Speciale smeermiddelen voor maximale energie-efficiëntie hybride (en ontdek welke waarvoor)

Speciale smeermiddelen voor maximale energie-efficiëntie hybride (en ontdek welke waarvoor)

Met een toenemende focus op brandstofverbruik en emissiereductie zal de markt voor hybride voertuigen de komende jaren floreren. Om een goede smering te garanderen en de energie-efficiëntie van hybride voertuigen te maximaliseren, zijn speciale smeermiddelen essentieel, aldus Wolf Oil.

Onderzoeksbureau Frost & Sullivan schat dat tegen 2025 ongeveer 15 miljoen hybride elektrische voertuigen zullen worden verkocht, wat neerkomt op 16,4% van de totale markt voor personenauto's. Dat zou een stijging van 500% betekenen in vergelijking met het jaar 2019.

Deze duizelingwekkende cijfers kunnen worden verklaard door de groeiende wens om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en de gebruikskosten van voertuigen te minimaliseren door het brandstofverbruik te verbeteren.

Toenemende bezorgdheid over het milieu heeft regeringen ertoe aangezet om voordelen te bieden aan fabrikanten die hybride en volledig elektrische auto's produceren. Alle grote OEM's breiden hun aanbod van hybride voertuigen de komende jaren uit.

Optimale efficiëntie hybride voertuig

Een hybride voertuig garandeert een optimale efficiëntie in termen van brandstofverbruik en motorprestaties. Het maakt gebruik van twee verschillende soorten aandrijving, die beter werken bij verschillende snelheden en elkaar perfect aanvullen. Een elektromotor is bijvoorbeeld efficiënter bij lage snelheden, terwijl een verbrandingsmotor efficiënter is bij het aanhouden van hoge snelheden.

Afhankelijk van de werklast schakelt een hybride voertuig naar behoefte tussen zijn verschillende aandrijfsystemen. Dit vertaalt zich in een lager brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot.

Smeermiddelen voor hybride voertuigen

Omdat hybride elektrische voertuigen nieuwe technologieën en motorspecificaties introduceren die verschillen van traditionele aandrijfsystemen, hebben ze speciale smeermiddelen nodig. Met meer dan 60 jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van gespecialiseerde smeermiddelen, gebruikt Champion zijn expertise en on-site laboratorium om baanbrekende producten voor de hybride voertuigmarkt aan te bieden.

Daarom heeft Wolf Oil een specifiek productgamma ontwikkeld voor een optimale smering van hybride voertuigen. Onze hybride smeermiddelen bieden uitstekende oxidatiebeheersing bij hoge temperaturen en smeerstabiliteit, en bieden bescherming tegen voorontsteking bij lage snelheid (LSPI) en autopech.
De hybride smeermiddelen van Champion zorgen voor onmiddellijke opstartsmering in koude omstandigheden, waardoor wrijving en opstartslijtage worden geminimaliseerd. Bovendien verminderen ze het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot en helpen ze het milieu te beschermen.

Welke smeermiddel waarvoor?

De drie speciale hybride smeermiddelen van Champion op een rij:

* Champion ECO FLOW 0W16 SP/RC G6 XFE

Met zijn lage viscositeit en uitstekende vloeibaarheid is dit product speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de uitdagende eisen van de nieuwste ILSAC GF-6 B-norm waar brandstofverbruik en CO2-reductie belangrijk zijn. Een geoptimaliseerd additievenpakket vermindert roet en afzettingen en houdt de motor schoon.

* Champion ECO FLOW 0W20 SP/RC G6 FE

Dankzij de lage viscositeit en uitstekende vloeibaarheid vermindert deze olie aanzienlijk slijtage en zorgt voor brandstofbesparing en lagere CO2-emissies. Dit product is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de uitdagende eisen van de nieuwste ILSAC GF-6 A-norm en is geschikt voor hybride auto's wanneer aan de OEM-specificaties wordt voldaan.

