Vier nieuwe toetreders voor Checkstar-servicenetwerk

Vier nieuwe toetreders voor Checkstar-servicenetwerk
Dit is RL Automotive aan de rand van Overloon in de blauw-gele huisstijl van Checkstar; één van de vier nieuwe leden.

Checkstar is uitgebreid met vier nieuwe toetreders en telt nu 48 deelnemers. Checkstar is het garagenetwerk van Magneti Marelli, de huisleverancier van Fiat, Alfa Romeo en Lancia en wordt uitgerold door grossier Buren Hallum Automaterialen.

Onder de aangesloten garages zijn twee bedrijven die gespecialiseerd zijn in kampeerauto's: Camper Service de Blaaij in Heerle en Autobedrijf 't Inne in Budel. Veel kampeerauto's hebben de Fiat Ducato chassiscabine als basis en Magneti Marelli Checkstar is actief in het leveren van onderdelen voor deze bedrijfs- en kampeerauto's.

Onafhankelijke merkspecialisten

De andere twee nieuwe leden zijn RL (Ramon Lemmens) Automotive in Overloon en voormalig Fiat-dealer Van den Heuvel in Druten. Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in de (voormalige FCA-merken) Fiat, Alfa Romeo en Lancia.

Ramon Lemmens vertelde in augustus 2021 aan AMT dat hij over is gestapt van AutoProfijt naar Checkstar, omdat hij behoefte kreeg aan iets meer diepgang. Hij waardeert de goede balans tussen merkonafhankelijkheid en merkspecialisme en is zeer tevreden over het brede en diepe assortiment van originele onderdelen.

Eentje erbij, eentje eraf

Het lijkt soms een beetje op de Processie van Echternach: drie stappen vooruit, twee stappen achteruit. Checkstar had in 2014 46 leden en nu staat de teller op 48, inclusief deze vier nieuwe bedrijven.

Geen nood, want ook in Echternach gaat de processie gestaag vooruit. Grossier Buren Hallum Automaterialen uit Leeuwarden begon in 2009 met zes bedrijven, verhoogde later het doel naar twintig tot vijfentwintig en heeft nu de vijftig leden in zicht.

We verheugen ons in 2022 op dat persbericht. Wereldwijd zijn er overigens vierduizend garagebedrijven met het Checkstar-label. De formule is geschikt voor starters, is te combineren met andere garageformules en kent geen lidmaatschapskosten; de leden betalen alleen voor wat ze gebruiken.