Bosch Car Service (nog steeds) veruit de grootste formule van Nederland

Bosch Car Service (nog steeds) veruit de grootste formule van Nederland

Al jarenlang is Bosch Car Service veruit de grootste garageformule van Nederland. Het aantal partners ligt ruim boven de vierhonderd en daar zijn in het eerste kwartaal van 2021 zeven nieuwe bedrijven bijgekomen.

Bosch Car Service (nog steeds) veruit de grootste formule van Nederland

Als het eerste kwartaal erop zit, is het tijd om de balans op te maken en te kijken of de gehaalde aantallen in overeenstemming zijn met de prognoses. Sinds een jaartje is de groei er bij de grootste formules wel zo’n een beetje uit. De hele top tien blijft zo’n beetje constant.

Het aantal deelnemers in de top tien daalde van 2019 naar 2020 van 2.162 naar 2.169 deelnemers; een daling van slechts zeven deelnemers. Bosch Car Service heeft er in het eerste kwartaal zeven nieuwe partners bij gekregen en komt nu op 430. Daarmee is het opnieuw veruit de grootste formule van Nederland.

AutoCrew: plus twee

AutoCrew daalde in 2019 van 210 deelnemers naar 191 deelnemers in 2020. In de ranglijst van grootste formules zakte AutoCrew daardoor van de vierde naar de vijfde plaats, maar dat is overigens relatief. De nieuwe nummer vier van 2020 is Bosch Workshop Partner (210 deelnemers met één of meer modules) en dat is weliswaar geen ‘full service’ concept, maar levert misschien toch wat concurrentie in eigen huis op.

Hoe dan ook, AutoCrew heeft er in het eerste kwartaal van 2021 twee partners bij: Peemen in Den Hout en Jan van Wezel in Valkenswaard en daarmee heeft AutoCrew nu 190 partners.

Waarom zo populair?

Volgens Bosch is voor veel nieuwe leden het pakket rondom e-Mobility een reden geweest om zich aan te sluiten bij Bosch. Als ontwikkelaar en leverancier van e-Mobility, ADAS en andere nieuwe technieken, stelt Bosch deze informatie beschikbaar via trainingen en via de Bosch diagnosetester (KTS) met de bijbehorende Pass-Thru trainingen. Uiteraard spelen ook de traditionele formule-voordelen – dienstverlening rondom websites, sociale media, (online) marketing, serviceproducten en lease & fleet – mee.

Eerder verschenen