* Champion OEM SPECIFIC 0W20 LS-FE

Deze volsynthetische motorolie is geschikt voor hybride auto's wanneer aan de OEM-specificaties wordt voldaan. Het biedt volledige bescherming aan een reeks moderne personenauto's en lichte vrachtwagens met diesel- en benzinemotoren.
Bovendien kan het worden gebruikt in combinatie met de nieuwste brandstofsoorten, waaronder biobrandstoffen en brandstoffen op basis van ethanol.

De API SN Plus-specificatie toont de compatibiliteit van het smeermiddel met zeer zuinige GDI-motoren, waarbij deze olie helpt voorkomen dat LSPI motoronderdelen beschadigt. Deze motorolie is compatibel met enkele van de meest geavanceerde motorontwerpen, waardoor ze hun beoogde brandstofbesparingsniveau kunnen bereiken. Dit wordt aangetoond door te voldoen aan de MB 229.71 en BMW Longlife-17FE+ specificaties.

Tool voor het juiste smeermiddel

Het kiezen van het juiste smeermiddel voor uw auto is van het grootste belang. Daarom heeft Champion een tool ontworpen om de juiste motorolie voor het voertuig te vinden, inclusief de bescherming van nabehandelingssystemen!

Het merk biedt een tool voor productaanbeveling of scan deze code download de app.

Dit artikel is gesponsord door Champion.

Helder en groot scherm, snelle besturingsprogramma's, eenvoudige bediening - dat is wat we willen in de werkplaats.

Texa komt met twee nieuwe diagnosetools voor de werkplaats

Texa introduceert twee krachtige diagnosetools: Axone Nemo Light en Axone Nemo Plus. Wat is er allemaal mogelijk met deze nieuwe tools?

Wieltoerentalsensoren van OEM-kwaliteit bij MS Motorservice

Wieltoerentalsensoren van OEM-kwaliteit bij MS Motorservice

MS Motorservice International GmbH breidt het productprogramma uit met 35 wieltoerentalsensoren. Die dekken een wereldwijd wagenpark van ongeveer 270...

Volgens Mahle maken de eenvoudig te begrijpen pictogrammen en video-tutorials de bediening van de tweede generatie diagnosetools eenvoudiger. Foto: Mahle

Mahle lanceert geoptimaliseerde diagnosetools voor de werkplaats

Mahle Aftermarket lanceert op 24 april de tweede generatie van haar werkplaatsdiagnosetools - Mahle TechPRO® en Brain Bee Connex.

Autotechnica in 18 foto's, kan dat?

Autotechnica in 18 foto's, kan dat?

Drie dagen Autotechnica Brussel in 18 foto's? Onmogelijk! Met 450 stands en een recordaantal bezoekers is Autotechnica dé autovakbeurs van de...

Foto: ams Osram

Signaalverlichting in led voor elke toepassing van ams Osram

ams OSRAM lanceert de derde generatie van zijn XLS signaallampen voor voertuigen. De nieuwe lampen leveren volgens ams Osram een uitstekende...

Foto: Eurol

Eén transmissieolie voor automaat en CVT van Eurol

Eurol introduceert de Transfluid ATF-CVT. Dit is een volledig synthetische transmissieolie die geschikt is voor zowel conventionele automatische...

Foto: Snap-on

Accuslagmoersleutel CT9038 van Snap-on is compacte krachtpatser

Snap-on introduceert de CT9038 18 Volt borstelloze, compacte accuslagmoersleutel. Die heeft een startkoppel van 712 Nm en een maximumkoppel van 370...

De nieuwe Ultrac Pro is volgens Vredestein een van de best presterende banden in zijn categorie wat betreft brandstofefficiëntie. - Foto: Apollo Tyres

Vredestein zet Ultrac Pro supersportband op extreem dieet

Vredestein lanceert in maart 2024 zijn nieuwe supersportband Ultrac Pro. De fabrikant slaagde erin om het gewicht van de band fors te reduceren.