Bezoek op 9 & 10 maart AMT Live Online: De digitale kennisbeurs

Bezoek op 9 & 10 maart AMT Live Online: De digitale kennisbeurs

Een dikke streep door vakbeurzen, trainingen en bijeenkomsten. Saai, maar niet getreurd. Op 9 en 10 maart vindt de online editie van AMT Live plaats! Kennis tanken vanuit je werkplaats, showroom of huiskamer. Neem twee dagen lang een (gratis!) duik in techniek en alles wat ondernemen in onze branche boeiend maakt. Wat is er te zien en te doen?

Het was even slikken: definitief geen Auto Prof in 2021 en dus ook geen AMT Live. Niets doen was geen optie en zo was het idee voor een online editie van AMT Live geboren. Samen met toeleveranciers en experts uit de branche heeft AMT een prachtig digitaal, interactief en afwisselend programma samengesteld.

Automotive professionals komen aan hun (technische) trekken”

Van kennissessies, webinars, livestreams tot technische video’s, een heuse pubquiz en het AMT Journaal. Automotive professionals komen aan hun (technische) trekken. AMT Live online biedt je zelfs de mogelijkheid om te netwerken, na te praten met de sprekers of te ‘kletsen’ met vakbroeders.

AMT Journaal

Beide AMT Live-dagen starten om 18.45 uur met het AMT Journaal. De redactie neemt het laatste nieuws uit de branche met je door en blikt vooruit op het programma van de avond.

Na het journaal volgen drie rondes met verschillende kennissessies. Zie je interessante sessies die gelijktijdig plaatsvinden? Geen nood, de kennissessies zijn voor AMT-abonnees ‘on demand’ terug te kijken.

We nemen alvast de ‘grote namen’ van AMT Live met je door:

Masterclass Veerpootlagers

NTN-SNR trapt af met een Masterclass Veerpootlagers. Welke problemen kunnen ontstaan bij veerpootlagers en hoe los je die op? Aan de hand van deze praktische sessie is het monteren en repareren van veerpootlagers zo gedaan.

AMT Kennissessie: Hoofdpijnstoringen, zo los je ze op!

Iwan Kennis, diagnosespecialist bij Autobedrijf Wout Bouman, trakteert je in zijn kennissessie op drie kakelverse, complexe storingen uit zijn eigen werkplaats.

Een Opel Astra die niet wil starten en niet uitgelezen kan worden, een Peugeot 2008 waarvan het motorstoringslampje af en toe aan gaat en een Audi A3 waarvan de motor niet wil aanslaan en die geen foutcodes laat zien.

Storingen waar je je hoofd over breekt. Waar begin je de diagnose en hoe kom je tot de oplossing? Iwan neemt je stap voor stap mee in deze livesessie.

Meld je aan!

'Sleutelen' op afstand

Jifeline laat je in zijn sessie zien hoe je repareert met de Jifeline-interface. Diagnose, programmeren en coderen op afstand moeilijk? Nee hoor, in deze sessie zie je dat ‘sleutelen op afstand’ makkelijker is dan je denkt.

Motorsteunen

In de livesessie van Febi ontdek je meer over de toepassing van diverse motorsteunen. Van passieve motorrubbers tot elektronisch gestuurde, actieve motorsteunen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden laten Febi-technici zien hoe, wat, wanneer en waarom je moet vervangen.

Alles over technische sprays

Wie kent WD-40 niet? Het wondermiddel in de werkplaats, dat je bijna overal voor kan gebruiken. Maar ben je ook bekend met de technische sprays die WD-40 speciaal voor de professional heeft ontwikkeld? WD-40 vertelt er je in zijn kennissessie alles over.

Natuurlijk doe je mee om de eer, maar de prijzen zijn ook niet weg. Een uurtje (autotechnische) ontspanning, dat je meer dan plezier alleen op kan leveren! Speel met óf tegen je collega's.

Pubquiz: Ben jij de slimste?

Na het opdoen van al die kennis is het tijd om de spanning van je af te laten glijden. Het sluitstuk op 9 maart is een vette pubquiz, geheel verzorgd door WD-40. Speel solo of stel je eigen team (max. 6 personen) samen en meld je aan.

De prijzenpot is ook niet mis!”

