra die niet wil starten en niet uitgelezen kan worden, een Peugeot 2008 waarvan het motorstoringslampje af en toe aan gaat en een Audi A3 waarvan de motor niet wil aanslaan en die geen foutcodes laat zien.

Storingen waar je je hoofd over breekt. Waar begin je de diagnose en hoe kom je tot de oplossing? Iwan neemt je stap voor stap mee in deze livesessie.

Meld je aan!

'Sleutelen' op afstand

Jifeline laat je in zijn sessie zien hoe je repareert met de Jifeline-interface. Diagnose, programmeren en coderen op afstand moeilijk? Nee hoor, in deze sessie zie je dat ‘sleutelen op afstand’ makkelijker is dan je denkt.

Motorsteunen

In de livesessie van Febi ontdek je meer over de toepassing van diverse motorsteunen. Van passieve motorrubbers tot elektronisch gestuurde, actieve motorsteunen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden laten Febi-technici zien hoe, wat, wanneer en waarom je moet vervangen.

Alles over technische sprays

Wie kent WD-40 niet? Het wondermiddel in de werkplaats, dat je bijna overal voor kan gebruiken. Maar ben je ook bekend met de technische sprays die WD-40 speciaal voor de professional heeft ontwikkeld? WD-40 vertelt er je in zijn kennissessie alles over.

Natuurlijk doe je mee om de eer, maar de prijzen zijn ook niet weg. Een uurtje (autotechnische) ontspanning, dat je meer dan plezier alleen op kan leveren! Speel met óf tegen je collega's.

Pubquiz: Ben jij de slimste?

Na het opdoen van al die kennis is het tijd om de spanning van je af te laten glijden. Het sluitstuk op 9 maart is een vette pubquiz, geheel verzorgd door WD-40. Speel solo of stel je eigen team (max. 6 personen) samen en meld je aan.

De prijzenpot is ook niet mis!”

Wat er op het spel staat? Eeuwige roem, natuurlijk. Maar de prijzenpot is ook niet mis. Win een radiografisch bestuurbare Audi of één van de pakketten met WD-40 Technische Spray. De quiz staat garant voor een uur plezier, waarbij jij en je collega's hun automotive kennis testen. Meld je als de gesmeerde bliksem aan, want vol = vol!

AMT Kennissessie: Snuffelen aan de APK-deeltjestest

Gerrit Kadijk is eigenaar van Emission Training Services (ETS) en docent Verbrandingsmotoren op het Da Vinci College in Dordrecht. Van 2012 tot 2020 leverde hij als medewerker van TNO een grote bijdrage aan de ontwikkeling van de APK-deeltjestest. Hij weet dus als geen ander hoe de test eruit ziet en wat de gevolgen zijn voor de dagelijkse APK-praktijk.

Zijn kennissessie ‘Supersnel snuffelen aan sublieme roetfilters in de APK-deeltjestest’ mag je niet missen. Weg OBD-test en weg roettest, want die kunnen defecte of verwijderde roetfilters niet of nauwelijks opsporen. De oplossing is een deeltjestest die slechts30 seconden in beslag neemt en bij stationair toerental wordt uitgevoerd. En de motor hoeft niet bedrijfswarm te zijn.

Hoe dat werkt, presenteert en demonstreert Gerrit in deze sessie. Beter en eenvoudiger testen met een betaalbare deeltjesteller is over ruim een jaar de werkelijkheid in de APK. Snuffel je mee?

Hoe werkt het hybride/EV-aircosysteem?

Waeco laat op 10 maart zien hoe het aircosysteem van een hybride/EV-voertuig werkt. Belangrijk, want als de airco het niet (goed) doet, doet de auto het ook niet meer! Wat is de juiste compressorolie? Wat gebeurt er als je toch de verkeerde olie gebruikt of als er vocht in de olie komt?

ACTronics komt tijdens AMT Live Online met een primeur op het gebied van revisie... Wat dat is, is zelfs voor AMT nog een verrassing!

Innovatie in revisie

Het afgelopen coronajaar heeft ACTronics niet stilgezeten. Kwaliteit is één van de belangrijkste pijlers binnen het bedrijf. De R&D afdeling zet zich keihard in om revisies van de hoogst mogelijk kwaliteit te ontwikkelen. Met het meest recente project heeft ACtronics hierin een grote en belangrijke stap gezet, die voor de revisiebranche uniek is.

Wat en hoe dit precies zit, is nog even een verrassing. Maar niet lang meer! Algemeen directeur Leon Kleine Staarman en commercieel manager Niek Bragt vertellen je op 10 maar alles hierover. in een kijkje achter de schermen. Een niet te missen onthulling dus!

Meer omzet met minder voorraad

Ondernemers opgelet: voorraadbeheer saai? Absoluut niet. Wil je weten hoe je met minder voorraad meer rendement behaalt? Dan mag je het webinar van Slimstock niet missen.

Stel live je vragen aan Jan Kraaijeveld. Zijn doel is mensen en bedrijven beter laten presteren op het gebied van forecasting en voorraadmanagement. Enthousiast als hij is, heeft hij al veel mensen en organisaties warm kunnen maken voor voorraadbeheer. Zoals automotive bedrijven als Pon Logistics, Molco en Geevers.

Met Autodistribution duik je (live!) dinsdag 9 maart de werkplaats in voor een technische training EGR-kleppen en op 10 maart voor de training DPF-systemen.

