Automotive Expo 2023 groots opgezet: 'The future is now!'

Automotive Expo 2023 groots opgezet: 'The future is now!'
Hoe maak je jouw werkplaats future proof? Welke innovaties zijn er op het gebied van parts, tools, equipment, services en digital?

Op 7, 8 en 9 maart is het zover: auto-onderdelendistributeur en -grossier LKQ en grossiersorganisatie Vrooam trekken samen op om hét automotive event van het jaar te presenteren. In het 'Hart van Holland' in Nijkerk zullen beide organisaties gezamenlijk met een grote variatie aan exposanten bezoekers inspireren, verrassen, motiveren en kennis laten maken met innovaties om nu de toekomst te omarmen. Waar tijdens de Automotive Expo in 2019 het thema was 'Ready for the future' is die toekomst nu heel dichtbij gekomen: 'The future is now!'

Hoe maak je jouw werkplaats future proof? Welke innovaties zijn er op het gebied van parts, tools, equipment, services en digital? Welke kennis neem je mee en hoe ga je dit toepassen in jouw eigen bedrijf? Wat zijn de actuele trends en ontwikkelingen in de automotive branche en daarbuiten? Tijdens de Automotive Expo krijg je de antwoorden.
Dit is dus het evenement dat je niet wilt missen. We zetten graag vijf goede redenen op een rij waarom een bezoek aan de Automotive Expo een goede keuze is.

1. Meer dan 100 exposanten

Op een ruime beursvloer, van ongeveer 5600 m2, tonen meer dan 100 bedrijven & instellingen hun producten, diensten, tools en services. Bekende automotive leveranciers zoals Bosch, Brembo, Hella, Fuchs, Hazet, Michelin, Nissens en Valeo zullen een acte de presence geven. Daarnaast is er ruimschoots aandacht voor jouw werkplaats met vele tools en equipment stands, presenteren diverse garageformules zich en tonen verschillende serviceproviders hun meerwaarde voor jouw autobedrijf.
Merken en labels die onder de LKQ-paraplu vallen tonen uiteraard ook de nieuwste ontwikkelingen, denk daarbij aan Toolspecial, Automotive Academy, MPM, ERA, Car Systems en Vanesch. Op diverse stands zullen uiteraard demonstraties plaatsvinden.

Merken en labels die onder de LKQ-paraplu vallen tonen uiteraard ook de nieuwste ontwikkelingen.
Merken en labels die onder de LKQ-paraplu vallen tonen uiteraard ook de nieuwste ontwikkelingen.

2. Kennissessies: van vloeistof tot Sermi

In samenwerking met een aantal topleveranciers zijn er vijf kennissessies gedefinieerd die afgestemd zijn op de behoeftes of vragen van het garagebedrijf. Zo gaat MPM in op het belang van het gebruik van de juiste vloeistoffen, maar ook op de consequenties bij verkeerd gebruik. Valeo duikt in haar kennissessie in de mogelijkheden van de 48V-installatie die inmiddels in verhoogde belangstelling is gekomen bij diverse autofabrikanten. ’s Werelds grootste onderdelenfabrikant Bosch praat jou vooral bij hoe zij je kunnen helpen een betrouwbare EV-partner te worden terwijl remmenspecialist Brembo vooral ingaat op hoe nieuwe technieken ervoor zorgen dat ook de manier van remservice verandert.
Tot slot verzorgt Automotive Academy een inleidende sessie over de aankomende verplichte Sermi-certificering. Deze verplichting, die nodig is om per 1 augustus nog aan veiligheid gerelateerde onderdelen van een auto te mogen sleutelen, staat nog niet bij veel bedrijven op het netvlies, terwijl de impact voor je bedrijf groot is.

3. Volledig verzorgde catering

Wij begrijpen dat je trek kunt hebben tijdens jouw bezoek aan de Automotive Expo. Daarom bieden wij je een grote variëteit aan eten en drinken aan. Er is op diverse plekken op de beursvloer voorzien in een cateringpunt waar je kosteloos gebruik van kunt maken. Ook kun je hier even rustig zitten of een praatje maken met andere beursbezoekers.

4. Entertainment en activiteiten

Bij een onvergetelijke beursbeleving horen natuurlijk ook activiteiten. Zo is het Dakar-team van Tim en Tom Coronel aanwezig en zij pakken groots uit. De door LKQ gesponsorde Century, die in januari nog door Saudi-Arabië reed, zal uiteraard in Nijkerk te bewonderen zijn. Een deel van het serviceteam is ook elke dag op de beurs aanwezig om al jouw technische vragen te beantwoorden.

De door LKQ gesponsorde Century, die in januari nog door Saudi-Arabië reed, zal uiteraard in Nijkerk te bewonderen zijn.
De door LKQ gesponsorde Century, die in januari nog door Saudi-Arabië reed, zal uiteraard in Nijkerk te bewonderen zijn.

