OOMT, Bovag en sociale partners: tijdelijke ondersteunende regelingen voor autobedrijven

OOMT, Bovag en sociale partners: tijdelijke ondersteunende regelingen voor autobedrijven

OOMT, Bovag en vakbonden slaan de handen ineen. OOMT werkt op dit moment hard aan een pakket met tijdelijke regelingen om werkgevers én medewerkers in de mobiliteitsbranche zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens de coronacrisis. We zetten de regelingen voor je op een rij.

Dossier: coronavirus en het autobedrijf

In het AMT Coronadossier lees je alles over de invloed van het coronavirus op het autobedrijf.

Naar het dossier

Ondanks de coronacrisis zoeken veel werkgevers en medewerkers creatief naar oplossingen en zijn velen van hen veerkrachtig richting de toekomst. Het is daarom essentieel om nu al na te denken over de situatie die zich na deze crisis aandient.

OOMT en de sociale partners willen iedereen daarom ook oproepen om volop in te zetten op het behoud van werknemers en leerlingen. De regelingen bieden ondernemers en werkenden in de mobiliteitsbranche daarbij een steun in de rug.

1. Vouchers voor online leren en ontwikkelen t.w.v. (max) €100,-

OOMT wil graag dat medewerkers en werkgevers ook in deze corona tijd, waarin mensen veel thuis zitten, blijven werken aan hun ontwikkeling. OOMT is druk bezig met een regeling waarbij alle medewerkers in de branche een voucher ontvangen voor online training ter waarde van maximaal €100,-.

2. Helpdesk veilig werken

Heb je een vraag over veilig doorwerken tijdens de coronacrisis? Stel deze dan nu aan deskundigen met ervaring in onze branche: zij helpen je snel en deskundig. Deze helpdesk staat open voor medewerkers en werkgevers.

3. Coaching op afstand

De OOMT-coaches werken in deze tijd gewoon door. Ze kunnen niet fysiek bij je langskomen, maar er is speciale ‘coaching op afstand’ ontwikkeld.

4. Adviseurs werkgeverschap

Ook de adviseurs werkgeverschap zijn gewoon bereikbaar in deze tijd voor advies en doorverwijzingen. Zij zijn volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving, regelingen en mogelijkheden die er zijn om toch te blijven leren en ontwikkelen. Zij kennen ook de juiste mensen en instanties om naar door te verwijzen bij specifieke vragen. Wil je met hen (telefonisch of via de computer sparren over wat OOMT voor je kan betekenen in deze lastige tijd neem dan gerust contact met hen op: werkgeversadvies@oomt.nl.

5. Speciale webinars

In de komende periode zullen verschillende webinars worden georganiseerd over de corona maatregelen om medewerkers en leidinggevenden in deze zware tijd te informeren en ondersteunen. De webinars kunnen gewoon thuis, achter de computer, worden gevolgd. Via oomt.nl en amt.nl vind je binnenkort meer informatie over de webinars.

6. Koester je leerlingen!

Na de crisis willen we op volle kracht uit de startblokken komen met voldoende goed opgeleide technici. OOMT en sociale partners zullen een plan opstellen om leerlingen te kunnen blijven opleiden en bedrijven helpen om bestaande leerlingen te behouden en nieuwe leerlingen in het nieuwe schooljaar aan te nemen.

Werkgevers met specifieke vragen over maatregelen in hun bedrijf rondom het coronavirus kunnen met BOVAG contact opnemen. Medewerkers kunnen met hun vragen terecht bij de vakbonden (ook als ze geen lid zijn): FNV, CNV Vakmensen of De Unie.

Alle informatie over de tijdelijke regelingen vind je op de website van OOMT.