Defecte auto-onderdelen over? Bij ACtronics zijn ze geld waard

Defecte auto-onderdelen over? Bij ACtronics zijn ze geld waard

Het inkopen van defecte onderdelen is niets nieuws bij ACtronics, maar de komende periode willen de revisiespecialisten uit Almelo dit toch nog eens extra onder de aandacht brengen. Op donderdag 13 april 2023 is het namelijk weer Global Reman Day, een jaarlijks terugkerende dag waarop er wereldwijd extra aandacht wordt gevraagd voor het thema 'revisie'.

De maanden maart én april staan bij ACtronics volledig in het teken van deze bijzondere dag. En natuurlijk sluit het inleveren van defecte onderdelen uitstekend aan bij dit thema.

Global Reman Day

Global Reman Day is in het leven geroepen door de internationale organisatie Remanufacturing Industries Counsil. De Remanufacturing Industries Counsil vertegenwoordigt alle bedrijven binnen de revisiebranche en heeft als doel om revisie internationaal goed onder de aandacht te brengen. Met het oog op milieu en het tekort aan grondstoffen is revisie namelijk een ideaal alternatief voor het fabriceren van nieuwe onderdelen. Tijdens de Global Reman Day wordt er extra aandacht gevestigd op deze voordelen.

Doe ook mee aan de circulaire economie

Het is natuurlijk prachtig dat er bedrijven zijn die nadenken over het milieu en daarmee een succesvolle business kunnen opbouwen, maar het is heel eenvoudig om ook zelf je steentje bij te dragen: Lever je oude onderdelen in zodat deze hergebruikt kunnen worden. In de supermarkt is het inleveren van flessen, batterijen en spaarlampen inmiddels heel normaal geworden. En ook in de autobranche zijn er genoeg mooie voorbeelden, denk bijvoorbeeld aan afvoeren van oud ijzer, banden en afgewerkte olie. Het apart inleveren van defecte elektronische auto-onderdelen gebeurt echter nog niet op grote schaal. Vaak belanden deze onderdelen bij het oud ijzer of in de afvalbak en dat is zonde.

ACtronics is enkele jaren ambassadeur geweest van de Remanufacturing Industries Counsil en daarmee ook de Global Reman Day”

ACtronics ziet graag dat dit in de nabije toekomst gaat veranderen. Daarom probeert het revisiebedrijf haar klanten zoveel mogelijk aan te sporen om die elektronische auto-onderdelen aan te bieden. Dit helpt niet alleen het milieu, maar levert in veel gevallen ook nog wat op. Ja inderdaad: een defect elektronisch auto-onderdeel is geld waard.

Ontvang nu een aanbod voor jouw onderdeel

Om het inleveren van onderdelen zo eenvoudig mogelijk te maken, heeft ACtronics een speciale webpagina aangemaakt: www.actronics.nl/reman Hier kun je jouw gegevens invullen en een foto van het onderdeel uploaden. De productspecialisten van het bedrijf komen dan zo spoedig mogelijk bij je terug met een prijsvoorstel. Dit geldt overigens ook voor nieuwe technologie en EV-onderdelen. Naast ABS-modules, is er ook vraag naar ADAS-systemen, AC/DC-converters en onboard chargers. Tip: Ook na de actieperiode blijft de webpagina actief.

Dit artikel is gesponsord door ACtronics.