Van den Berg & Wiggers: 'Al 42 jaar klant bij TotalEnergies'

Van den Berg & Wiggers: 'Al 42 jaar klant bij TotalEnergies'
Links Kees en rechts zijn zoon Rick Wiggers. “We blijven trouw aan TotalEnergies.”

Autobedrijf Van den Berg & Wiggers doet al 42 jaar zaken met TotalEnergies. Bert van den Berg: "Laat ik beginnen met op te merken dat je voor zo'n lange relatie wel twee partijen nodig hebt."

Kees Wiggers en Bert van den Berg werkten bij een Simca-dealer in Amsterdam. Ze huurden samen een pand en zijn als compagnons op 1 april 1979 Autobedrijf Van den Berg & Wiggers begonnen. Rick - de zoon van Kees Wiggers - kwam op 1 januari 2000 in de zaak en nam in 2013 het bedrijf over. “Mijn vader komt nog dagelijks in het bedrijf.”

Al 42 jaar

Bert en Kees kochten ELF-olie, want dat kenden ze uit hun Simca-tijd. Na de fusie van ELF met voorheen Total zijn ze TotalEnergies trouw gebleven. Rick zet die relatie voort. Waarom?

“Ten eerste is het een fijn product en ten tweede is TotalEnergies altijd een goede partner geweest. Ik let scherp op goedkeuringen om problemen met bijvoorbeeld natte distributieriemen te voorkomen. We hebben in de afgelopen 42 jaar twee keer een laboratoriumonderzoek door het bedrijf laten uitvoeren. Dankzij die mogelijkheid kun je storingsoorzaken uitsluiten. In beide gevallen lagen de problemen niet aan de olie.”

Autobedrijf Van den Berg & Wiggers vertrekt uit de Wittenkade. “Alsof we het ouderlijk huis verlaten.”
Autobedrijf Van den Berg & Wiggers vertrekt uit de Wittenkade. “Alsof we het ouderlijk huis verlaten.”

We bouwen een 2.0

Rick zit midden in een verhuizing. Van den Berg & Wiggers (inmiddels een Bosch Car Service-bedrijf ) opende in 1996 een tweede bedrijf en dat bedrijf gaat samen met het bedrijf aan de Wittenkade verhuizen naar de Contactweg in Amsterdam. Rick: “Daar bouwen we Van den Berg & Wiggers 2.0. Ik ben 36 jaar, dus het vertrek uit de Wittenkade voelt als het verlaten van het ouderlijk huis.”

Een partij die meedenkt

Een nieuw bedrijf vraagt investeringen, zoals een mooie epoxyvloer, maar ook olie-gerelateerde investeringen. Rick: “Het is fijn als je met een partij samenwerkt die meedenkt. TotalEnergies financiert ons rentevrij met een iets hogere olieprijs, zodat we de lening per liter terugbetalen. Ik vind dat een teken van een goede samenwerking: geven en nemen.”

Rick heeft al een nieuwe duizend liter bulktank gekocht. “Nu wil ik eigenlijk precies zo’n bulktank voor de afgewerkte olie. Je hebt tenslotte maar één keer de kans om het goed te doen.”

In het nieuwe pand is geïnvesteerd in een nieuwe bulktank. Rick wil nog zo’n tank voor de afgewerkte olie.
In het nieuwe pand is geïnvesteerd in een nieuwe bulktank. Rick wil nog zo’n
tank voor de afgewerkte olie.

Breed inzetbare bulk

Quartz Ineo (voor diesels) en Quartz 9000 (voor benzinemotoren) behoren tot de meest populaire smeermiddelen in het topsegment. Rick heeft Quartz Ineo Long Life 5W30 in de bulktank, een breed inzetbare zogenoemde low-SAPS-olie (sulfaatasgetal, fosfor en zwavel) en dus vriendelijk voor het nabehandelingssysteem van de motor. Rick: “De andere vier oliën kopen we in zestig liter vaten.”

Eén daarvan is Quartz 9000 (Energy) 5W40 met Age Resistance Technology (ART), dat vuil zwevend houdt en degeneratie voorkomt, terwijl ook oxidatie en sludge-opbouw worden tegengehouden.

Op naar de vijftig jaar!

Total is TotalEnergies geworden. Rick Wiggers vindt de naamswijziging logisch: “Je kunt er ook gas en licht afnemen, dus die nieuwe naam dekt de lading beter. Maar Total-olie blijft Total-olie.”

Autobedrijf Van den Berg & Wiggers gaat in augustus op de nieuwe locatie open en daarna met TotalEnergies op naar de vijftig jaar? “Ja, hoor, dat lijkt mij wel. Mijn onderdelengrossier wil mij graag overhalen naar een ander merk. Ik kan goed met ze opschieten en ze blijven het proberen, maar ik blijf trouw aan TotalEnergies.”

Dit artikel is gesponsord door TotalEnergies

Foto: Shutterstock

Schadeherstelmarkt in 2030: complexe en meer gestuurde schade vraagt...

Hoe staat de schadeherstelmarkt ervoor in 2030? Het antwoord op die vraag was het belangrijkste ingrediënt van Bovags eerste schadeherstelcongres....

Foto: Shutterstock

RDW pakt illegale online APK aan

De RDW heeft onderzoek gedaan naar aanbieders van illegale online APK. Bij 34 bedrijven werd de keuringsbevoegdheid ingetrokken, of ze kregen een...

Afbeelding: RDW

Kentekenbewijs verandert, conformiteitsbewijs bedrijfsauto's verdwijnt

Het kentekenbewijs verandert vanaf half juni 2024. De afgifte van conformiteitsbewijzen voor lichte bedrijfsauto's wordt na de invoering ervan...

Europa zal naar verwachting in 2030 ver voorop lopen met batterij-elektrische auto’s, de VS en meer nog China zullen ook gaan voor hybrides, verwacht Bosch. - Foto: Bosch

Toekomst volgens Bosch: batterij, waterstof én verbrandingsmotor

Een kruispunt, zo noemde Bosch zijn jaarlijkse business update. De autobranche moet en zal in veel opzichten veranderen, maar niet in één richting....

Hoe voorkomt Europa dat het straks aan de Chinese stekker ligt? - Foto: Shutterstock

Emissievrij vervoer zonder Chinese stuntaanbiedingen, hoe moet dat?

Hoe stimuleren we de Europese markt voor schoon, emissievrij vervoer? Maar graag zonder goedkope aanbiedingen uit China, als de export...

Innovam en Noorderpoort versterken samenwerking om schadeherstel- opleiding verder te verbeteren. Van links naar rechts: Marchel Arling (directeur techniek Noorderpoort), Peter Hazenberg (teammanager automotive opleidingen Noorderpoort), Rutger Huijsman (teamleider schadeherstel Innovam) en Herme Bruin (directeur Innovam). - Foto: Innovam

Opleiding schadeherstel naar hoger niveau met Innovam en Noorderpoort

Innovam en roc Noorderpoort in Groningen versterken de bestaande samenwerking om de opleiding schadeherstel verder te verbeteren.

Het ontwikkelingscentrum voor batterijen van Mahle in Stuttgart. - Foto: Mahle

Mahle: focus op elektrificatie, maar geen ban op brandstofmotor

Toeleverancier voor de auto-industrie en aftermarket Mahle sloot 2023 af met een recordomzet. Daarmee kruipt het bedrijf uit een financieel dal....

Foto: Shutterstock

Standox Xtreme bespaart schadeherstelbedrijf tijd en geld

Het Standox Xtreme-systeem biedt het schadeherstelbedrijf razendsnelle procestijden en een lager energieverbruik.