Test je APK-kennis: AdBlue-lekkage, APK-goed- of -afkeur?

Test je APK-kennis: AdBlue-lekkage, APK-goed- of -afkeur?

Ben jij een goede APK Keurmeester? Ga de uitdaging aan en test je APK-kennis in de AMT APK Keurmeester Quiz. In deze zesde editie krijg je te maken met AdBlue. Je weet wel, dat goedje dat in de uitlaat van moderne diesels wordt geïnjecteerd. Maar ook het spul dat voor schokkende beelden zorgt als het uit onwetendheid aan de brandstof wordt toegevoegd…

Test je APK-kennis: AdBlue-lekkage, APK-goed- of -afkeur?

Wat die schokkende beelden betreft, daar komen we zo op. Nu eerst de vraag uit AMT APK Keurmeesterquiz. Zoals je weet uit de voorgaande afleveringen, neemt juryvoorzitter (en enig jurylid) Martin Pardoel geen genoegen met alleen het antwoord “goedkeur” of “afkeur”. Er hoort altijd een uitleg bij: Hoe zit het precies en waar in de APK-regelgeving staat dat? APK-keurmeesters die Martin Pardoel kennen als trainer bij PSB, zullen daar niet verrast door zijn.

Druppels

AdBlue bijvullen
Nee, nee, nee, het lekt echt niet zo hard dat de automobilist steeds moet bijvullen.

Duidelijk? Oké, dan is het woord aan de juryvoorzitter: “Tijdens de APK-keuring van een personenauto met dieselmotor die op 15 maart 2017 in gebruik is genomen, ziet de keurmeester vloeistoflekkage aan de aansluiting van de leiding op de AdBlue-tank. Nadat hij de aansluiting heeft schoongemaakt, komen er direct weer druppels AdBlue aan de aansluiting te hangen.

AdBlue-schade

De vraag ligt dan voor de hand: Hoe moet de keurmeester handelen bij deze overmatige vloeistoflekkage? En: Licht je antwoord toe! Via het formulier hieronder doe je mee. Bekijk je liever eerst de schokkende AdBlue-beelden die we je beloofd hebben? Je vindt ze hier.

Eerder verschenen