Deze whitepapers kun je gratis downloaden: • Persoonlijk contact in een digitale wereld

  De manier waarop je als autobedrijf met je klanten omgaat, heeft een grote invloed op de klanttevredenheid. Tevreden klanten zorgen voor een goede relatie en een goede relatie zorgt voor terugkerende klanten en herhalingsaankopen. In de relatie met de klant wordt het sociale aspect steeds belangrijker. Persoonlijk contact is doorslaggevend bij de keuze voor eenautobedrijf. Maar hoe maak je persoonlijk contact in een digitale wereld?

  Download gratis: ‘Persoonlijk contact in een digitale wereld’


 • Motor kapot! Wat nu?

  Je hebt in de werkplaats een auto staan met een technisch probleem aan de motor. Nog voor je weet wat er precies aan de hand is, moet je al nadenken over de oplossing en de klant daarover te informeren.Wat ga je doen? Repareren? Reviseren?In deze speciaal samengestelde whitepaper ‘Motor kapot! Wat nu?’ lees je twaalf aandachtspunten waarmee je tot een goede, kostenbewuste oplossing komt.

  Download de gratis whitepaper: ‘Motor kapot! Wat nu?’ • Wat heb je aan een formule?

  De markt staat onder druk en veel autobedrijven zijn onzeker over hun toekomst. Serieuze autobedrijven weten dat ze de komende jaren moeten schakelen, als ze de boot niet willen missen. Maar hoe dan? En wat is dan dat eerlijke verhaal? In deze whitepaper lees je de voordelen van aansluiten bij een garageformule. En vijf tips voor het maken van de juiste keuze.

  Gratis whitepaper: Wat hebben autobedrijven aan een formule?


 • Met de juiste motorolie betere prestaties

  Het belang van de juiste motorolie wordt vaak onderschat. Mensen hebben geen idee van de samenstelling en denken ook niet dat het veel uitmaakt welke motorolie zij gebruiken. Toch biedt de juiste motorolie vele voordelen: betere prestaties, langere levensduur van de motor, verlaging van het brandstofverbruik en de onderhoudskosten. Daarom is het belangrijk autobezitters bewust te maken van het nut de juiste motorolie.

  Gratis whitepaper: Met de juiste motorolie betere prestaties


 • Het beste van AMT 2018

  Het beste van 2018? Dat is niet te vatten in een paar artikelen, maar deze artikelen geven je wel een terugblik in vogelvlucht op het jaar 2018. Ook in 2019 gaan we door jou te informeren én te inspireren.

  Download de gratis whitepaper: • Leid je eigen vakmensen op

  Er is binnen de autobranche een groot tekort aan medewerkers. Veel bedrijven vinden het moeilijk om goede monteurs te vinden. Ben je op zoek naar personeel dat past bij jouw bedrijf, dan is het zelf opleiden van leerlingen en zij-instromers een goede optie.Als leerbedrijf sta je er niet alleen voor: je wordt financieel tegemoetgekomen en er is inhoudelijke ondersteuning. Wil je weten wat de mogelijkheden voor jou zijn?

  Whitepaper: Leid je eigen vakmensen op en blijf een boeiende werkgever


 

 • Welke accu moet er in? 

  De markt voor start-stopaccu’s groeit gigantisch en montage van het juiste type accu is belangrijker dan ooit. Nu de eerste auto’s met start‑stopsysteem aan een nieuwe accu toe zijn, is het opletten bij vervanging. Wat moet er in de auto? Loodaccu, gelaccu, AGM of EFB? Waarom is de juiste accu zo belangrijk? En hoe kun je profiteren van de groeiende accumarkt?
  Download de gratis whitepaper:
  Welke accu moet er in?

   

 

 • Schades aan zuigers, zuigerveren en distributiekettingen door LSPI

  Door de trend om motoren steeds kleiner en sterker te maken, komen we vaker schades tegen aan zuigers, zuigerveren en distributiekettingen. Schuldige is in veel gevallen Low Speed Pre Ignition (LSPI). In gewoon Nederlands betekent dat ongecontroleerde verbrandingen bij lage toerentallen tijdens redelijke tot hoge belastingen van de motor. Low Speed Pre Ignition (LSPI) is een vorm van detonatie in direct ingespoten benzinemotoren bij toerentallen tot ± 3.000 per minuut. Hoe ontstaat het precies, hoe vaak komt het voor en wat kun je daar tegen doen?
  Download de gratis whitepaper:
  Low Speed Pre Ignition

   

 • Aansluiten bij een garageformule, waarom zou je?

  Autobedrijven die een garageformule hebben gekozen, deden dat op grond van de voordelen, zoals gezamenlijke inkoop, uitstraling en marketingondersteuning. Garagebedrijven zonder formules zien vooral de nadelen: de hoge lidmaatschapskosten, gebrek aan eigen identiteit en formuleregels en -voorschriften. Maar niet-aansluiten is steeds vaker geen optie. Zelfs banken stellen garageformules als voorwaarde van financiering. Zijn er formules zonder veel voorwaarden, die vrijheid en inkoopvoordeel bieden zonder bemoeienissen? Dus de voordelen zonder de nadelen?
  Download de gratis whitepaper:
  Aansluiten bij een garageformule, waarom zou je?