Technische training EGR en DPF

Autodistribution neemt je  9 maart (live!) mee de werkplaats in! Vanuit je luie stoel volg je een technische training over de 2e generatie EGR-kleppen. Hoe hebben die zich technisch ontwikkelt en hoe werken ze? Hoe controleer je of de EGR zijn werk nog goed doet en hoe stel je diagnose? Kijk, en je EGR-kennis is helemaal up to date! 

Kijk, zo is je EGR-kennis weer helemaal up-to-date! ”

Op 10 maart staat de training 'Efficiente diagnose en reparatie van DPF-systemen' op het programma. Om te voldoen aan de normen van vervuiling zijn auto’s uitgerust met filtratiesystemen op de uitlaatgassen. Deze filtersystemen vertonen vaak storingen die moeilijk op te lossen zijn, meestal vanwege een gebrek aan kennis van de componenten en van de strategieën die bij hun werking betrokken zijn.

Het doel van deze livesessie is om de werkingsprincipes en noodzakelijke testprocessen te presenteren voor efficiënte diagnose en reparatie van DPF-systemen.

Meld je gratis aan!

AMT Live is voor iedere automotive professional gratis te bezoeken. Meld je aan via amtlive.nl en mis niets van het programma.

AMT Live Online bezoeken?

Even geen vakbeurzen, bijeenkomsten en live events? Geen nood, wij brengen AMT Live naar je werkplaats, showroom en huiskamer. Neem een digitale duik in techniek, APK, equipment en in alles dat ondernemen in de autobranche boeiend maakt. Kortom: jouw branche in de spotlight. Twee dagen lang!

Een spetterend programma staat voor je klaar in een online AMT Live- omgeving: Het dagelijkse AMT-journaal, videoreportages, demo’s en live kennissessies van technici en experts en interviews. Tijdens het digitale event kom je bovendien met één klik rechtstreeks in contact met vakgenoten, experts en sprekers.

OP het programma staan o.a. sessies van APK-deeltjestest-expert Gerrit Kadijk, Diagnosespecialist Iwan Kennis, Febi, Jifeline, AD Garagebedrijf, Waeco, WD-40, ACTronics, Slimstock,  en zelfs een WD-40 pubquiz op het programma.

En jij bent er gratis bij! Meld je aan en we houden je op de hoogte van het programma. Zo mis je niets!

Voor een nieuwe turbo is het gieten van de verschillende metalen onderdelen noodzakelijk. Voor deze gereviseerde van C&E Turbochargers hoefde dat niet..

Trend in revisie zet door: meer elektronica

Tijdens de garantieperiode worden onderdelen vaak door de fabrikant vervangen, maar zodra deze periode voorbij is, wordt revisie aantrekkelijker....

Foto: Shutterstock

Column Erwin den Hoed: 'Zonnige toekomst voor schadeherstel én...

Erwin den Hoed was voor AMT bij Bovag's eerste schadeherstelcongres. Hij zag een zonnige toekomst voor schadeherstellers én voor gereviseerde...

Een Maserati 4.9 V8 ombouwen naar dry sump-smering betekent lang zoeken naar de juiste onderdelen die ook nog eens duur zijn. Bert Hijnekamp houdt wel van dit soort uitdagingen. “Als een klant het wil betalen, kunnen we alles maken.” - Foto: Mike Tekst & Beeld

Zo lost HRW tekort aan revisietechnici op: 'Ik verzamel...

"In Nederland staan drie keer zoveel krukasslijpbanken als dat er mensen zijn om ze te bedienen. Revisietechnici zijn schaars", zegt Bert Hijnekamp...

Foto's: Peter Aansorgh

Stap voor stap: CVT reviseren

Revisiespecialist Christian de Vos van Autrans laat zien hoe revisie van een Continu Variabele Transmissie, oftewel CVT, in zijn werk gaat.

Foto's en video: Mike Tekst & Beeld

Van Kronenburg Engines: de motor achter het succes | VIDEO

Motorrevisie is topsport. Dat is wel duidelijk na een bezoek aan Van Kronenburg Engines. Met een combinatie van ervaring, gevoel en een modern...

De kleine platte schroevendraaier heeft Julia altijd bij zich. "Je kunt er zoveel mee doen, eigenlijk meer dan je verwacht." Foto: Koos Groenewold

Trots op het vak: Julia Jurriens, winnares Skills Heroes

Julia Jurriens, werkzaam bij Ekris BMW en Mini Arnhem, is onlangs uitgeroepen tot winnares van Skills Heroes, dé vakwedstrijd voor mbo-studenten in...

Drie achtcilinder lijnmotoren met een inhoud van 80 liter helpen deze duwboot aan stuwkracht. Voor een scheepstechnicus zijn het maar kleintjes.  - Foto: Gert te Lintelo

Groot, groter, grootst: zo houdt Bolier scheepsmotoren tot 16.000 kW...

Vraag je jezelf, terwijl je in zo'n overvolle motorruimte probeert een schroef te bereiken, ook wel eens af of je handen nou zo echt groot zijn of de...

De remote-interface is verbonden met het voertuig. Zo kan het via internet op afstand worden uitgelezen met de OEM diagnosetool van VAG (ODIS).

Clever eXpert diagnose: VW Tiguan met cilinderoverslag (twee keer)

Een autotechnicus stelt diagnose aan een VW Tiguan 2.0, 125 kW (CAWA) uit 2008. Het motorstoringslampje brandt en de auto slaat niet aan. Hij...