Uitslag: Wie wint de Lego Technic Land Rover Defender?

Uitslag: Wie wint de Lego Technic Land Rover Defender?

Hoeveel kracht moet de Halo op een F1-auto van bovenaf kunnen weerstaan? Waarmee vond GMTO de oorzaak van een storing bij een BMW 650i cabrio? Deze en nog vijf Eindejaarsquiz-vragen kon je vinden in AMT 12 en op AMT.nl. Wie mag de 2.573 legoblokjes omzetten in een gave Land Rover Defender?

Voor wie alle AMT’s van 2020 gelezen heeft was de Eindejaarsquiz 2020 goed te doen. De antwoorden vinden ging gemakkelijk met behulp van het jaaroverzicht of online op AMT.nl.

We nemen de vragen en juiste antwoorden even door. En, het handige van online, we linken meteen even door naar het betreffende artikel waar het antwoord in stond. Meteen weten wie de winnaar is? Scroll dan even naar onder.

1) Hoeveel kracht moet de Halo op een F1-auto van bovenaf kunnen weerstaan?

Het antwoord kon je vinden in AMT 1, pagina 22. In het artikel over de Halo vond je de passage: “De Halo moet van bovenaf gedurende 5 seconden een kracht van 116 kN kunnen weerstaan”.

2) Hoeveel kilometer kan je in één etmaal in een elektrische Porsche Taycan afleggen?

In een prachtige Oog voor Techniek in AMT 9 (pagina 68) vond je dat de Taycan 3.425 km aflegt in 24 uur.

3) Een goed idee van een APK-keurmeester leidde tot een nieuwe APK-eis. Welke is dat?

Nee, niet de OBD-test afschaffen bij de uitlaatgascontrole of minimaal 1,6 mm profieldiepte over de gehele band. Wat wel? In AMT 10 (pagina 13) beschreven we hoe de vraag van een APK-keurmeester tijdens AMT Live 2019 een nieuwe APK-eis opleverde waarin een goede werking van de ontgrendeling van de rugleuning bij driedeurs auto’s moet worden gecontroleerd.

4) In welke auto gingen wij op zoek naar de X-factor?

Zou de ‘X’ verwijzen naar de BMW iX3 of Tesla Model X? Helaas, dan hebben we je op het verkeerde been gezet. Het moest de Mazda 3 zijn. Samen met GMTO gingen we in AMT 3 (pagina 32) op zoek naar de werking van de nieuwe SkyActiv X-motor.

5) GMTO weet een storing op te lossen bij een BMW 650i cabrio. Waarmee vonden ze de oorzaak?

Een van de meerkeuzeantwoorden was de 4-kanaals scope. Een instinker. De scope komt weliswaar veelvuldig aan bod in Diagnosetips uit de praktijk, maar in dit geval vond Arjen Woudstra van GMTO de oorzaak van een storing door met een föhn de gateway te verwarmen. Meer weten? Pak AMT 4, pagina 6 er maar eens bij.

6) Ford schrijft voor de distributieriem en V-snaar tegelijk te vervangen. Hoe lang ben je met die klus volgens Ford bezig bij een Fiesta V 1.4-16v?

In AMT 11 stond een Stap voor Stap over deze klus. De distributieriem vervangen kan volgens Ford in 2,8 uur, maar voor de V-snaar komt er nog eens 0,6 uur bij. Totaal 3,4 uur dus.

7) Inschattingsvraag: Hoeveel pagina’s AMT vielen in 2020 op de deurmat?

Wie alle AMT’s thuis had liggen kon flink aan het tellen slaan, en let op, de reclameflap om de cover telde niet mee. Niet alle AMT’s bij de hand? Ook online-lezers konden het antwoord vinden, verstopt in het Eindejaarsbericht van Oudjaarsdag op AMT.nl. Het juiste antwoord? Het waren er exact 900.

Wie is de winnaar?

Wie had alle vragen én de inschattingsvraag goed? Er bleven tien kanshebbers over voor de Lego Technic Land Rover Defender. Alle tien de namen zetten we net als vorig jaar op het ‘rad van fortuin’. Na een flinke slinger wees de pijl naar Roeland Kreling, hij is de winnaar van de eindejaarsquiz.

