Valvoline biedt intelligente smeermiddelen voor hybride

Valvoline biedt intelligente smeermiddelen voor hybride

Valvoline introduceert een nieuwe reeks intelligente smeermiddelen die specifiek bedoeld zijn voor de uitdagende bedrijfstoestanden waaraan hybride voertuigen worden blootgesteld.

De nieuwe lijn intelligente smeermiddelen is ontwikkeld op basis van de resultaten van een uitgebreid researchprogramma dat is uitgevoerd door het team research and development van Valvoline.

Olie opnieuw uitvinden

“Onze eerste doorbraak op het gebied van motorolie was de introductie ervan en sinds de eerste olie voor auto's met hoge kilometerstanden en 's werelds eerste halfsyntheet zijn we voortdurend bezig geweest olie opnieuw uit te vinden,” zegt Roger England, vice-president en hoofd research and development bij Valvoline. “Onze nieuwe intelligente vloeistoftechnologie zorgt ervoor dat eigenaren van hybride voertuigen profiteren van uitstekende prestaties en bescherming met een laag brandstofverbruik en een geringe CO2-uitstoot.”

De voorspelling is dat de markt voor elektrische en hybride voertuigen de komende jaren wereldwijd zal groeien, omdat autofabrikanten en overheden zich richten op het verlagen van het brandstofverbruik en consumenten op zoek zijn naar efficiëntere oplossingen die hun impact op het milieu verkleinen. J.P. Morgan voorspelt dat tegen 2025 elektrische en hybride voertuigen ongeveer 30 procent van alle voertuigverkopen zullen uitmaken.

Eisen nemen toe

De unieke intelligente productoplossingen voor hybride voertuigen van Valvoline omvatten zowel motoroliën als transmissievloeistoffen om aan deze toename van het aantal hybride voertuigen op de markt tegemoet te kunnen komen.

'Start-stop-technologieën stellen motoren zwaar op de proef'”

“Naarmate de elektrificatie bij nieuwe voertuigen toeneemt, zullen als gevolg hiervan automatisch de eisen aan hybride aandrijflijnen toenemen,” zegt England. “Start-stop-technologieën bijvoorbeeld stellen motoren zwaar op de proef, omdat ze kunnen verhinderen dat motoroliën hun optimale bedrijfstemperatuur bereiken. In deze situaties worden de motoren niet warm genoeg om ervoor te zorgen dat het condenswater in de olie kan verdampen. Dit kan leiden tot meer sludgevorming en tot meer wrijving en koolstofafzettingen.”

Intelligente vloeistoffen

Om dat probleem aan te pakken, heeft het bedrijf deze nieuwe reeks intelligente vloeistoffen met speciale additieven ontwikkeld die zorgen voor een optimale smering en bescherming bij frequente start-stop-cycli, waardoor de prestaties en het rendement van voertuigen op de lange termijn worden gegarandeerd.

“In de transmissie, waarin zich diverse elektrische componenten bevinden, waaronder in sommige gevallen de motor, moeten we ervoor zorgen dat het smeermiddel compatibel is met alle nieuwe materialen die worden toegepast, inclusief deze elektrische componenten. Bovendien moet het smeermiddel gedurende zijn levensduur ook een uitstekende bescherming bieden tegen slijtage en dient het bestand te zijn tegen de hitte die door de elektromotor wordt gegenereerd,” aldus England. “Onze hybride transmissiereeks is speciaal samengesteld om aan deze toekomstige behoeften te voldoen.”

Resultaten

Laboratoriumtests laten uitstekende resultaten zien op het gebied van oxidatie, corrosiebescherming, watertolerantie en bescherming tegen slijtage met dubbelcijferige prestatieverbeteringen. Niet alleen in vergelijking met conventionele oliën, maar ook in vergelijking met de industriestandaarden.

De nieuwe lijn van het bedrijf bestaat op dit moment uit drie motoroliën en twee transmissievloeistoffen:
Valvoline Hybrid C5 0W-20, Valvoline Hybrid C3 5W-30, Valvoline Hybrid C2 5W-30, Valvoline Hybrid DCT, Valvoline Hybrid ATF.

Dit artikel is gesponsord door Valvoline.