Finale AMT Autobranche Mega Top 10: EV of APK-deeltjesteller?

Finale AMT Autobranche Mega Top 10: EV of APK-deeltjesteller?
Tijdens een belrondje ontdekten AMT-‘rechercheurs’ Elco en Erwin dat de invoering van de APK-deeltjestest per 1 juli, uitgesteld zou worden.

De finale! De twee allerbest gelezen artikelen op AMT.nl in 2022. Op 2 staat dé vraag van dit decennium en op 1 de gebeurtenis van dit jaar. En het gaat over de EV en de APK-deeltjesteller…

Steeds meer elektrische auto’s, steeds meer laadpalen en vanaf 2030 geen nieuwe auto’s met verbrandingsmotor meer. Daarmee ligt dé vraag van dit decennium voor de hand: Vraagt een EV echt minder onderhoud? Die vraag zouden we natuurlijk kunnen stellen aan allerlei deskundologen. AMT koos een andere weg. We lieten de cijfers aan het woord. Welk verhaal zij vertelden? Je ontdekt het in AMT’s Autobranche Top 10 nummerrrr 2!

Klopt, geen olie meer. Maar over arbeid, en zeker over onderdelen en banden mogen werkplaatsen tot nu toe niet klagen.
Klopt, geen olie meer. Maar over arbeid, en zeker over onderdelen en banden mogen werkplaatsen tot nu toe niet klagen.

Hijgerig nieuws

Na al dat aftellen komen we bij de nummer 1. Daarvoor gaan we terug naar een warme zomerdag: 10 juni 2022. Tijdens een belrondje ontdekten AMT-‘rechercheurs’ Elco en Erwin dat de invoering van de APK-deeltjestest per 1 juli, uitgesteld zou worden. Normaalgesproken is AMT meer van de diepgang en de achtergrond dan van het hijgerige nieuws. Deze keer waren we toch echt de eerste. Een paar dagen later voegden we de achtergrond toe. Aan de pageviews te zien, heb je dat allemaal al gevolgd. Maar nu is het officieel de nummer 1, dus lees je het hier nog eens terug.

Experimentje

De deeltjesteller als winnaar dus. Vanaf nieuwjaarsdag kun je er echt mee aan de slag. Tijdens Oud-en-nieuw zou je alvast een experimentje kunnen doen. Meet de omgevingslucht als het vuurwerk op zijn hevigst is. Is die APK-goedkeur? Laat maar weten op amt@vmnmedia.nl.

Prettige jaarwisseling! (En vergeet je vuurwerkbril niet.)