Auto Prof - AMT Live 2020: Motul Lubricants deelt olie-trends

Auto Prof - AMT Live 2020: Motul Lubricants deelt olie-trends

Olie­service Zuid en Rapid Specialty hebben de handen ineen geslagen en bieden samen brede expertise in het optimaal reinigen en smeren van elke motor. "Hou hem schoon en smeer hem goed". Tijdens Auto Prof - AMT Live draait het om kennisdelen zowel op de stand, maar zeker ook in de kennissessie van Olieservice Zuid met olieproducent Motul. Waarom is er een speciale motorolie voor hybride auto's met benzinemotoren?

"Wij brengen de kennis terug in de werkplaats", zegt Olieservice Zuid. Het bedrijf is de distributeur voor olieproducent Motul voor automotive, marine, heavy duty en industrie. "De afgelopen jaren is er veel kennis over olie in de werkplaats verloren gegaan.

Grote producenten kwamen met allerlei keuzeschema’s die een bepaald product voorschrijven, en te vaak wordt dit advies klakkeloos overgenomen. Olieservice Zuid onderscheidt zich door een hoog kennisniveau over de producten van Motul, over inwendige motorvervuiling en de juiste toepassing van beiden", aldus de distributeur.

Motul-Evo-spoelmachine reinigt volledige automaat

Een perfecte reiniging van de automatische transmissie. Dat belooft Olieservice Zuid met de Motul Evo-concept

Bij Olieservice Zuid staat het delen van kennis hoog in het vaandel, dus stel je vragen, deel al je oliegerelateerde problemen tijdens Auto Prof - AMT Live. Door de samenwerking met inwendige motorreinigingsspecialist Rapid Specialty biedt een bezoek aan de stand extra meerwaarde.

Daarnaast wordt de MotulEvo-spoelmachine gedemonstreerd, een nieuw apparaat om een automatische versnellingsbak volledig te reinigen. Olieservice Zuid: "Bij de huidige oplossingen blijft er ongeveer een derde van de olie achter in de koppelomvormer waardoor problemen door vervuiling niet opgelost worden, zonde!"

Kennissessie Motul Duitsland

Voor hun kennissessie komt Motul-expert Alexander Hornoff vanuit Duitsland naar Gorinchem. Hornoff neemt je mee in de olie-trends. Een daarvan is de behoefte om minder afhankelijk van fossiele brandstoffen te zijn.

Als gevolg daarvan neemt de verkoop van elektrische en hybride voertuigen toe. Motul introduceert een nieuwe lijn Hybrid Range oliën, specifiek gericht op het snelgroeiende segment van hybride auto's met een benzinemotor. Hornoff vertelt je waarom dit zo belangrijk is.

Update: 01-04-2020

AMT Live 2020 is inmiddels achter de rug. Het verslag van de kennissessie lees je hier:

Motorolie: ACEA C6-norm en motorspecifieke olie rukt op