Auto Prof - AMT Live 2020 bezocht door ruim 11.000 automotive professionals

Auto Prof - AMT Live 2020 bezocht door ruim 11.000 automotive professionals
In drie dagen tijd gingen ruim 11.000 bezoekers door deze deuren naar binnen om te Leren, Beleven en Ontmoeten.

De eerste nationale editie van het vak- en kennisevent Auto Prof - AMT Live is succesvol verlopen, zo laat beursorganisator Easyfairs weten. In totaal bezochten 11.209 automotive professionals het event op 11, 12 en 13 februari in Evenementenhal Gorinchem. Dat zijn 900 bezoekers meer dan vorig jaar, een stijging van 8,5 procent. Ook het aantal exposanten steeg van 102 naar 125 ten opzichte van 2019. "We kijken met veel enthousiasme terug op drie succesvolle beursdagen. We kunnen concluderen dat we een sterke basis hebben gelegd waar we op verder gaan bouwen", zegt Floris Valk, Head of Automotive bij Easyfairs.

Deze eerste nationale editie van Auto Prof – AMT Live resulteerde direct in stijgende bezoekers- en exposantenaantallen. Valk: “Daar zijn we ontzettend blij mee. We hebben vorig jaar een moeilijk, maar verstandig besluit genomen om Auto Prof – AMT Live vanaf 2020 één keer per jaar te organiseren als nationale editie in Gorinchem.

Dat besluit werd gedragen door de automotive sector en samen hebben we de schouders onder het nieuwe concept gezet. Het is dan ook fantastisch om te zien dat dit meteen al zorgt voor een grotere beursvloer dan voorheen en meer bezoekende automotive professionals. Dat geeft veel vertrouwen voor 2021.”

Meer standhouders, minder regionaal

Het exposantenveld van Auto Prof – AMT Live bestond in totaal uit 125 deelnemers, afkomstig uit 10 landen: Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk, Italië, Ierland, Zwitserland, Frankrijk, Engeland en Wales. Ook vanuit de bezoekers was er internationale belangstelling voor het event met een paar honderd Belgische bezoekers en tientallen professionals uit Duitsland, Frankrijk, Engeland, Slovenië en Zwitserland.

Valk: “We zien de internationale aantrekkingskracht licht toenemen, maar voor ons was het belangrijkste dat bezoekers uit alle windstreken van Nederland kwamen. Voorheen kwam het overgrote merendeel uit Zuidwest-Nederland, dat was nu meer verspreid over de omliggende regio’s. Dat sluit perfect aan op ons nationale concept.

Mede dankzij de finale van de AMT Auto- en Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst-competitie was met name de dinsdag een door studenten drukbezochte beursdag. Ook die ontwikkeling juichen wij enorm toe.”

Het Koning Willem I College mag zich de beste opleiding Bedrijfsautotechniek noemen. Bij de Autotechnici ging de prijs naar het Rijn IJssel College.

Behoefte aan meer kennis is groot

Niet alleen de kwantiteit van bezoekers steeg, exposanten waren ook te spreken over de toegenomen kwaliteit van de bezoeker. Hierdoor werden goede gesprekken gevoerd en kon er prettig zaken worden gedaan in een laagdrempelige setting die Auto Prof – AMT Live typeert.

Het kennisprogramma vormde ook deze editie een belangrijke rol op de beurs. Verdeeld over vier kennisdomes werden dagelijks zestien sessies aangeboden die over belangstelling niet te klagen hadden. Twee van de vier domes waren dit jaar al uitgebreid naar 100 zitplaatsen, maar dat bleek voor meerdere sessies niet voldoende. Valk: “De belangstelling was overweldigend. Een groot compliment aan AMT die een fantastisch, kwalitatief programma had opgesteld.”

Tom Polman, hoofdredacteur van AMT vult aan: "Ook nu zagen we onze kennistheaters flink vol stromen wat ons laat zien dat ons AMT Live-concept perfect past op een van oorsprong beursgerichte Auto Prof. Voor volgend jaar zetten we opnieuw in op kwalitatief en vooral praktisch ingestoken kennissessies. De eerste sprekers voor 2021 hebben we zelfs alweer vast weten te leggen! En als we onze eigen AMT Live's meetellen wordt dat onze tiende editie. Die wil je niet missen, dat beloof ik."

Marco van Wijk trok volle zalen met zijn kennissessie: Schema-lezen: Weet wat je meet!

Informatie ophalen was snel gepiept

Het was de eerste editie van Auto Prof – AMT Live waarbij iedere bezoeker een badge ontving waarin een speciale chip is verwerkt: de smartbadge. Met deze badge kon de bezoeker exposantenstands scannen waarin hij of zij geïnteresseerd is en graag meer informatie wil ontvangen. Na afloop van het beursbezoek ontving de bezoeker een e-mail met daarin de informatie van alle exposanten die hij of zij gescand heeft.

“Er waren zelfs exposanten met een paar honderd scans, oftewel: een paar honderd interessante leads. In totaal waren er via de smartbadge vele duizenden informatie-aanvragen. Met name de gebruiksvriendelijkheid van de smartbadge werd door bezoekers gewaardeerd. Iets nieuws is altijd even wennen, maar bezoekers en exposanten hebben de meerwaarde ervaren”, aldus Valk.

De eerstvolgende editie van Auto Prof – AMT Live is op dinsdag 9, woensdag 10 en donderdag 11 februari 2021 in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie: www.autoprof-amtlive.nl.

Update: Bekijk hieronder de aftermovie: