Welke olieproblemen kom jij tegen? Deel je ervaring en scoor een iDiA olie-testbox!

Welke olieproblemen kom jij tegen? Deel je ervaring en scoor een iDiA olie-testbox!
Met jouw antwoorden op onze vragen maak je kans op deze iDiA-box. daarmee analyseer je zelf oliemonsters in je eigen werkplaats.

Voor voertuigen met verbrandingsmotor is olie van levensbelang. Voorzien van het juiste 'zwarte goud' bromt de motor tevreden. Maar komt ie olie tekort of is ie voorzien van de verkeerde olie, dan kan dat resulteren in grote problemen. Welke kom jij tegen in de werkplaats en hoe zit jij in de olie? Deel je ervaring!

Olie is onmisbaar bij onderhoud en reparatie van voertuigen. We zien op AMT.nl en AMT Facebook regelmatig de gevolgen van olieproblemen voorbijkomen. Sommige zijn simpel op te lossen, andere hebben grote gevolgen, maar ze hadden allemaal voorkomen kunnen worden! Door je aan de onderhoudsintervallen te houden bijvoorbeeld, of door het aanhouden van fabrieksspecificaties.

Beantwoord de vragen

Welke olieproblemen kom jij tegen in de werkplaats? Welke storingen ontstaan door olieproblemen en hoe los je die op? Natuurlijk houd je je aan de fabrieksspecificaties, maar hoe doe je dat bij auto’s op leeftijd? Vasthouden aan de voorschriften, of hebben sommige auto’s behoefte aan wat anders?

We zien een opkomst van olie-concepten. Olieleveranciers die autobedrijven ondersteunen, op technisch en marketinggebied. Ben jij al aangesloten bij een concept? Kortom: over olie raken we niet uitgepraat én uitgevraagd.

iDiA testbox en -kaarten

In AMT 7/8 besteden we aandacht aan het Thema Olie en Additieven en hebben daarvoor jouw ervaring uit de praktijk nodig. In het formulier hieronder geef je antwoord op de vragen. Alle inzendingen worden beloond met een iDiA-testkaart. Het is heel eenvoudig. Neem een oliemonster, stuur de testkaart in en ontvang een digitaal rapport met analyse van de oliekwaliteit.

Bovendien maak je kans op de iDiA-box inclusief vijftig iDiA-testkaarten (t.w.v. € 950,-). Daarmee analyseer je zelf de samenstelling van de motorolie van de auto in jouw werkplaats!

Het is niet meer mogelijk om je ervaringen met dit onderwerp te delen. Binnenkort vind je hier de belangrijkste antwoorden.