Test je APK-kennis: Deurvanger uitgescheurd, APK-goed- of -afkeur?

Ben jij een goede APK Keurmeester? Ga de uitdaging aan en test je APK-kennis in de AMT APK Keurmeester Quiz. In deze vierde editie krijg je te maken met een auto waarbij de deurvanger deels van het chassis is losgescheurd. Is dat goed- of afkeur?

Zoals je weet uit de drie voorgaande afleveringen van de AMT APK Keurmeesterquiz, juryvoorzitter (en enig jurylid) Martin Pardoel neemt geen genoegen met alleen het antwoord “goedkeur” of “afkeur”. Er hoort altijd een uitleg bij: Hoe zit het precies en in welk(e) artikel(en) staat dat? APK-keurmeesters die Martin Pardoel kennen als trainer bij PSB zullen daar niet verrast door zijn.

APK deurvanger 1
De deurvanger is gedeeltelijk uit de deurstijl gerukt.

Uitgerukte deurvanger

Ter zake, het woord is aan de juryvoorzitter: “Tijdens de APK-keuring van een personenauto met een niet geheel dragend chassis ziet de keurmeester dat de bevestiging van de linker deurvanger is gescheurd. Ter plaatse van die bevestiging is goed te zien dat de deurvanger gedeeltelijk uit de deurstijl is gerukt.”

Daarmee ligt de vraag voor de hand: “Mag de keurmeester deze scheuren bij de deurvanger goedkeuren tijdens de APK?” En natuurlijk: “Licht je antwoord toe.”

APK deurvanger 2
Ai, dat ziet er vervelend uit. APK goed- of afkeur?

Aan de slag!

Geef in het formulier hieronder jouw antwoord én motivatie. Zo test je je APK-kennis én maak je kans op een eervolle vermelding door APK-meester Pardoel in AMT!
Helaas, deze AMT-APK-kennisquiz zit er al weer op. Het formulier is inmiddels opgeruimd. Ben je benieuwd naar het goed antwoord? Dat vind je hier!