Wat er op het spel staat? Eeuwige roem, natuurlijk. Maar de prijzenpot is ook niet mis. Win een radiografisch bestuurbare Audi of één van de pakketten met WD-40 Technische Spray. De quiz staat garant voor een uur plezier, waarbij jij en je collega's hun automotive kennis testen. Meld je als de gesmeerde bliksem aan, want vol = vol!

AMT Kennissessie: Snuffelen aan de APK-deeltjestest

Gerrit Kadijk is eigenaar van Emission Training Services (ETS) en docent Verbrandingsmotoren op het Da Vinci College in Dordrecht. Van 2012 tot 2020 leverde hij als medewerker van TNO een grote bijdrage aan de ontwikkeling van de APK-deeltjestest. Hij weet dus als geen ander hoe de test eruit ziet en wat de gevolgen zijn voor de dagelijkse APK-praktijk.

Zijn kennissessie ‘Supersnel snuffelen aan sublieme roetfilters in de APK-deeltjestest’ mag je niet missen. Weg OBD-test en weg roettest, want die kunnen defecte of verwijderde roetfilters niet of nauwelijks opsporen. De oplossing is een deeltjestest die slechts30 seconden in beslag neemt en bij stationair toerental wordt uitgevoerd. En de motor hoeft niet bedrijfswarm te zijn.

Hoe dat werkt, presenteert en demonstreert Gerrit in deze sessie. Beter en eenvoudiger testen met een betaalbare deeltjesteller is over ruim een jaar de werkelijkheid in de APK. Snuffel je mee?

Hoe werkt het hybride/EV-aircosysteem?

Waeco laat op 10 maart zien hoe het aircosysteem van een hybride/EV-voertuig werkt. Belangrijk, want als de airco het niet (goed) doet, doet de auto het ook niet meer! Wat is de juiste compressorolie? Wat gebeurt er als je toch de verkeerde olie gebruikt of als er vocht in de olie komt?

ACTronics komt tijdens AMT Live Online met een primeur op het gebied van revisie... Wat dat is, is zelfs voor AMT nog een verrassing!

Innovatie in revisie

Het afgelopen coronajaar heeft ACTronics niet stilgezeten. Kwaliteit is één van de belangrijkste pijlers binnen het bedrijf. De R&D afdeling zet zich keihard in om revisies van de hoogst mogelijk kwaliteit te ontwikkelen. Met het meest recente project heeft ACtronics hierin een grote en belangrijke stap gezet, die voor de revisiebranche uniek is.

Wat en hoe dit precies zit, is nog even een verrassing. Maar niet lang meer! Algemeen directeur Leon Kleine Staarman en commercieel manager Niek Bragt vertellen je op 10 maar alles hierover. in een kijkje achter de schermen. Een niet te missen onthulling dus!

Meer omzet met minder voorraad

Ondernemers opgelet: voorraadbeheer saai? Absoluut niet. Wil je weten hoe je met minder voorraad meer rendement behaalt? Dan mag je het webinar van Slimstock niet missen.

Stel live je vragen aan Jan Kraaijeveld. Zijn doel is mensen en bedrijven beter laten presteren op het gebied van forecasting en voorraadmanagement. Enthousiast als hij is, heeft hij al veel mensen en organisaties warm kunnen maken voor voorraadbeheer. Zoals automotive bedrijven als Pon Logistics, Molco en Geevers.

Met Autodistribution duik je (live!) dinsdag 9 maart de werkplaats in voor een technische training EGR-kleppen en op 10 maart voor de training DPF-systemen.

Technische training EGR en DPF

Autodistribution neemt je  9 maart (live!) mee de werkplaats in! Vanuit je luie stoel volg je een technische training over de 2e generatie EGR-kleppen. Hoe hebben die zich technisch ontwikkelt en hoe werken ze? Hoe controleer je of de EGR zijn werk nog goed doet en hoe stel je diagnose? Kijk, en je EGR-kennis is helemaal up to date! 

Kijk, zo is je EGR-kennis weer helemaal up-to-date! ”

Op 10 maart staat de training 'Efficiente diagnose en reparatie van DPF-systemen' op het programma. Om te voldoen aan de normen van vervuiling zijn auto’s uitgerust met filtratiesystemen op de uitlaatgassen. Deze filtersystemen vertonen vaak storingen die moeilijk op te lossen zijn, meestal vanwege een gebrek aan kennis van de componenten en van de strategieën die bij hun werking betrokken zijn.

