Nieuw: Precisium-formule voor onafhankelijke grossiers

Nieuw: Precisium-formule voor onafhankelijke grossiers

Onafhankelijk grossier zijn en blijven, maar toch de voordelen en slagkracht van een formule? Dat kan vanaf nu met Precisium, een concept van Alliance Automotive Group Benelux.

Precisium is een bewezen, succesvolle formule van Alliance Automotive Group Frankrijk. Het concept stelt onafhankelijke grossiers in staat gebruik te maken van alle services die Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) voor hun eigen netwerk heeft ontwikkeld: van Parts360 (onderdelen en e-commerce platform) en Tech360 (training, opleiding en technische ondersteuning) tot marketingactiviteiten.

Voorbereid op morgen

Cor Baltus (CEO van AAGB) legt uit waarom Alliance Automotive Group Benelux de Precisium-formule naar Nederland haalt: “Onze markt zal in de komende periode sterk veranderen. Nog steeds heeft straks een groot gedeelte van het rijdende voertuigpark een verbrandingsmotor, maar meer en meer wordt de auto een rijdende computer.

Veel auto’s zullen zelfrijdend zijn en op afroep via een app beschikbaar. MaaS, (Mobility as a Service), is dan de normaalste zaak van de wereld.Over de technische uitdagingen die op ons afkomen hoef ik eigenlijk niets meer te zeggen. Veel universele garagehouders hebben al elektrische auto’s in onderhoud en werken steeds vaker met Pass-thru.

Niemand twijfelt er nog aan dat de garagist in de toekomst het grootste gedeelte van zijn tijd hieraan zal moeten besteden. Onze partnergrossiers spelen een heel belangrijke rol in de communicatie naar hun klanten, de garagehouders.Wij zien het als onze taak hen hierin te ondersteunen. Daarom zeggen wij tegen onze grossiers “Get powered by Precisium”. Daarmee bedoel ik dat onze klanten onafhankelijk blijven, maar toch gebruik kunnen maken van wat wijzelf en ons moederbedrijf voor onze partnergrossiers en garagehouders hebben ontwikkeld of gaan ontwikkelen”.

Wij zullen blijven investeren in onze gemeenschappelijke toekomst, een mooi voorbeeld is NexDrive “Service network for next generation cars” dat we vorige week hebben geïntroduceerd.”

Zelfstandig, maar niet alleen

Eén van de eerste grossiers die zich aan gaat sluiten bij Precisium is Auto Waard met vestigingen in Heerhugowaard en Schagen.

Eigenaar/directeur Paul Vreeburg: “We willen het zelf doen, maar we kunnen het niet alleen. Ik wil leren van collega’s met vergelijkbare uitdagingen. Ik bepaal wat er met Auto Waard gebeurt, maar ben toch onderdeel van een groter geheel. Dat lijkt mij noodzakelijk voor mij, maar zeker ook voor mijn klanten”.

Meer informatie?

Binnenkort wordt Precisium verder uitgerold, maar niet alle grossier kunnen zich kwalificeren voor Precisium. “We leggen de lat bewust hoog en zoeken actieve ondernemers die de uitdagingen voor de toekomst ook zien. Die blijvend willen werken aan de ontwikkeling van hun bedrijf en bij een hoogwaardig netwerk van gelijkgestemden willen horen”. Wil je meer weten over Precisium? Ga naar de website van Alliance Automotive Benelux.