Autodistribution en AD Garage onder één dak

Autodistribution en AD Garage onder één dak
Autodistribution en AD Garage komen straks onder één dak in dit pand.

De Autodistribution-grossiers bieden garagebedrijven drie nieuwe concepten aan, waaronder AD Garage en TechExpert. Je zou kunnen zeggen dat Autodistribution en AD garage weer onderdak hebben gevonden in Nederland. In één geval is dat zelfs samen onder één dak.

Doyen is Autodistribution geworden en introduceert een nieuw grossiersconcept met een bekende naam. Reeds twintig grossiers zijn de afgelopen maanden ingestapt en gaan gezamenlijk met één uniforme uitstraling als Autodistribution de markt in. Hans van den Berg van HAP Automaterialen in Veldhoven is één van hen. “Ik ben enthousiast over de mogelijkheden, want we kunnen onze klanten nog professioneler ondersteunen. We blijven zelfstandig, want dat is ons DNA, maar we zijn ook een hechte groep. Verenigd en toch zelfstandig.”

Hoge verwachtingen

De Autodistribution-grossiers bieden drie concepten aan: TechExpert, AD Garage en AD Garage Expert (met gestuurd leaseonderhoud). Elk autobedrijf kan TechExpert worden.

'We kunnen onze klanten nog professioneler ondersteunen'”

Hans van den Berg: “Daar verwacht ik heel veel van vanwege de lage instap, maar ook omdat moderne werkplaatsen eigenlijk niet meer zonder kunnen.” TechExperts hebben toegang tot TechTraining (trainingen van Grup Eina), TechData (technische informatie via HaynesPro), Techline (telefonisch of online hulpdienst), TechTools (speciaalgereedschap bij de Autodistribution-grossier), TechPro (uitgebreide garantie als een training is gevolgd) en TechRemote (diagnosediensten op afstand).

De markt is er klaar voor

AD Garage en AD Garage Expert zijn twee nieuwe internationale concepten, die over alle technische ondersteuning van TechExpert beschikken.

Hans van den Berg: “Maar AD Garage’s hebben ook een eigen rayon, pechhulp, internationale garantie, een eigen website, een offertetool, ondersteuning op sociale media, rendementsadviezen en campagne-ondersteuning. De markt is er klaar voor. Ik krijg nu zelfs aanvragen van garagebedrijven die al eerder AD Garage zijn geweest en dat nu weer willen worden.”

Hans van den Berg (links), Autodistribution HAP en Tom Bergmans, AD Garage Bergmans, hebben veel vertrouwen in de toekomst met de nieuwe concepten.

Samen onder één dak

Bergmans Auto’s in Veldhoven heeft zich aangesloten bij AD Garage. Tom Bergmans: “Ik wilde meer ondersteuning dan alleen TechExpert. Naast werkplaatsonderhoud verkoop ik ook auto’s. Met AD Garage maak ik gebruik van een compleet dienstenpakket.”

Van zijn grossier heeft Tom Bergmans hoge verwachtingen. “Ik vind het belangrijk dat onderdelen snel geleverd worden. Bovendien wil ik ondersteuning bij trainingen en marketing.”

Tom is bijna twintig jaar vaste klant bij HAP Automaterialen. Dit jaar gaat hij zijn droompand bouwen met een grotere werkplaats en een grotere showroom, zodat zijn bedrijf zich de komende jaren kan blijven ontwikkelen. “Wat het bijzonder maakt is dat het pand groot genoeg is om een deel te verhuren aan HAP Automaterialen. Hans en ik worden dus buren!” De verhuizing betekent voor HAP Automaterialen een verdubbeling van het aantal vierkante meters, een betere bereikbaarheid en meer parkeermogelijkheden.

Veel invloed op het concept

Hanno Brinkman, concept support manager van Autodistribution

Ondernemers die zich aansluiten bij AD Garage hebben veel invloed op het concept. Hanno Brinkman, concept support manager van Autodistribution: “Alle Autodistribution-grossiers en AD Garage’s kiezen hun eigen lijn en bepalen zelf wat hun prijzen en aanbiedingen zijn. Wij willen dat grossiers en garagebedrijven met ons meedenken, invloed uitoefenen, keuzes maken en hun ervaringen delen. Dat vergroot niet alleen de betrokkenheid, maar het is ook de beste manier om de concepten aantrekkelijk te houden.”

Goede zaken

Tom en Hans zijn beiden enthousiast over de kansen van Autodistribution en AD Garage in 2021. Hans van den Berg: “Ondanks corona doen veel autobedrijven goede zaken. Opvallend is dat autobedrijven van concurrerende concepten steeds vaker bij mij kopen. Het standaardpakket van hun eigen grossier is wel heel erg standaard en buiten dat pakket leveren ze niets. Bij de zelfstandige Autodistribution-grossiers is het aanbod flexibeler en dus ruimer. Ik verheug mij dus op nog meer klandizie. We zijn er klaar voor.”

Dit artikel is gesponsord door AD Garage.

Lees ook: Nieuw grossiersconcept met een bekende naam

“De EV-rijder gaat voor duurzaamheid", zegt de VER. Maar wat zeggen de onderzoeksresultaten?

Gaan EV-rijders voor geld of duurzaamheid?

In de afgelopen jaren is de EV stevig fiscaal gestimuleerd. In de komende jaren dreigen die voordelen te verdwijnen. "Als dat gebeurt, keert 54 % van...

Foto: Shutterstock

KPMG: Europese auto-industrie pessimistisch over toekomst

Leidinggevenden in de Europese auto-industrie zijn minder optimistisch over de toekomst, met maar 25% die positief kijkt naar winstgevende groei in...

Foto: Alliance Automotive Group Benelux

NexDrive en TU Eindhoven: razendsnel opladen voor Le Mans

Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) heeft met zijn EV-merk NexDrive een partnership aangekondigd met Student Team InMotion van de Technische...

Foto: Peter Roek

Zo pakt Mercedes-Benz tekort aan autotechnici aan

Mercedes-Benz presenteerde op de Autotechnica-beurs in Brussel zijn strategie om personeelstekorten in de werkplaats aan te pakken. Het merk leidt...

Johan van der Hoeven (CCO bij LKQ) en Lukas Stiefelhagen. Foto: LKQ

LKQ sponsort opkomend talent Lukas Stiefelhagen tijdens NXT Gen Cup

LKQ kondigt trots aan dat het officiële hoofdpartner wordt van de veelbelovende jonge coureur Lukas Stiefelhagen tijdens zijn deelname aan de NXT Gen...

Een gloednieuwe Scania truck rolt bijna van de band in Zwolle. De megafabriek produceerde in 2023 een recordaantal van 44.712 voertuigen; elke 5 minuten spuugt de fabriek een truck uit.

Scania's megafabriek - een stukje Zweden in Zwolle

Ingeklemd tussen het Zwolle/IJssel-kanaal en de Willemsvaart ligt in Zwolle de truckfabriek van Scania. Deze productielocatie viert dit jaar zijn...

Adana breidt productportfolio uit met apparatuur van K&K-marterbestrijding

Adana breidt productportfolio uit met apparatuur van...

Adana, de intuïtieve webapplicatie voor Mercedes-Benz, smart en BYD, breidt niet alleen haar service uit, maar ook haar productportfolio met...

SDS Carparts in Stekene, België.

Alliance Automotive Group Benelux neemt SDS Carparts in Stekene over

SDS Carparts in Stekene, tussen Antwerpen en Gent in Oost Vlaanderen, is overgenomen door Alliance Automotive Group Benelux (AAGB). De...