Frank Schmidt: 'Ik heb het bedrijf altijd geleid vanuit de werkplaats'

Frank Schmidt: 'Ik heb het bedrijf altijd geleid vanuit de werkplaats'

Schmidt Oss is een snoepwinkel voor liefhebbers van het merk Porsche. Frank Schmidt en zijn team zijn gespecialiseerd in onderhoud, reparatie, restauratie en zelfs elektrificatie van de Duitse sportauto's. Hoe geeft hij leiding aan zijn team? Vier vragen aan Frank.

Hoe ben je met jouw bedrijf gekomen waar je nu bent?

“We zijn geen doorsnee autobedrijf. We zijn actief in een zeer specialistische markt en in die markt bezetten we ons eigen specialisme.

Naast onderhoud, reparatie en restauratie bouwen we bijvoorbeeld ook restomods onder de naam Von Schmidt. Dat zijn klassieke Porsches die we helemaal op maat maken naar de wensen van een klant.”

Wie is Frank?

Naam Frank Schmidt
Leeftijd 51 jaar
Bedrijf Schmidt-Oss
Opleiding Werktuigbouwkunde, MTS Autotechniek, diverse aanvullende trainingen en opleidingen

Jullie hebben een klassieke Porsche omgebouwd naar elektrische aandrijving. Waarom?

“Klanten weten dat we verstand hebben van klassieke en moderne auto’s met een verbrandingsmotor. Maar we volgen ook trainingen voor hybride- en EV-techniek.

Met de 912 Blitz laten we de breedte en diepte van ons vakmanschap zien. We laten zien dat we klaar zijn voor de toekomst. Het is een perfect gerestaureerde klassieker met moderne elektrische aandrijving.”

Je hebt Schmidt-Oss twintig jaar geleden opgericht. Nu heb je vijf medewerkers. Wat betekent dat voor jouw positie?

“Ik heb het bedrijf altijd geleid vanuit de werkplaats'”

“Ik heb het bedrijf altijd geleid vanuit de werkplaats. Als iemand aan mij vroeg wat ik deed, dan was mijn antwoord ‘ik ben autotechnicus’ en niet ‘ik ben ondernemer’.

Omdat het team goed loopt, wil ik mijzelf meer gaan richten op mijn rol als werkgever en ondernemer. Ik merk dat ik het steeds leuker vind om aan het team en aan de cijfers te sleutelen. Daarom doe ik mee aan het project ‘Werken aan Winst’ van OOMT.”

Wat zijn jouw doelstellingen voor de lange termijn?

“Ons specialisme drijft op persoonlijke aandacht voor onze klanten en op onze vakkennis. Mijn team kan alles aan. Ze zijn goed in hun werk en ze werken goed samen. Dat wil ik zo houden. Daarom wil ik meer weten over strategisch personeelsbeleid.

Binnen ‘Werken aan Winst’ is er veel aandacht voor personeelsmanagement en opleidingsbeleid. Door te groeien in mijn rol als werkgever kan ik betere keuzes maken voor de toekomst van mijn bedrijf.”

Personeelsbeleid?

Wil je meer weten over strategisch personeelsbeleid? Of wil je weten hoe je zelf een opleidingsplan opstelt? OOMT helpt je op weg. Neem contact op met de OOMT Servicedesk via 0800-0155 of mail naar servicedesk@oomt.nl

Foto: Continental

TireTech App van Continental digitaliseert bandenservice verder

Continental breidt zijn TireTech App uit met tal van extra functies.

Foto: Innovam

Innovam ontwikkelt schadehersteltraining voor NIO-technici

Innovam gaat een exclusief trainingsprogramma voor schadeherstel ontwikkelen voor het automerk NIO, gericht op het opleiden van hun technici uit heel...

Daan Olgers wil met autoDaan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Trotse ondernemer Daan Olgers: 'Alleen ga je sneller, samen kom je...

Daan Olgers heeft op 23-jarige leeftijd het oudste autobedrijf van de Noordoostpolder overgenomen. In Trots op mijn bedrijf vertelt Daan hoe dat is...

De gemiddelde reparatiekosten voor defecten onder garantie zijn van 2022 naar 2023 met maar liefst 40 euro gestegen. Foto: Shutterstock

Reparatiekosten stijgen ongekend hard: 657 euro in 2023

De recentste analyse van de claimverdeling door CarGarantie toont aan dat er in 2023 voor een defect onder garantie gemiddeld 657 euro moest worden...

Foto: Alliance Automotive Group Benelux

Autovakmeester vanaf 2024 partner Stichting Opkikker

Bij Autovakmeester aangesloten autobedrijven zamelen geld in voor gezinnen met een langdurig ziek kind.

Het pand van Leen Post Banden in Schelluinen. - Foto: Goodyear Retail Systems.

Uw Bandenspecialist groeit met 6 nieuwe leden

Goodyear Retail Systems sluit 6 nieuwe partners aan bij de formule Uw Bandenspecialist.

Foto: Febi Bilstein

Nieuwe en gereviseerde turbo's bij febi bilstein

De Duitse turboleverancier Motair is overgenomen door febi bilstein. Motair levert nieuwe en gereviseerde turbo's voor de after market.

Foto: CarProf

CarProf autobedrijven doneren bij elke APK aan verkeersveiligheid

CarProf autobedrijven in Nederland halen bij elke uitgevoerde APK € 0,50 op voor verkeersveiligheid. Dit resulteerde alleen al in 2023 in een bedrag...