Drie tips voor een lang en gelukkig motorleven

Drie tips voor een lang en gelukkig motorleven

Motorolie verversen? Even de oude olie aftappen, een paar liter universele huismerkolie erin en gaan. Dat is lekker goedkoop en de motor loopt er even goed op. Tenminste, dat denken veel consumenten. Nou, wij weten wel beter. Wie langdurig plezier wil hebben van een betrouwbare brandstofmotor, moet er goed voor zorgen.

Olie­service Zuid en Rapid Specialty hebben de handen ineen geslagen en bieden samen unieke, brede expertise in het optimaal reinigen en smeren van elke motor. Hou hem schoon en smeer hem goed ...voor langdurig plezier van elke automotor! Hierbij enkele tips voor een lang en gelukkig motorleven:

Tip 1: Reinig de motor inwendig bij olie verversen

Steeds strengere Europese milieu-& emissie-eisen voor motoren vragen van autofabrikanten speciale technieken. Deze technieken zijn goed voor mens en milieu, maar hebben ook een keerzijde: inwendige vervuiling van motoren zorgt voor problemen die vaak moeilijk traceerbaar zijn. Gelukkig is er een oplossing.

Rapid Specialty biedt een brede lijn reinigings-producten die veel van deze storingen voorkomen en soms zelfs kunnen oplossen. Deze additieven voor het inwendig reinigen van de motor verwijderen onder meer de ingedikte olie en sludge uit het carter en reinigen binnen enkele uren op milieuvriendelijke wijze de kleppen. Met kennis van de fabriekshomologaties op vele oliesoorten adviseren de specialisten van Rapid Specialty hierin heel gericht.

Tip 2: Gebruik de juiste olie

Wij blijven ons verbazen over het gemak waarmee mensen - en zelfs ‘professionals’ - elke willekeurige olie in hun heilige koe kieperen. Nou hield een dieseltje uit de jaren zeventig het misschien heel lang vol op een paar liter 10W40 van de bouwmarkt om de hoek. Maar wil je een tijdje plezier hebben van een hedendaagse, technologisch verfijnde brandstofmotor, dan is het toch verstandiger om kwalitatief hoogwaardige olie te gebruiken die voldoet aan de specificaties van de fabrikant. Dat kost misschien bij aanschaf wat extra, maar voorkomt op lange termijn veel motorproblemen.

Olieservice Zuid & Rapid Specialty: de beste olie in de schoonste motor

Olieservice Zuid is dé plek waar hoogwaardige smeermiddelen, additieven en technische kennis samenkomen. Met de topkwaliteit oliën van Motul en een persoonlijke aanpak lost het bedrijf praktisch elk probleem op.

Het team van Rapid Specialty werkt met grondige kennis en jarenlange ervaring constant aan de optimalisatie van de kwaliteit van motorreinigingsmiddelen. Samen bieden wij een optimale mix: de beste olie in de schoonste motor!

Olieservice Zuid is ‘nog van de oude stempel’: “Wij delen onze diepgaande en uitgebreide kennis van onze producten, de werking en de toepassing ervan graag met onze klanten. Veel garagehouders waarderen onze advisering, getuige onze vele langdurige klantrelaties.”

Tip 3: Kies voor de topkwaliteit van Motul

Motul is een wereldwijd, innovatief merk premium A smeeroliën dat bestaat sinds 1853. De smeermiddelen van Motul zijn voorzien van de meest uitgebreide goedkeuringen en vrijgaven van meer dan zestig autofabrikanten over de hele wereld. Olie van Motul levert topprestaties, niet voor niets is het merk al vele jaren toonaangevend in de auto- en motorsport. Daarom adviseert Olieservice Zuid Motul olie voor automotive, marine, heavy duty en industrie.

Dit artikel is gesponsord door Olieservice Zuid.