Zelf ervaren: elektrisch rijden op circuit van Zandvoort

Zelf ervaren: elektrisch rijden op circuit van Zandvoort

Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 september 2021 kon je zelf op het Circuit van Zandvoort scheuren; niet met een Formule 1 auto's, maar met elektrische auto's, fietsen en scooters.

Geen brullende motoren of benzinedampen dus, maar zoevende elektrische auto’s. In de pitboxen geven diverse automerken en toeleveranciers informatie over hun nieuwste modellen en producten en er zijn workshops en kennissessies te volgen.

Maar het blijft niet bij luisteren en kijken, want er staan zestig verschillende elektrische voertuigen in de pitstraat opgelijnd en daarmee zelf een proefrit over het circuit te rijden. Op de paddock staan de nieuwste speed pedelecs, e-bikes, steps, scooters, elektrische motorfietsen en nieuwe oplossingen voor het brengen van pakketjes klaar om mee te rijden.

Vrijdag B2B-dag

vrijdag 24 september 2021Het volledige programma vind je hier.
zaterdag 25zondag 26 september

De organisator, EV Experience, heeft als doel om iedere autorijder enthousiast te maken om elektrisch te rijden en dat doe je het beste door mensen zelf achter het stuur plaats te laten nemen en te ervaren hoe comfortabel en spectaculair deze vorm van autorijden is.

John Mulder

John Mulder

Freelance redacteur

Na IVA-Driebergen werkte John Mulder bij twee auto-importeurs, voordat hij autojournalist werd. Zijn belangstelling beperkt zich niet tot autotechniek, want ook (Nederlandse) autohistorie, -ontwerp en -design hebben zijn interesse. In 2013 schreef hij het jubileumboek: “VACO 75 jaar verenigd beter” en in 2015 een ‘liber amicorum’ voor Ruud Spuijbroek, secretaris van VACO. John is voorzitter van Conam (Contactgroep Nederlandse Auto- en Motorhistorie).

Email: john.mulder@wxs.nl

Euro 7 vraagt hoge prijs, zegt ACEA

Over de voortgang van Euro 7-regelgeving is heel wat te vertellen. De onderzoeksgroep AECC zegt: Voer gauw in, het is goed en niet duur. Maar de...