 • Stap in de nieuwe aircoservice

  Het autobedrijf staat voor ingrijpende veranderingen: regelgeving, elektrificatie, autonoom rijden, strengere controle op de typekeuring. Je zou bijna vergeten dat er acht jaar geleden een veelbesproken omwenteling met aircokoudemiddel heeft plaatsgevonden. Ben jij daar al in meegegaan? De markt is rijp om daar definitief mee te beginnen. Waarom nu? Welk koudemiddel mag?
  Download de gratis whitepaper:
  Stap in de nieuwe aircoservice


 • Een stap verder met online marketing

  Ben jij als ondernemer begonnen met het online promoten van je bedrijf? Als je de tips in de whitepaper hierboven hebt opgevolgd, heb je een goed beeld van je doelgroep en heb je een heldere website. Dan is het nu tijd om de volgende stappen te zetten in online marketing. Hoe haal je meer traffic naar je website? En hoe zet je door middel van conversieoptimalisatie deze bezoekers om in betalende klanten? We helpen je daar graag mee op weg.
  Download de gratis whitepaper:
  Een stap verder met online marketing

 • 1

  AMT Ondernemen

  AMT Ondernemen is een nieuwe uitgave van AMT, voor ondernemers die zich klaar willen maken voor de toekomst. AMT Ondernemen is aan de ene kant een AMT zoals je wellicht al kent. Dus: praktisch, betrokken, objectief en vernieuwend. Aan de andere kant is deze nieuwe uitgave juist volstrekt anders. Je leest er niets in over autotechniek, maar heel veel over auto-ondernemen.

  Download de AMT Ondernemen gratis

 • Roetfilterprobleem, wat nu?

  Storing, het DPF-lampje brandt. Uitlezen geeft een P2-foutcode die richting roetfilter wijst. Hoe los je dat op? Geforceerd regenereren? Het roetfilter vervangen? Of reinigen? En zo ja: met een reinigingsmiddel of uitbouwen en laten reinigen door een specialist? Of moet je de klant verlossen van al die ‘milieu-ellende’ en het roetfilter (laten) verwijderen en uitprogrammeren?

  Download gratis: Roetfilterprobleem, wat nu? (whitepaper partner)

 • AMT Extra – Schadeherstel (2015-4)

  In de vierde editie van AMT Extra – Schadeherstel kijken we mee bij Bekkers Autoschade Exclusief. Het bedrijf investeert flink om koploper te blijven. Ook zien we hoe Harald Persoon investeert om zijn bedrijf klaar te maken voor de toekomst. Andere onderwerpen die aanbod komen zijn: Wrappen. Is dat wat voor het schadeherstelbedrijf? Wat betekent de ‘carbon-core’-constructie voor het schadeherstel? Stap voor stap koplampen polijsten, en nog veel meer

  Download gratis: AMT Extra – Schadeherstel (2015-4)

 • AMT Extra – Schadeherstel (2015-3)

  Efficiëntie, daar draait het om in deze derde editie van AMT Extra – Schadeherstel. Spuiten met stikstof levert tot wel 15% besparing op. Hoe zit dat? En hoe werkt de Fastlane bij ASN Autoschade Service Vermaire? Natuurlijk ontbreken de Trots op -rubrieken niet, evenals Stap voor Stap. Deze keer laten we zien hoe je sensoren achter de voorruit kalibreert. Dat en nog veel meer in deze AMT Extra – Schadeherstel.

  Download gratis: AMT Extra – Schadeherstel (2015-3)

 • AMT APK Special (2014)

  APK is een van de meest besproken en gezochte onderwerpen binnen AMT. De regelgeving verandert bijna ieder jaar; is een beschadiging nou wel of geen afkeur? Bij vragen horen antwoorden en daarin voorziet AMT op verschillende manieren, waaronder een downloadbare APK-special! Heb jij ‘m al gelezen?

  Download gratis: AMT APK Special (2014)

 • AMT Extra – Schadeherstel (2014-1)

  De autoschadebranche kun je niet zomaar vergelijken met de autoservicebranche. Andere werkzaamheden, andere tools en een andere informatiebehoefte. In de autoservicebranche is AMT al bijna 75 jaar hét vakblad voor de automotive professional. Natuurlijk schreven we in al die jaren ook over de autoschadebranche. Maar eerlijk is eerlijk, dat bleef dan bij een artikel of een thema. Dat verandert. Voor je ligt de eerste ‘AMT Extra – Schadeherstel’. In deze speciale uitgave staat schadeherstel centraal. Belangrijk, want de wereld van de autoschadetechnicus is voortdurend in beweging.

  Download gratis: AMT Extra – Schadeherstel (2014-1)

Info over whitepapers en content marketing:

Op onze specifieke B2B Content Marketing website lees je meer over het maken van de ideale whitepaper:

Checklist: zo maak je een effectieve whitepaper
Heb jij het lef om een goede whitepaper te maken?

En ook: Starten met content marketing in 5 stappen