Automechanika Frankfurt doorgeschoven naar 2021

Automechanika Frankfurt doorgeschoven naar 2021
Vakbeurs Automechanika in Frankfurt wordt verplaatst naar 2021

Vakbeurs Automechanika in Frankfurt stond op de kalender van 8 tot en met 12 september 2020. Hoe de maatregelen rond het coronavirus er tegen die tijd uitzien is nog niet te zeggen. De organisatie wacht dit niet af en neemt het zekere voor het onzekere en verplaatst de beurs naar 2021.

De Automechanika vindt normaal gesproken om het jaar plaats: in 2021 zou er dus geen editie van de beurs zijn. Komend jaar is dat wel het geval, en wel van 14 tot en met 18 september 2021.

Automechanika 2020 onmogelijk

Hoewel de coronamaatregelen voor de maand september nog niet duidelijk zijn verwacht de beursorganisatie problemen. "Het zou voor veel standhouders en bezoekers uit meer dan 180 landen simpelweg onmogelijk zijn om deel te nemen aan het evenement. In overeenstemming met alle partners is besloten om het evenement te verplaatsen naar de herfst van 2021."

Automechanika 2021: voortaan oneven jaren

Na 2021 houdt de beurs vast aan de tweejaarlijkse frequentie van de beurs, maar nu op de oneven jaartallen. De opvolgende Automechanika vindt dus plaats in 2023, enzovoorts.

Veiligheid voorop

Detlef Braun, lid van het managementteam van Messe Frankfurt, legt de keuze uit. "Onze topprioriteit is het verzekeren van de gezondheid en veiligheid van iedereen die deelneemt aan het evenement. Pieken van de coronapandemie worden in sommige landen niet voor de zomer verwacht. Ik ben ervan overtuigd dat het uitstellen van de beurs naar 2021 de juiste beslissing is. Vooral de afgelopen twee weken hebben we intensief overlegd met alle betrokken partijen, die ons een duidelijk signaal gaven. Door het evenement te verplaatsen naar 2021 voldoen we aan de wensen van onze klanten."

Online trainingen

De verplaatsing van het evenement betekent niet dat het stil blijft in de herfst. Op dit moment wordt gewerkt aan een aantal online events, gericht op het trainen en ontwikkelen van met name Duitse werkplaatsen.