Nieuwbouw Summa Automotive in Helmond: zo ziet het nieuwe onderwijsconcept eruit

Nieuwbouw Summa Automotive in Helmond: zo ziet het nieuwe onderwijsconcept eruit
Nieuwbouw voor Summa in Helmond. AMT gaat binnenkort kijken hoe het nieuwe onderwijsconcept werkt.

Op 6 oktober jl. is de nieuwbouw van Summa Automotive & Smart Mobility op de Automotive Campus in Helmond geopend. De school biedt plaats aan vijfhonderdvijftig leerlingen.

De nieuwbouw is mede geopend door Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW. Zij vindt goed opgeleide werknemers en vakmensen van groot belang voor ondernemers. Het bedrijfsleven en het mbo hebben elkaar daar voor nodig en volgens Thijssen versterkt de komst van Summa Automotive naar de Automotive Campus de brug tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Leren in eigen tempo

Summa Automotive & Smart Mobility past een nieuw, zelf ontwikkeld onderwijsconcept toe. Zowel docenten als studenten hebben aan het begin van de lesdag een dagstart, waarbij wordt gekeken welke activiteiten die dag worden gedaan. Volgens directeur Roel Akkerman is er geen vast lesrooster meer.

"Als een student meer of minder tijd nodig heeft voor een opdracht, dan is dat goed. De studenten bepalen hun eigen tempo." Met een studieloopbaanbegeleider wordt een persoonlijk studietraject opgesteld. Binnenkort gaat AMT eens van dichtbij bekijken hoe de school dat doet.

Praktijkruimte en labs

Het gebouw op de Automotive Campus in Helmond heeft geen kantine, omdat de projectruimtes de centrale ruimtes vormen voor de studenten. Er is een grote praktijkruimte voor het oefenen van de beroepsvaardigheden en er zijn labs voor experimenten en prototype ontwikkeling.

Het gebouw biedt ruimte aan vijfhonderdvijftig leerlingen van de opleidingen Automotive Engineering, Technisch Specialist en Verkoopmanager. Het pand heeft naast de grote praktijkhal, lokalen en kantoren ook een showroom met onder meer luxe bolides van een Duits automerk.