We belden met Roeland, eigenaar van Autoservice AA Gameren. Of hij aan de slag wil met de 2573 lego-steentjes? "Zeker! Ik heb een stel tieners hier in huis en een ervan is gek op Lego. Dat wordt dus bouwen binnenkort!"

En dat klopt, komende week bezorgt AMT de Lego Technic Land Rover Defender bij Roeland en zijn gezin.

Meer winkansen dit jaar

En heb je niet gewonnen? Eind 2021 kun je natuurlijk weer mee doen met een nieuwe AMT Eindejaarsquiz, tot die tijd? Deel elke maand je ervaring over onze nieuwe thema's, waarmee je ook kans maakt op mooie gereedschappen. Heb je bijvoorbeeld al jouw accu-ervaringen gedeeld met ons? Je maakt kans op het winnen van een Midtronics accutester t.w.v. € 1028,50.

Lees meer over

Tom Polman

Tom Polman

Product Owner AMT

Tom studeerde HTS-Autotechniek aan de Hogeschool Arnhem-Nijmegen en specialiseerde zich in Automotive Services. Met zijn afstudeeropdracht stond hij aan de basis van het AMT Garageforum. Hierna groeide hij door binnen AMT. Eerst enkele jaren als redacteur en sinds mei 2013 naar hoofdredacteur van AMT.

Tom rijdt Renault, heeft een vrouw en twee dochters en zijn interesses liggen in snelle vierwielers en alles met vooruitstrevende techniek in zich.

Email: tompolman@vakmedianet.nl
Telefoon: (0)88-5840 706

De Koninklijke RAI Vereniging heeft samen met andere stakeholders gepleit voor een gewichtscorrectie van 400 kg, wat neerkomt op 60% van het volledige MRB-tarief. Dit voorstel zou nu opgenomen zijn in de plannen van het demissionaire Kabinet. Foto: Shutterstock

Koninklijke RAI Vereniging omarmt kabinetsvoorstel MRB-aanpassing EV's

Het voorstel van het demissionaire Kabinet voor een gewichtscorrectie in de motorrijtuigenbelasting voor EV's tot en met 2030 wordt verwelkomt door...

AMT Kennistest: de vragen van Sonic Equipment

AMT Kennistest: de vragen van Sonic Equipment

Weet jij het verschil tussen Philips, Pozidriv, Torx en Resistorx? Of wanneer Sonic Equipment is opgericht? Zo ja, dan heb je vast goed gescoord in...

Lees AMT 3 2024, thema aircoservice, nu online

Lees AMT 3 2024, thema aircoservice, nu online

Aircoservice is het thema in AMT 3 van 2024. We gaan Back to Basics met het aircosysteem, laten je een basisprocedure voor diagnose aan het...

Foto: Shutterstock

AMT Kennistest: daag jezelf uit en maak kans op mooie prijzen

Ontdek de ultieme uitdaging voor autotechnici en auto-ondernemers: de AMT Kennistest! Sta jij bekend om je scherpe inzicht in autotechniek en de...

Lees AMT 2 2024, thema opleiding & training, nu online

Lees AMT 2 2024, thema opleiding & training, nu online

Opleiding & Training is het thema in AMT 2 van 2024. Daarom woonden we een viertal kennissessies bij op Auto Prof, waar je van kunt leren. Ook gingen...

Lees AMT 1 2024, thema aftersales van morgen, nu online

Lees AMT 1 2024, thema aftersales van morgen, nu online

Wat is een goed werkplaatstarief? Dat vroegen we aan meer dan 200 autobedrijven. Welk uurtarief rekenen zij, en hanteren zij andere tarieven voor...

Sonic daagt je uit met de AMT Kennistest. De hoofdprijs is een gevulde Sonic NEXT gereedschapswagen

Sonic daagt je uit met AMT Kennistest

Wat weet jij van aircosystemen, batterijen en accu's? Of van rijhulpsystemen? Wat zie jij als je met de scope meet en waar staat de afkorting ADAS...

Lees AMT 12 2023, thema hybride & EV, nu online

Lees AMT 12 2023, thema hybride & EV, nu online

In deze AMT focussen we op hybride en EV. Welke hefbruggen zijn geschikt voor elektrische auto's? Hoe zit het met de nieuwe NEN-norm voor werken aan...