2019: De best bekeken artikelen, video's en topics

2019: De best bekeken artikelen, video's en topics
Elf edities, in totaal 1000 pagina's, AMT vielen er in 2019 op de deurmat van AMT-abonnees.

Nog heel even en dan zit 2019 er op. We zijn al weer volop met 2020 bezig, maar kijken nog één keer terug. We schreven over problemen bij downsizemotoren, praktische problemen én oplossingen en nog veel meer. Ook werden weer heel veel lastige storingen opgelost op AMT Garageforum maar maakten we ook video's, webinars en zagen we een spons om olielekkage 'op te lossen' op Facebook langskomen. Wat mag je niet gemist hebben van 2019?

Ontvang je de AMT Nieuwsbrief? Dan krijg je twee keer per week een overzicht in je mailbox met de belangrijkste artikelen op AMT.nl. Ook ontvang je elke maand net voor het vakblad verschijnt de Thema-nieuwsbrief en ook de AMT Ondernemen-nieuwsbrief viel elke maand in de bus. Nieuw dit jaar waren de Thema-Updates. Elke maand kon je een Update ontvangen over de thema's Airco en Diagnose. Inmiddels ontvangen ruim 1000 lezers deze gratis Updates.

En in 2020? Dan blijven we je natuurlijk op de hoogte houden met twee keer in de week een AMT Nieuwsbrief, en nóg meer Updates. Zo kun je je op deze pagina inschrijven voor de diverse Updates met betrekking tot Airco, APK, Diagnose en Ondernemen.

Praktische artikelen

Net als eerdere jaren zien we in de statistieken dat de meest gelezen artikelen veelal technische en praktische onderwerpen zijn. Een bijzondere sprong eruit, die van AMT-redacteur John Mulder over zijn rondje langs revisie-specialisten. Welke trends zien zij bij downsizemotoren? Het artikel werd tevens opgepikt door het AD, Autoweek en andere media. Wauw! Het artikel Thema Revisie: Kleine motoren, grote problemen staat met stip op nummer 1 als best gelezen artikel dit jaar.

Tien andere meest gelezen 2019-artikelen zijn:

Volop interactie op social media

Onze social media-kanalen groeiden weer flink. Al jaren populair is de AMT Facebook-pagina. Dagelijks delen we berichten van autobedrijven, autotechnici en van de AMT-redactie. Van vreemde slijtage, interessante diagnoses en leuke video’s. Waar we begin 2015 nog op ‘5100’ likes stonden verwelkomden we in 2018 de 25.000 ste en inmiddels ruim 31.000. Wat zijn de meest bekeken berichten?

Tot vandaag plaatsten we 266 berichten op onze Facebookpagina. Met stipt bovenaan een korte video van een steenmarter die ongestoord door blijft knagen in de motorruimte. Het bericht van 25 mei, kreeg ruim 1300 reacties, werd 1080 keer gedeeld en door meer dan 331.000 personen bekeken. De ideeën om deze steenmarter 'de nek om te draaien' waren eindeloos. Bekijk de video hier terug

Een overijverige steenmarter. Klik op de foto en bekijk de video.

Goede tweede is de foto van Tony. Hij kwam en eh, bijzondere, manier tegen om een olielekkage te verhelpen. Van een andere garage nota bene... Toch jammer hoe klanten voor de gek worden gehouden in de branche.

Klik op de foto op naar de plaatsing op de AMT Facebook-pagina te gaan.

Volg ons ook op Instagram

Naast Facebook zijn we ook al enige tijd actief op Instagram onder de naam AMTautotechniek. Afgelopen jaar verviervoudigden we het aantal volgers daar. Op Instagram plaatsen we geregeld (technische) foto's uit artikelen, maar volg je ook gemakkelijk diverse 'Stories' omtrent evenementen. Van een kijkje achter de schermen bij het Ferrari F1-team, tot Auto Prof - AMT Live.

Ons daar ook volgen? Bekijk de Instagram-profielpagina.

Duizenden problemen opgelost met AMT Garageforum

Ook in 2019 werden weer vele autotechnische problemen opgelost met hulp van collega autotechnici.

Alweer iets meer dan twaalf jaar helpen autotechnici elkaar op het AMT Garageforum. En ook dit jaar werd het forum veel geraadpleegd om zowel om een oplossing te zoeken, als om een vraag voor te leggen aan de leden.

Het is duidelijk zichtbaar dat het forum alleen voor professionals is gezien de vele professionele vragen en antwoorden van leden. Elke dag weer bekijkt de AMT-redactie élke aanmelding handmatig. Het forum kent nu ruim 28.500 geverifieerde leden. Belangrijk want zo kan er volop kennis gedeeld worden én de particulier (jouw klant) kijkt niet mee.
De meest geraadpleegde merken zijn: Mercedes-Benz, Renault, Peugeot, Volkswagen en Opel. Op die laatst na hetzelfde als in 2018.

