400 leden voor Autobandenpartner, op naar de consument.

400 leden voor Autobandenpartner, op naar de consument.
Garagebedrijf Van Riel is de 400ste Autobandenpartner. Ambassadeur Tim Coronel vertelt het heuglijke nieuws.

In september 2020 lanceerde LKQ Fource de formule Autobandenpartner. Inmiddels heeft het 400ste autobedrijf zich aangesloten. Een flinke stap richting landelijke dekking. Nu deze mijlpaal bereikt is, gaat Autobandenpartner actief op zoek naar de consument.

De race-broers Tim en Tom Coronel moeten Fource daarbij helpen. Tim Coronel ging langs bij Garage van Riel in Terheijden, de 400ste Autobandenpartner, om het heuglijke feit mede te delen.

Van Riel: “De grote voorraad, diversiteit aan keuze en de technische ondersteuning waren voor ons de belangrijkste redenen om ons aan te sluiten bij Autobandenpartner. We onderhouden een divers wagenpark en dan is een ruime keuze bij één partner fijn en overzichtelijk. De marketingondersteuning is ook mooi meegenomen”.

Doel behaald

Johan van der Hoeven, commercieel directeur van Fource, vertelt over Autobandenpartner. “Ons doel was om minimaal 400 bedrijven aan te sluiten in een half jaar en dat is gelukt. Ik ben blij om te zien dat autobedrijven zich, ondanks de pandemie, nog steeds willen ontwikkelen in kennis, kunde en marketing. Met dit concept gaan we een nog diepere samenwerking aan met onze klanten en houden we samen met hen Nederland mobiel”

Naar de consument

Met dit aantal Autobandenpartners is het nu tijd om de consument actief kennis te laten maken met Autobandenpartner en wordt de komende tijd flink ingezet op marketing. Onder andere via mijngarage.nl, sociale media en out of home-reclame.

Autobandenpartner helpt ondernemers met technische ondersteuning én marketing.

Van der Hoeven: “Ook de garage op de hoek kan goede bandenservice verlenen, maar heeft vaak die uitstraling niet. Wanneer een autobedrijf zich aansluit, zorgen wij voor die uitstraling, maar ook voor de bekendheid bij de automobilist en een up-to-date kennis van de monteur”.

Volgens Fource is Autobandenpartner het antwoord op de steeds complexer wordende bandenmarkt. Zowel autobedrijven als automobilisten zouden door de bomen het bos niet meer zien. De (marketing)technische ondersteuning van Autobandenpartner moet beide partijen duidelijkheid opleveren.

Foto: Honda

Honda gaat miljarden investeren in productie elektrische auto's

Honda gaat de komende jaren miljarden investeren in de productie van elektrische auto's.

Van de in 2023 via ARN ingezamelde lithium-ion batterijen is 74% gerecycled. - Foto: ARN

Recycling EV-batterijen verdubbeld in 2023

In 2023 is in totaal 263.373 kg aan autobatterijen via ARN voor recycling aangeboden. Ruim het dubbele in vergelijking met het jaar ervoor; toen was...

Foto: Shutterstock

Ayvens Carmarket biedt autobedrijf online toegang tot gebruikte...

Ayvens lanceert Ayvens Carmarket, een platform voor de verkoop van gebruikte auto's aan professionele autohandelaren en dealers.

Foto: Shutterstock

Bovag Autowasbon als klantenbinder voor het autobedrijf

Bovag lanceert de Bovag Autowasbon. Autobedrijven kunnen die cadeau doen aan klanten na een APK of onderhoudsbeurt.

Foto: Shutterstock

ATC-livestream: auto hacken, hoe groot is het gevaar?

Auto's zijn steeds vaker permanent verbonden met het internet. Dat biedt voordelen, maar dergelijke 'connected cars' lopen ook, net als computers,...

Foto's: Peter Aansorgh

Banden retreaden: zo werkt het

Versleten banden kunnen van een nieuw loopvlak worden voorzien. Hoe werkt dit banden retreaden? Dat lees je in dit artikel.

Foto: Shutterstock

EV voor het eerst populairder dan diesel op tweedehandsmarkt

Elektrische voertuigen hebben diesel voor het eerst in een jaar overtroffen in populariteit, terwijl hybride benzineauto's een historisch hoge...

Foto: Shutterstock

Verkoop elektrische auto's stijgt met 9,6%

Er werden in april 9.092 nieuwe EV's geregistreerd, een stijging van 9,6 procent ten opzichte van de 8.299 geregistreerde EV's in april 2023.