Werkplaatsformules: Wat vind jij, kan je nog zonder?

"Als onafhankelijk autobedrijf kan je niet overleven als je je niet aansluit bij een garageformule." Hoe kijk jij tegen deze stelling aan? Ben je aangesloten bij één van 40 garageformules die ons land kent? Of blijf je liever zelfstandig opereren? Deel je ervaring met werkplaatsformules en scoor een tool van Beta.

Het werkplaatsformulelandschap in Nederland is uitgebreid en divers. Van ‘lichte’ concepten die inkoopvoordeel van onderdelen opleveren, tot concepten die je compleet ontzorgen: van het bord aan de gevel tot opleidingen, helpdesk en marketing.

Garageformules gaan ver in het ondersteunen van hun deelnemers. Technische ontwikkelingen gaan vliegensvlug, fabrikanten zijn ‘connected’ met elke nieuwe auto die van de band af komt rollen. Als je deel uitmaakt van een groot netwerk van autobedrijven, zijn je kansen op ‘overleven’ dan groter?

Beantwoord de vragen en maak kans op één van de 30 sets vormbare haken. Handig, bijvoorbeeld voor het ondersteunen van de remklauwen tijdens het vervangen van de remblokken.

Kleine bordjes

Naast de garageformules kennen we ook een heleboel sub-formules. De bordjes aan de gevel waarmee jij je klant je extra diensten of specialisme laat zien. Denk aan Trekhakencentrum, Kentekenloket, Hella Service Partner en EV/Hybride- of Turbospecialist, etc.

Maakt een garageformule het verschil?”

In AMT 11 besteden wij aandacht aan het Thema Werkplaatsformules. Maakt een garageformule het verschil? Bij welke formule ben jij aangesloten en waarom? Beantwoord  onderstaande vragen en scoor een tweedelige set vormbare haken van Beta Tools. We mogen er 30 weggeven!


Annemiek van de Heg

Annemiek van de Heg

Hoofdredacteur

Annemiek studeerde journalistiek aan de Hogeschool Windesheim. Ze had haar eigen autobedrijf, werkte voor 4WD Magazine en organiseerde 4WD-evenementen. Toen Annemiek in 2016 voor de eventsafdeling van AMT-uitgever Vakmedianet aan de slag ging, had ze als freelancer al diverse artikelen voor AMT geschreven. Sinds september 2017 doet ze dat full-time. Annemiek vulde lange tijd olie bij in haar Peugeot, maar rijdt nu haar droomauto. Een BMW 1 Serie.

Nieuwe Niedorp - Raymond en Kirsten Surink van Autobedrijf Surink. Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

Trots op mijn bedrijf: Autobedrijf Surink staat voor eerlijkheid

In deze editie van Trots op mijn bedrijf Autobedrijf Surink in Nieuwe Niedorp.

Voorraadfinanciering loskrijgen wordt voor het universele autobedrijf moeilijker, merkt Allparts. daarom biedt de grossier het nu zelf aan.  - Foto: ANP

Allparts biedt garages voorraadfinanciering aan via DFM

AllParts, onderdeel van Nexus Automotive Nederland, gaat een strategische samenwerking aan met DFM, dochteronderneming van Volkswagen Bank en Pon...

Foto: ANP

Autoverkoop EU veert in april op na dip in maart

De verkoop van nieuwe auto's in de Europese Unie is in april flink gestegen, na de dip in maart. Volgens de Europese brancheorganisatie ACEA nam de...

Foto: Honda

Honda gaat miljarden investeren in productie elektrische auto's

Honda gaat de komende jaren miljarden investeren in de productie van elektrische auto's.

Van de in 2023 via ARN ingezamelde lithium-ion batterijen is 74% gerecycled. - Foto: ARN

Recycling EV-batterijen verdubbeld in 2023

In 2023 is in totaal 263.373 kg aan autobatterijen via ARN voor recycling aangeboden. Ruim het dubbele in vergelijking met het jaar ervoor; toen was...

Foto: Shutterstock

Ayvens Carmarket biedt autobedrijf online toegang tot gebruikte...

Ayvens lanceert Ayvens Carmarket, een platform voor de verkoop van gebruikte auto's aan professionele autohandelaren en dealers.

Foto: Shutterstock

Bovag Autowasbon als klantenbinder voor het autobedrijf

Bovag lanceert de Bovag Autowasbon. Autobedrijven kunnen die cadeau doen aan klanten na een APK of onderhoudsbeurt.

Foto: Shutterstock

ATC-livestream: auto hacken, hoe groot is het gevaar?

Auto's zijn steeds vaker permanent verbonden met het internet. Dat biedt voordelen, maar dergelijke 'connected cars' lopen ook, net als computers,...