Het doel van deze livesessie is om de werkingsprincipes en noodzakelijke testprocessen te presenteren voor efficiënte diagnose en reparatie van DPF-systemen.

Meld je gratis aan!

AMT Live is voor iedere automotive professional gratis te bezoeken. Meld je aan via amtlive.nl en mis niets van het programma.

AMT Live Online bezoeken?

Even geen vakbeurzen, bijeenkomsten en live events? Geen nood, wij brengen AMT Live naar je werkplaats, showroom en huiskamer. Neem een digitale duik in techniek, APK, equipment en in alles dat ondernemen in de autobranche boeiend maakt. Kortom: jouw branche in de spotlight. Twee dagen lang!

Een spetterend programma staat voor je klaar in een online AMT Live- omgeving: Het dagelijkse AMT-journaal, videoreportages, demo’s en live kennissessies van technici en experts en interviews. Tijdens het digitale event kom je bovendien met één klik rechtstreeks in contact met vakgenoten, experts en sprekers.

OP het programma staan o.a. sessies van APK-deeltjestest-expert Gerrit Kadijk, Diagnosespecialist Iwan Kennis, Febi, Jifeline, AD Garagebedrijf, Waeco, WD-40, ACTronics, Slimstock,  en zelfs een WD-40 pubquiz op het programma.

En jij bent er gratis bij! Meld je aan en we houden je op de hoogte van het programma. Zo mis je niets!

Olie verversen, moet dat?

Olie verversen, moet dat?

Moderne motoren zijn kritisch. Verkeerde motorolie of te lang niet verversen kan vervelende gevolgen hebben. Ook klanten zijn kritisch. Het onderhoud...

In de Rock ‘n Roll Cab Express zijn Snap-on gereedschapopbergmogelijkheden in allerlei configuraties, soorten, maten en kleuren aanwezig. Foto: Snap-on

Rock 'n Roll in de werkplaats met Snap-on

Snap-on Tools heeft een speciale demonstratietruck ingericht om alle mogelijkheden en opties van gereedschapopslag te demonstreren. In september...

Naomie en Tim de Kruijf zijn Autovakmeesters geworden. "Wij weten precies wat een formule voor ons moet doen."

Generalist en toch merkspecialist dankzij Autovakmeester

Tim en Naomie de Kruijf van Auto Zagato krijgen dagelijks Italiaanse auto's in hun autobedrijf. Maar het marktaandeel van Fiat, Alfa Romeo en Lancia...

Handgereedschap is, zoals alles, duurder geworden. Waarop moet je letten wanneer je investeert in nieuw handgereedschap? - Foto: ANP

Handgereedschap kopen? 5 tips om niet te veel uit te geven

Alles wordt duurder, dus ook handgereedschap. Wie nu in nieuw handgereedschap of een gevulde gereedschapswagen investeert, moet fors dieper in de...

Nieuwe auto's en nieuwe technologie vraagt om nieuw handgereedschap. Wat heb je echt nodig, en wat kan er inmiddels wel uit de gereedschapswagen? - Foto: Shutterstock

Handgereedschap: wat is onmisbaar, en wat niet?

Nieuwe auto's maken technologische reuzensprongen. Dat betekent ook dat we gereedschap gebruiken dat we tien jaar geleden nog niet kenden. Maar is...

Foto: Shutterstock

11 tips voor het vervangen van de turbo

Online een turbo bestellen kun je snel en eenvoudig doen bij Turbo's Hoet. Zo gepiept. Maar een turbo vervangen, hoe gaat dat eigenlijk precies in...

Zoveel bedrijven, zoveel handgereedschap. Wat overal hetzelfde is: de gereedschapskar is de trots van de autotechnicus!. - Foto: Shutterstock

Van universeel tot Porsche-dealer: dit zit er in de gereedschapskar

Wat zit er vandaag de dag in de gereedschapskar? Om dat uit te vinden, maakten we een tour langs uiteenlopende werkplaatsen

Cruciale vraag in deze APK Keurmeesterquiz: Is dit een deur? - Foto: Shutterstock

Tegenstribbelende achterklep in de APK, afkeur of niet? Hier is het...

In de jongste APK Keurmeester Quiz kreeg je te maken met een tegenstribbelende achterklep op een Tesla Model S. Complicerende factor: die achterklep...