Belangrijkste opleiders stellen klassikale trainingen uit

Belangrijkste opleiders stellen klassikale trainingen uit
Met meerdere personen aan een voertuig werken en anderhalve meter afstand houden lukt niet. Daarom hebben opleiders gezamenlijk besloten om klassikale trainingen op te schorten. Dikke pleister op de wond: je kan diverse trainingen online volgen!

Vandaag hebben de belangrijkste opleiders in de autobranche, GMTO, Innovam en AutoNiveau, in samenspraak met hun opdrachtgevers besloten om het verzorgen van klassikale trainingen voor vakvolwassenen uit te stellen tot 20 mei 2020.

Op dit moment is de uitvoering van trainingen, waarbij met meerdere personen aan een trainingsvoertuig gewerkt wordt, nog niet mogelijk binnen de maatregelen van het Kabinet.

GMTO, Innovam en AutoNiveau volgen uiteraard de richtlijnen van het Kabinet en zijn daarom tot dit besluit gekomen. Alle betrokken partijen onderschrijven het belang van opleiden, juist nu. Maar staan ook voor de gezondheid van deelnemers en trainers en daarmee volledig achter deze besluitvorming.

Inmiddels bieden deze opleiders een breed scala online opleidingen aan om zo de ontwikkeling van vakvolwassenen te continueren. En indien de ontwikkelingen en eventuele nieuwe richtlijnen daar aanleiding toe geven wordt de planning van trainingen hierop aangepast.

GMTO verzorgt de trainingen voor Tech360 (PartsPoint) en Groupauto. AutoNiveau verzorgt dit voor Automotive Academy (Fource) en Koskamp. Innovam rekent een groot aantal importeurs, dealers en onafhankelijke autobedrijven tot haar klanten.

Klassikaal trainen zit er even niet in, maar dat betekent niet dat je niet kan blijven ontwikkelen! Autoniveau, GMTO en Innovam houden je kennis online op peil.

Autoniveau:

De trainers van Autoniveau bieden je binnenkort online trainingen aan als Service Adviseur EV & Hybride (basis) + Nen9140, Energiemanagement en start/stop +Nen9140 en Stuurstystemen + Nen9140. Hou de website van Autoniveau in de gaten voor meer informatie!

GMTO:

GMTO legt de laatste hand aan een serie technische trainingen. Vanaf mei bieden zij trainingen aan over o.a. relatieve compressietest, wielsensoren, (basis) scopemetingen, data-netwerken, benzine-injectoren, diagnose stellen aan hybride en elektromotoren en nog veel meer. De trainingen zijn, op GMTO-wijze, praktisch ingesteld. Je kan er direct mee aan de slag in de werkplaats!

Innovam:

Innovam biedt via hun Performance Academy meer dan 100 online trainingen aan. Het aanbod bestaat uit management, commerciële en technische trainingen.

Voucher voor online leren

OOMT wil graag dat medewerkers en werkgevers ook in deze coronatijd blijven werken aan hun ontwikkeling. OOMT is druk bezig met een regeling waarbij medewerkers in de branche een voucher ontvangen voor online training ter waarde van maximaal € 100,-.

Je kunt deze voucher inzetten bij door OOMT geselecteerde aanbieders, waaronder Autoniveau, GMTO en Innovam. Hou je brievenbus, de OOMT-site en AMT.nl in de gaten. Binnenkort volgt meer informatie.