Chantal van der Putten: 'Bedrijf kan alleen groeien als team meegroeit'

Chantal van der Putten: 'Bedrijf kan alleen groeien als team meegroeit'
Chantal van der Putten: "“Ik wil het bedrijf laten groeien. Op dit moment hebben we twee vestigingen en 80 voertuigen. We investeren volop in nieuwe voertuigen en uitbreiding van het wagenpark."

Chantal van der Putten is 24 jaar. Ze geeft leiding aan een autoverhuurbedrijf met twee vestigingen. Met het oog op de toekomst heeft ze grote ambities met het familiebedrijf. De adviseurs en coaches van OOMT ondersteunen Chantal en haar team op het gebied van strategisch personeelsbeleid.

Hoe ben je in het familiebedrijf terechtgekomen?
“Mijn vader was autotechnicus. In zijn vrije tijd was hij bezig met autocross. Voor de autosport had hij een bestelbus nodig. Vanuit die eerste bestelbus is het autoverhuurbedrijf ontstaan. Ik ben opgegroeid tussen de auto’s, bestelauto’s en vrachtwagens. Na mijn opleiding Automotive Engineering heb ik bij verschillende bedrijven gewerkt om te ontdekken wat ik leuk vind. Zo kwam ik uiteindelijk bij het autoverhuurbedrijf van mijn ouders terecht. Daar voelde ik mij meteen thuis. De collega’s, de klanten, de afwisseling, het werk is nooit saai. Dat past bij mij.”

De collega’s, de klanten, de afwisseling, het werk is nooit saai. Dat past bij mij”

Wat zijn jouw toekomstplannen met het bedrijf?
“Ik wil het bedrijf laten groeien. Op dit moment hebben we twee vestigingen en 80 voertuigen. We investeren volop in nieuwe voertuigen en uitbreiding van het wagenpark. In 2021 hebben we een onafhankelijk autobedrijf overgenomen. Als je een bedrijf wilt laten groeien, dan moet je zorgen dat het team meegroeit. Als werkgever en leidinggevende wil ik het goede voorbeeld geven. Daarom heb ik eerst de opleiding Retailmanagement gedaan en ben ik kortgeleden via OOMT begonnen aan een coachingtraject.”

Hoe kwam je in contact met OOMT?
“Ik ben jong en vrij onervaren. Op school en in het bedrijf heb ik veel geleerd, maar ik grijp elke kans aan om nog meer te leren. Ik had al eens een online presentatie van OOMT gezien. Ik wist ongeveer wat OOMT doet, maar ze doen nog veel meer. Via Marjolijn Spoor van BOVAG kwam ik in contact met OOMT-adviseur werkgeverschap Bianca Dikhooff. Zij heeft mij geholpen met het opstellen van een missie, een visie en een strategie voor het verhuurbedrijf. We hebben op een rij gezet wat ons onderscheidend maakt, waar we nu staan, en waar we over vijf tot tien jaar willen staan. Dat zorgt voor overzicht en inzicht.”

Welke vervolgstappen ga je zetten?
“Mijn vader en moeder zijn nog steeds betrokken bij de dagelijkse bedrijfsvoering, maar ze geven mij de ruimte om mijn eigen keuzes te maken. Ik wil meer structuur geven aan interne communicatie, werkprocessen en strategisch personeelsbeleid. Ook wil ik groeien in mijn rol als leidinggevende. Via OOMT volg ik een coachingtraject van zes maanden. Dat gun ik het team ook. Medewerkers die dat willen, kunnen gebruikmaken van coaching en loopbaanbegeleiding. Een bedrijf laten groeien kan alleen als het team meegroeit. Daar kunnen we de hulp van OOMT goed bij gebruiken.”

Dit artikel is gesponsord door OOMT.

Lees ook van OOMT: