Waarom creëren interieurfilters kansen voor garagehouders?

Waarom creëren interieurfilters kansen voor garagehouders?
Interieurfilters bieden kansen voor garagehouders.

Bosch bestudeert de markttrends op de voet om professionals te ondersteunen bij het behalen van extra omzet. Zij hebben drie belangrijke kansen voor jou geïdentificeerd om meer omzet uit interieurfilters te halen: profiteren van het potentieel in onderhoudsbeurten, de evolutie van de markt bijhouden en inspelen op het gezondheidsbewustzijn van weggebruikers.

Wat zijn de voordelen van interieurfilters? De drie belangrijkste voordelen op een rij:

  • Potentieel in onderhoudsbeurten
    Een op de twee auto’s in de Benelux heeft een versleten interieurfilter. Dit type filter moet om de 15.000 km of minstens een keer per jaar worden vervangen. Het opvolgen van deze aanbeveling van jaarlijkse vervanging levert jou extra omzetmogelijkheden op.
  • Evolutie van de markt
    Controleert je het interieurfilter in elke auto op jouw werkplaats? Vervang je het indien nodig? Zo ja, dan is dat een goede manier om omzetverlies op brandstoffilters op korte termijn te compenseren. Het aantal dieselauto‘s neemt af en benzinevoertuigen zijn steeds vaker uitgerust met een brandstoffilter voor de hele levensduur, waardoor er geen vervanging nodig is. Voor de garage betekent dat minder omzet uit diensten voor brandstoffilters.
  • Gezondheidsbewustzijn
    Naarmate het gezondheidsbewustzijn groeit en bestuurders dus bewuster worden van gezondheidsproblemen zoals fijnstof en allergieën, komen interieurfilters steeds meer onder de aandacht. Interieurfilters kunnen weggebruikers helpen door hen ook binnen in de auto te beschermen.

Bosch interieurfilters

Interieurfilter: welke kies je?

Haal het juiste filter in huis op het juiste moment en tegen de juiste prijs. Het complete assortiment van Bosch bestaat uit meer dan 500 artikelnummers en 3 verschillende technologieën om te voldoen aan alle behoeften en budgetten. De Benelux-marktdekking is 94 procent. Het productassortiment wordt continue bijgewerkt voor de nieuwste toepassingen, dat betekent ongeveer 40 nieuwe releases per jaar. De beschikbaarheid van de goederen is hoog.

De meegeleverde, duidelijke montage-instructies zorgen dat het verwisselen van de filters snel en eenvoudig is. Alle functie- en kwaliteitstests worden uitgevoerd volgens dezelfde normen als de normen die worden gehanteerd voor OE-onderdelen.

Stel jouw klanten gerust met de merkbekendheid en kwaliteit die Bosch aanbiedt aan zijn eindgebruikers. De interieurfilters beschermen het meest waardevolle in het voertuig: de bestuurder en inzittenden. Er mogen dus geen compromissen worden gesloten als het aankomt op de kwaliteit van deze producten. Elk interieurfilter is voorzien van kwalitatief hoogwaardige materialen, afwerking van topkwaliteit en technische knowhow. Klik hier om alle interieurfilters te ontdekken.

FILTER+: een prima alternatief voor OEM-onderdelen

In de afgelopen jaren zijn interieurfilters met actieve koolstof steeds gebruikelijker geworden bij OEM’s en op de automotive aftermarket. Ze werken tegen slechte geuren, waardoor miljoenen bestuurders zich comfortabeler voelen in hun auto.

Tegenwoordig zien we een nieuw soort interieurfilter dat nóg beter werkt: een anti-allergenenfilter voor het interieur. Dit filter is een goede oplossing voor mensen die allergieën hebben. Steeds meer autofabrikanten gebruiken deze technologieën in hun auto’s, zoals bijvoorbeeld Audi in de modellen A3, TT, Q2 en Q3 sinds juni 2016. Dankzij onze strategie van bijpassende kwaliteitsonderdelen bieden we bij Bosch met het FILTER+-assortiment van anti-allergenenfilters tegen de juiste prijs een prima alternatief voor OEM-onderdelen.

Het juiste interieurfilter van Bosch voor elke behoefte en elk budget

Volg de weg die lucht aflegt van buiten naar binnen in de auto en ontdek de uitdagende taken van interieurfilters.

Bekijk ook de video:

Dit artikel is gesponsord door Bosch

De APK is de levenslijn van het autobedrijf. Maar hoe sterk en dik is die levenslijn eigenlijk? In euro's!

APK is betrokken bij 38% van de werkplaatsomzet

De APK wordt wel de levenslijn van het autobedrijf genoemd. Logisch, de keuring trekt de automobilist periodiek het autobedrijf in. Maar hoe...

Foto: Shutterstock

Column Hugo Claver: koester Nederlandse APK

De APK zoals we die in Nederland geregeld hebben, is binnen Europa niet vanzelfsprekend. Reden om er extra zuinig op te zijn.

Hoe slaag je hier voor het examen? APK-opleiders en exameninstituut IBKI geven tips.

Zo slaag je voor het APK-examen Bevoegdheidsverlenging!

De APK-opleiders zijn kritisch over het APK-examen. In hun ogen vraagt het vooral taalvaardigheid in plaats van keuringsbekwaamheid. IBKI pareert die...

In de praktijk geeft de keurmeester in geval van speling op een wiellager de klant het advies dat te laten vervangen. Op het examen moet hij kunnen bepalen of de speling voor de APK nog toelaatbaar is.

IBKI over APK-examen: keurmeester moet óók kunnen lezen

Is het examen Bevoegdheidsverlenging APK een goede toets voor de bekwaamheid van APK-keurmeesters? Die vraag stelden we niet alleen aan...

Martin Pardoel van PSB: "Het examen is een leestest en sluit niet aan op de schoolopleiding van jonge keurmeesters."(Foto PSB)

Opleiders: 'Taalgebruik APK-examen deugt niet'

Opleiders zien in het APK-examen bevoegdheidsverlenging tal van onduidelijke formuleringen, instinkers en complex suggestieve vragen. Wat toetsen we...

Foto's en video: Mike Tekst & Beeld

De werkplaats van De Snoekfabriek | MET VIDEO

Eigenlijk wilde Pascal van Merkestein zich specialiseren in de Citroën DS. Dat is de reden waarom zijn bedrijf 'De Snoekfabriek' heet. Door een...

Foto: Shutterstock

Column Mark van Abeelen: APK-keurmeester in het beklaagdenbankje

Mag een keurmeester (mede-)verantwoordelijk gehouden worden voor een ongeval en de gevolgen ervan?

Een EV in de werkplaats. Met Aviloo kun je nu de SoH meten én vergelijken met die van andere auto's. Dat moet neer transparantie bieden. - Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Rob Engelaar

Aviloo batterijtest vergelijkt SoH met die van vergelijkbare EV's

AVILOO Battery Diagnostics komt met een oplossing die niet alleen de gezondheidstoestand (State of Health, SoH) van de batterij nauwkeurig...