Tim Coronel zelf ontbreekt natuurlijk ook niet. Drie dagen lang is hij op diverse stands te vinden en uiteraard kun je als bezoeker met hem op de foto. Maar er is meer! Op de eigen merken stand is een levensechte F1 simulator te vinden waar je met de snelste tijd kans maakt op een te gekke hoofdprijs. Ook kun je een gokje wagen op een prachtige futuristische slotmachine. Verder zijn de jongens en meiden van het studententeam Top Dutch Solar Racing aanwezig met hun zonneauto, loopt goochelaar Robin Matrix rond om je te verbazen en zijn er op diverse andere stands winspellen en activiteiten. Je zult je niet vervelen tijdens je bezoek!

De jongens en meiden van het studententeam Top Dutch Solar Racing zijn aanwezig met hun zonneauto.
De jongens en meiden van het studententeam Top Dutch Solar Racing zijn aanwezig met hun zonneauto.

5. Gratis entree

Ben je werkzaam in de autobranche en geïnteresseerd in alles wat met de automotive aftermarket te maken heeft? Dan ben je van harte welkom om de Automotive Expo te bezoeken. En het mooie is, je bezoek kost niets. Registreren is voldoende en ook het parkeren is gratis.

Ben jij erbij? Check de website voor alle info en aanmelden

Alle informatie, en ook de volledige exposantenlijst en de laatste updates over de Automotive Expo zijn terug te vinden op www.automotive-expo2023.nl. Hier kun je je ook direct aanmelden. De Automotive Expo is op 7, 8 en 9 maart dagelijks geopend van 17.00 tot 22.00 uur en vindt plaats in het Hart van Holland, Nijkerk.

Dit artikel is gesponsord door LKQ Fource .

Hoe voorkomt Europa dat het straks aan de Chinese stekker ligt? - Foto: Shutterstock

Emissievrij vervoer zonder Chinese stuntaanbiedingen, hoe moet dat?

Hoe stimuleren we de Europese markt voor schoon, emissievrij vervoer? Maar graag zonder goedkope aanbiedingen uit China, als de export...

Innovam en Noorderpoort versterken samenwerking om schadeherstel- opleiding verder te verbeteren. Van links naar rechts: Marchel Arling (directeur techniek Noorderpoort), Peter Hazenberg (teammanager automotive opleidingen Noorderpoort), Rutger Huijsman (teamleider schadeherstel Innovam) en Herme Bruin (directeur Innovam). - Foto: Innovam

Opleiding schadeherstel naar hoger niveau met Innovam en Noorderpoort

Innovam en roc Noorderpoort in Groningen versterken de bestaande samenwerking om de opleiding schadeherstel verder te verbeteren.

Het ontwikkelingscentrum voor batterijen van Mahle in Stuttgart. - Foto: Mahle

Mahle: focus op elektrificatie, maar geen ban op brandstofmotor

Toeleverancier voor de auto-industrie en aftermarket Mahle sloot 2023 af met een recordomzet. Daarmee kruipt het bedrijf uit een financieel dal....

Foto: Shutterstock

Standox Xtreme bespaart schadeherstelbedrijf tijd en geld

Het Standox Xtreme-systeem biedt het schadeherstelbedrijf razendsnelle procestijden en een lager energieverbruik.

Foto: Gert te Lintelo

Satink Classic Car Creations combineert restauratie met innovatie

Satink Classic Car Creations in Hengelo (Overijssel) is al dik dertig jaar een begrip in de restauratiewereld. Het bedrijf organiseerde op zaterdag...

De cao Metaal en Techniek is met zo’n 360.000 werknemers in de sector en zo’n 36.000 werkgevers de grootste cao in de marktsector Foto: Shutterstock

UPDATE: FNV stuurt cao-ultimatum naar werkgevers Metaal & Techniek

FNV Metaal heeft een cao-ultimatum gestuurd naar de werkgevers in de Metaal & Techniek sector, waar ook carrosseriebedrijven en...

De EV-koper weet nu tot en met 2030 waar hij aan toe is qua wegenbelasting. - Foto: Shutterstock

Gewichtscorrectie voor EV - wat zegt Bovag over kabinetsvoorstel?

We zagen al dat het voorstel van het demissionaire Kabinet voor een gewichtscorrectie in de motorrijtuigenbelasting voor EV's tot en met 2030 wordt...

Foto: Shutterstock

Clepa: EU-wetgeving moet toegang tot voertuigdata blijvend borgen

De Europese automobielindustrie staat op een kruispunt waarbij toegang tot voertuigdata van cruciaal belang is voor het concurrentievermogen van de...