Bosch Car Service: speel in op een sterk veranderende markt

Bosch Car Service: speel in op een sterk veranderende markt

Met een uitgebreid trainingsaanbod, het juiste equipment en eigen laadpalen zijn de Bosch Car Service-bedrijven klaar voor de toekomst. Met een grote campagne en eigen laadpalen weet straks iedereen dat je met een hybride of elektrische auto in goede handen bent bij een Bosch Car Service-bedrijf.

Een belangrijke troef van Bosch Car Service is dat het een onderdeel is van Bosch. Dat is namelijk de grootste producent van autocomponenten ter wereld, van accu’s, ruitenwissers en motorcomputers tot onderdelen voor hybride- en elektrische auto’s.

Op de markt van hybride en elektrische auto’s helpt Bosch autofabrikanten om een vliegende start te maken. Het bedrijf heeft zich namelijk ten doel gesteld om marktleider te worden in e-mobility. Natuurlijk gaat Bosch Car Service mee in die ontwikkeling.

Grote marketingcampagne

Bij Bosch Car Service kun je terecht voor onderhoud en apk van alle merken en modellen en ook voor alle hybride en elektrische auto’s. Om dat laatste te onderstrepen starten ze met een grote marketingcampagne, waarin Wendy en Tom de hoofdrollen spelen.

Wendy rijdt al twee jaar in een elektrische auto en heeft die auto in onderhoud bij Tom van het Bosch Car Service-bedrijf. In zes filmpjes en een radiospotje leggen Wendy en Tom uit waarom je voor het onderhoud van je hybride of elektrische auto het beste naar Bosch Car Service kunt gaan.

Beijk hier de video:

Logische onderhoudspartner e-mobility

De filmpjes gaan over het onderhoud van elektrische auto’s, het verzekeren van elektrische auto’s, over de kosten van het opladen, over laadpalen en over vakantie (wintersport) met de elektrische auto. De filmpjes worden niet alleen veelvuldig gedeeld op de sociale media, maar de Bosch Car Service-bedrijven kunnen ook content op hun eigen sociale mediakanalen plaatsen.

Bovendien krijgen ze hulp om een uitgekiend sponsorbudget-programma op te zetten om in het eigen verzorgingsgebied de gewenste doelgroep te bereiken. Het doel is duidelijk: iedere consument zal Bosch Car Service straks zien als de logische partner voor onderhoud aan hybride elektrische en auto’s.

Bosch equipment klaar voor e-mobility

Op alle vlakken zijn de Bosch Car Service-bedrijven klaar voor de veranderende markt met hybride en elektrische auto’s. Zo is de nieuwe Bosch ACS 663 aircomachine geschikt voor service aan elektrische aircopompen en heeft de Bosch FSA 050 multimeter specifieke functies voor een spanningsloosheidstest, hoogspanningsmeting en isolatietest met testspanning tot duizend Volt.

Natuurlijk zijn ook de KTS-diagnosetester en de werkplaatssoftware ESI[tronic] klaar voor e-mobility.

e-mobility in trainingen

Elk Bosch Car Service-bedrijf heeft recht op acht trainingen per jaar. Daarvan is een groot deel toegespitst op hybride en elektrische voertuigen, zoals ‘veilig werken aan e-voertuigen’ (volgens NEN-9140) en de training ‘hybride en elektrische voertuigen’. Maar ook de andere trainingen, bijvoorbeeld de Pass-Thru- en de kalibratietraining voor rijhulpsystemen, zijn aangepast voor hybride en elektrische auto’s. In het Bosch-trainingscentrum in Barneveld staan vijf hybride/elektrische auto’s klaar: e-mobility is echt een vast onderdeel van de Bosch-service geworden.

Elk bedrijf z’n eigen laadpaal

Natuurlijk wil je als bedrijf ook aan je klanten laten zien dat je toekomstbestendig bent. In samenwerking met Ecotap ontwikkelde Bosch een serie laadpalen, zodat elk Bosch Car Service-bedrijf na een onderhoudsbeurt de auto met een volle accu aan de klant kan afleveren; een zeer gewaardeerde service.

Er zijn laadpalen met één of twee oplaadmogelijkheden en er is een homebox, die het Bosch Car Service-bedrijf kan verkopen aan consumenten met een hybride of elektrische auto. Je kunt zelfs de laadpaal commercieel exploiteren door na sluitingstijd van het bedrijf de paal openbaar te maken. Natuurlijk krijgen de medewerkers een opleiding om klanten goed te adviseren over laadpalen en laadsystemen.

Met al deze maatregelen zorgt Bosch dat klanten ook in de toekomst blijven zeggen: “Daarom ga ik voor onderhoud aan mijn auto naar Bosch Car Service.”

Dit artikel is gesponsord door Bosch Car Service.

Foto: Continental

TireTech App van Continental digitaliseert bandenservice verder

Continental breidt zijn TireTech App uit met tal van extra functies.

Foto: Innovam

Innovam ontwikkelt schadehersteltraining voor NIO-technici

Innovam gaat een exclusief trainingsprogramma voor schadeherstel ontwikkelen voor het automerk NIO, gericht op het opleiden van hun technici uit heel...

Daan Olgers wil met autoDaan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Trotse ondernemer Daan Olgers: 'Alleen ga je sneller, samen kom je...

Daan Olgers heeft op 23-jarige leeftijd het oudste autobedrijf van de Noordoostpolder overgenomen. In Trots op mijn bedrijf vertelt Daan hoe dat is...

De gemiddelde reparatiekosten voor defecten onder garantie zijn van 2022 naar 2023 met maar liefst 40 euro gestegen. Foto: Shutterstock

Reparatiekosten stijgen ongekend hard: 657 euro in 2023

De recentste analyse van de claimverdeling door CarGarantie toont aan dat er in 2023 voor een defect onder garantie gemiddeld 657 euro moest worden...

Foto: Alliance Automotive Group Benelux

Autovakmeester vanaf 2024 partner Stichting Opkikker

Bij Autovakmeester aangesloten autobedrijven zamelen geld in voor gezinnen met een langdurig ziek kind.

Het pand van Leen Post Banden in Schelluinen. - Foto: Goodyear Retail Systems.

Uw Bandenspecialist groeit met 6 nieuwe leden

Goodyear Retail Systems sluit 6 nieuwe partners aan bij de formule Uw Bandenspecialist.

Foto: Febi Bilstein

Nieuwe en gereviseerde turbo's bij febi bilstein

De Duitse turboleverancier Motair is overgenomen door febi bilstein. Motair levert nieuwe en gereviseerde turbo's voor de after market.

Foto: CarProf

CarProf autobedrijven doneren bij elke APK aan verkeersveiligheid

CarProf autobedrijven in Nederland halen bij elke uitgevoerde APK € 0,50 op voor verkeersveiligheid. Dit resulteerde alleen al in 2023 in een bedrag...