Terugkijken: Livestream EV en PHEV in werkplaats en showroom, hoe ga je ermee om?

Terugkijken: Livestream EV en PHEV in werkplaats en showroom, hoe ga je ermee om?
epoxy floor in interior car-care center. The electric lift for cars in the service

Arjan van Doorn, werkzaam bij SAIC Mobility Europe, vertelt in deze livestream over de veranderingen in de werkplaats door elektrische en hybride voertuigen. Deze AMT-ATC Livestream is interessant voor autotechnici, verkopers, eigenaren en managers. Kortom, voor iedereen in en rond het autobedrijf. Kijk 'm nu terug!

Arjan van Doorn werkt als homologation & legal compliance officer bij SAIC Mobility Europe. Dat bedrijf kennen we het best als het moederbedrijf van MG. Tijdens een eerdere ATC-bijeenkomst gaf Arjan al een technische workshop over de elektrische crossover MG ZS EV. Dat artikel vind je terug in AMT 1 van vorig jaar.

Invloed op de praktijk

In theorie is een EV een vrij eenvoudige auto. Minder draaiende delen, minder olie en (dus) minder werk... Zou je denken. Dat is deels waar, al vragen (PH)EV’s weer om hun eigen, specifieke onderhoud.

Welke apparatuur heb je daarvoor in de werkplaats nodig en waar kun je best zonder? En hoe zit het met de veiligheid? Arjan legt het allemaal praktisch en in heldere bewoordingen uit.

Hoe verkoop je een EV?

Een onderschat onderwerp is de EV-verkoop. Waar elektrische auto’s in het begin verkocht werden aan ‘early adopters’ met heel veel kennis van zaken, inmiddels ligt dat anders. Goede voorlichting van klanten is nu belangrijker dan ooit. Hoe verkoop je zo’n EV en moet je ‘m eigenlijk wel aan iedereen verkopen? Arjan legt het uit.

Nu terugkijken

De livestream werd uitgezonden op 2 maart 2021. Terugkijken kan hier!