Saskia Winkelman (Becx Verhuur): 'Als je mensen laat groeien, groeit het bedrijf mee'

Saskia Winkelman (Becx Verhuur): 'Als je mensen laat groeien, groeit het bedrijf mee'
Saskia: Als je niet exact de juist geschoolde mensen kan vinden, moet je ze zelf opleiden.”

Becx Verhuur verhuurt trucks, trailers en ander materieel. Onderhoud en reparatie doet het bedrijf zelf in de eigen werkplaats. Directeur Saskia Winkelman investeert doorlopend in persoonlijke ontwikkeling en begeleiding van medewerkers. "Van goed werkgeverschap profiteert iedereen mee."

Waarom geven jullie zoveel aandacht aan goed personeelsbeleid?

“De afgelopen jaren zijn onze verhuuractiviteiten hard gegroeid. Het wagenpark werd steeds groter en we kwamen lastig aan technici met de juiste vooropleiding. Daarop zijn we gaan nadenken hoe we het anders konden aanpakken. Als je niet exact de juist geschoolde mensen kan vinden, moet je ze zelf opleiden.”

Naam Saskia Winkelman
Leeftijd 48 jaar
Bedrijf Becx Verhuur/Becx Garage
Opleiding HBO Administrateur

Hoe komen jullie aan de juiste vakmensen?

“Als we nieuwe medewerkers aannemen, kijken we niet alleen naar opleiding, vakkennis en werkervaring.  We kijken vooral naar de mens. Heeft iemand de motivatie om het vak te leren? Past iemand binnen het team? Ook kandidaten die graag willen, maar nog niet kunnen, geven we een kans. Bijvoorbeeld jongeren met autisme of ADHD of zij-instromers. Met intensieve begeleiding zorgen we ervoor dat ze opbloeien en groeien.”

Gaat daar veel tijd in zitten?

“Dat valt mee. We hebben voor alle werkzaamheden in de werkplaats werkinstructies opgesteld die ook duidelijk zijn voor minder ervaren mensen. Verder koppelen we ervaren technici en leermeesters aan nieuwe mensen die het vak nog moeten leren. Bij ons heeft iedereen, van jong tot oud en van ervaren tot onervaren, een persoonlijk ontwikkelingsplan. OOMT heeft ons daar bij geholpen. Je kunt namelijk ook voor persoonlijke ontwikkelplannen en loopbaancoaching bij OOMT terecht.”

Waarom geven jullie zoveel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling?

“Als je doet wat je leuk vindt, ben je gemotiveerd om er beter in te worden. Werkplezier voorkomt stress en uitval. Tijdens een functioneringsgesprek vragen we medewerkers standaard: wat wil je later worden? Vervolgens kijken we samen hoe we daar komen. Zo prikkelen we mensen om in beweging te blijven. Het succes van een bedrijf maak je samen. Als je mensen laat groeien, groeit het bedrijf mee.”

Bekijk het uitgebreide verhaal van Saskia Winkelman in de video:

Strategisch personeelsbeleid

Goed werkgeverschap vergroot het werkplezier en vermindert uitval door ziekte en stress. Wil je meer weten over strategisch personeelsbeleid? Of hoe je zelf een opleidingsplan opstelt? OOMT helpt je op weg. Neem contact op met de OOMT Servicedesk via 0800-0155 of mail naar servicedesk@oomt.nl

Dit is een partnerartikel van OOMT - lees hier meer over OOMT.

Foto: Honda

Honda gaat miljarden investeren in productie elektrische auto's

Honda gaat de komende jaren miljarden investeren in de productie van elektrische auto's.

Van de in 2023 via ARN ingezamelde lithium-ion batterijen is 74% gerecycled. - Foto: ARN

Recycling EV-batterijen verdubbeld in 2023

In 2023 is in totaal 263.373 kg aan autobatterijen via ARN voor recycling aangeboden. Ruim het dubbele in vergelijking met het jaar ervoor; toen was...

Foto: Shutterstock

Ayvens Carmarket biedt autobedrijf online toegang tot gebruikte...

Ayvens lanceert Ayvens Carmarket, een platform voor de verkoop van gebruikte auto's aan professionele autohandelaren en dealers.

Foto: Shutterstock

Bovag Autowasbon als klantenbinder voor het autobedrijf

Bovag lanceert de Bovag Autowasbon. Autobedrijven kunnen die cadeau doen aan klanten na een APK of onderhoudsbeurt.

Foto: Shutterstock

ATC-livestream: auto hacken, hoe groot is het gevaar?

Auto's zijn steeds vaker permanent verbonden met het internet. Dat biedt voordelen, maar dergelijke 'connected cars' lopen ook, net als computers,...

Foto's: Peter Aansorgh

Banden retreaden: zo werkt het

Versleten banden kunnen van een nieuw loopvlak worden voorzien. Hoe werkt dit banden retreaden? Dat lees je in dit artikel.

Foto: Shutterstock

EV voor het eerst populairder dan diesel op tweedehandsmarkt

Elektrische voertuigen hebben diesel voor het eerst in een jaar overtroffen in populariteit, terwijl hybride benzineauto's een historisch hoge...

Foto: Shutterstock

Verkoop elektrische auto's stijgt met 9,6%

Er werden in april 9.092 nieuwe EV's geregistreerd, een stijging van 9,6 procent ten opzichte van de 8.299 geregistreerde EV's in april 2023.