Elke maand kiest de AMT-redactie tevens een topic uit om in het vakblad te behandelen. De meest gelezen zijn:

Update van het forum

Begin 2020 gaat er een grote update van AMT Garageforum live. Zo komen er duidelijke notificaties bij een nieuwe reactie of nieuw topic, is het invullen van een kenteken of chassisnummer verplicht en vinden er andere kleine wijzigingen plaats om het forum nóg gemakkelijker in gebruik te maken. Wil je alles over de update of het Garageforum weten? Tijdens Auto Prof - AMT Live (11, 12, 13 februari in Gorinchem) geeft AMT-redacteur en beheerder van AMT Garageforum een kennissessie in een van de theaters.

Nog veel meer interessante artikelen

AMT is niet alleen online actief, nee het vakblad bestaat als sinds 1937! Naast elf uitgaven en in totaal 1000 pagina's die op de deurmat vielen, maakten we ook nog drie Online Magazines. Steengoede artikelen, maar dan als handig interactief online magazine.

Voor de Online Magazines Duurzaam Ondernemen, Werkplaatsformules in 2019 en Pass-thru hoef je geen AMT-abonnee te zijn.
Ook maakten we een beursspecial voor Auto Prof – AMT Live, fotoverslagen van onze evenementen en diverse handige Whitepapers welke je gratis kan downloaden zoals:

Handig jaaroverzicht

In het vakblad verschenen meer dan 260 artikelen, welke we in dit handige AMT-Jaaroverzicht 2019 (PDF) op een rij zetten. Oh, en vergeet ook niet mee te doen aan de AMT Eindejaarsquiz waarbij je een gave Lego Technic Porsche kan winnen!

AMT Video

In 2019 gingen we verder met video's aan de slag. Van een ADAS-demonstratievideo vanaf de EquipAuto, tot en met stap voor stap video's en diverse video's voor de webinars. Ook maakten we een spetterende promo voor de Autotechnicus- en Bedrijfsautotechnicus van de toekomst competitie.

Veel kijkers voor onze Webinars

Ook dit jaar organiseerden we, in samenwerking met OOMT, webinars met uiteenlopende onderwerpen. Het onderwerp '2030: Heeft de auto jou nog nodig?' was het meest populair en trok veel kijkers én vragen. Dat geldt ook voor het onlangs gehouden webinar 'De (verborgen) talenten van de nieuwe generatie autotechnici'

Alle webinars kun je nog eens rustig terugkijken via deze pagina.

Op naar 2020!

Ben je abonnee en wil je artikelen uit 2019 teruglezen? Als abonnee kun je alle uitgaven vinden in het Digitaal Magazine-overzicht. Oh, en download ook de AMT-app waarmee je als abonnee snel toegang hebt tot de artikelen op amt.nl. Ben je (nog) geen abonnee? Bekijk onze abonnements-mogelijkheden, van alleen digitaal tot compleet inclusief AMT Reparatiewijzer.

Wat staat er voor 2020 op de planning?

Bomvol zaten de kennisdomes. Zelfs de grotere.

Natuurlijk Auto Prof – AMT Live 2020 in Gorinchem. Wees welkom op 11, 12 en 13 februari in Evenementenhal Gorinchem waar je weer volop kennis kan komen tanken. Kijk maar eens mee terug op afgelopen jaar. Volle kennisdomes tonen hoe belangrijk het opdoen van kennis is tijdens een vakbeurs. Ook in de 2020-editie zetten we weer vier kennisdomes neer met kennissessies van uiteenlopende onderwerpen. Van de APK-regelgeving en deeltjesteller, tot nog sneller diagnosestellen en alles omtrent EV's.

En wil je nog beter worden in diagnosestellen? Schrijf je dan in voor de AMT Diagnose Challenge op 14 of 15 mei! In één dag krijg je acht workshops van uiteenlopende onderwerpen. Ga je aan de slag om een storing op te lossen met andere deelnemers en doe je ongetwijfeld nieuwe kennis, ervaring en contacten op. Meer informatie over het programma en het inschrijven? Dat vind je hier.

Tot slot wensen we je als AMT-redactie alle goeds voor 2020!

Tom Polman

Tom Polman

Product Owner AMT

Tom studeerde HTS-Autotechniek aan de Hogeschool Arnhem-Nijmegen en specialiseerde zich in Automotive Services. Met zijn afstudeeropdracht stond hij aan de basis van het AMT Garageforum. Hierna groeide hij door binnen AMT. Eerst enkele jaren als redacteur en sinds mei 2013 naar hoofdredacteur van AMT.

Tom rijdt Renault, heeft een vrouw en twee dochters en zijn interesses liggen in snelle vierwielers en alles met vooruitstrevende techniek in zich.

Email: tompolman@vakmedianet.nl
Telefoon: (0)88-5840 706