Auto Prof - AMT Live 2020: Ruiltransmissie biedt voordelen

Auto Prof - AMT Live 2020: Ruiltransmissie biedt voordelen
In Saarbrücken reviseert ZF zijn automatische transmissies om weer als ruilbak in te zetten.

Het aandeel automatische transmissie in het Nederlandse wagenpark neemt al jaren toe. Van de populaire dubbelkoppelingsautomaat als de DSG of EDC, tot de conventionele automaat met koppelomvormer. ZF is bekend om zijn uitmuntend schakelende automatische transmissies waar diverse (premium) automerken als BMW, Audi en Jaguar gebruik van maken. Maar wat doe je als er een defect is? Zelf of laten reviseren of toch een originele ruiltransmissie?

ZF is een van de bekendste fabrikanten van transmissies. De klanten van ZF zijn veelal autofabrikanten en daarmee zit het bedrijf dichtbij de bron en kennen de specialisten alle ins en outs van de transmissie.

Tijdens de Kennissessie van ZF krijg je een kijkje in de keuken van ZF Saarbrücken waar revisie van transmissies plaatsvind om vervolgens als ruiltransmissie weer ingezet te worden.

De specialisten van ZF leggen je uit waarom ZF zelf in Saarbrücken transmissies reviseren. Van milieuwinst door hergebruik tot het verbeteren van de transmissie waar nodig.

Paul Bliek: “We nemen de bezoekers mee op de reis van de transmissie. Van het insturen en diagnosticeren tot het uit elkaar halen, reviseren, weer monteren en montage in de auto. Ruiltransmissies worden namelijk steeds interessanter gezien het geringe prijsverschil ten opzichte van het zelf of laten reviseren van de bak.”

Natuurlijk kun je met al je vragen over automatische transmissies terecht op de stand van ZF nabij een van de kennistheaters.
Meer informatie over het programma lees je binnenkort in AMT 1 in de vooruitblik.

Sprekers Paul Bliek en Edwin Buis

Edwin Buis (1969) werkt al ruim 25 jaar bij ZF als technisch specialist. Meest voorkomende werkzaamheden zijn de reparaties aan mechanische versnellingsbakken voor truck en bus en het onderhoud aan automatische transmissies voor personenauto’s. Daarnaast is Edwin regelmatig bij DAF trucks voor de garantie beoordelingen.
Paul Bliek (1967) is verantwoordelijk voor marketing in Nederland en België en sales voor Nederlandse bus-en truck fabrikanten. Met een auto-technische opleiding en een vervolgstudie marketing management is hij sinds november 2004 een trotse “ZF’er”.

Meer Kennissessies?

Van 11 t/m 13 februari vindt de 2020-editie in Gorinchem plaats. Drie dagen lang automotive vakmanschap met standhouders, innovaties, demo’s en natuurlijk een vol programma kennissessies. Daar ben je bij toch?

Registreer je gratis als gast van AMT via autoprof-amtlive.nl/tickets met registratiecode 2501.

Gaat data-overdracht uit de auto ooit de fysieke APK vervangen? “Misschien wel”, denkt RDW-beleidsmedewerker Geert Konings, “maar niet in de komende dertig jaar.”

Auto’s veranderen, de wereld verandert, dus de APK moet mee. Maar hoe? Hoe ziet de toekomst van de APK eruit? Welke nieuwe eisen mogen we verwachten?...