AMT Awards van start: doe nu mee!

AMT Awards van start: doe nu mee!

De achtste editie van de AMT Awards is van start! De online kennistest van hét evenement voor alle aankomende autotechnici en vakprofessionals van Nederland staat nu live op AMTawards.nl. Zo'n 4000 technici uit onze prachtige branche strijden via de online kennistest voor de titel in de categorieën: Autotechnicus van het Jaar, Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst en Autotechnicus van de Toekomst. Doe jij ook mee?

Inmiddels zijn we alweer toe aan de achtste(!) editie van de AMT Awards, en het evenement staat ieder jaar weer op de agenda van menig professional in de autobranche.

AMT Hoofdredacteur Annemiek van de Heg legt uit: “Wij willen de branche en de consumenten laten zien hoe groot de technische kwaliteiten van autotechnici zijn. Het vak is tegenwoordig zoveel meer dan onderdelen vervangen. Een moderne auto is een rijdende computer bomvol software. Daar moeten de studenten en vakprofessionals alles van weten.

Daarnaast hebben we met nieuwe aandrijvingsvormen als hybride en EV te maken, ook die kennis moet in huis zijn. De consument mag daarop vertrouwen. De autotechnicus verdient het om in de spotlight te staan.”

De winnaars van de AMT Awards 2022. Sta jij er volgend jaar bij?
De winnaars van de AMT Awards 2022. Sta jij er volgend jaar bij?

Vak met toekomst

Ook is het grote tekort aan technici in de automotive een belangrijke motivatie voor de competitie.

Annemiek: “Het is voor de branche cruciaal dat we autotechnici behouden en studenten warm maken voor het vak. Er is een tekort aan vakmensen en het is aan de hele branche om te zorgen dat we mensen enthousiast maken voor de automotive. Met dit event willen we de branche en zeker ook de wereld daarbuiten laten zien hoe mooi het vak is en welke perspectieven de autotechniek biedt.”

‘Wij zijn hard nodig, ook in de toekomst’

Karel de Munnik, die zich na het winnen van de vorige editie van AMT Awards ‘Autotechnicus van het Jaar’ mag noemen, vind het belangrijk dat zoveel mogelijk technici zich inschrijven voor de AMT Awards 2023.

Hij legt uit: ‘In ons vak verandert er enorm veel, en door het meedoen aan de AMT Awards blijf je scherp en bij de tijd. De vragen zijn uitdagend en staan dichtbij de situaties die we dagelijks in het garagebedrijf meemaken. Traditionele brandstofmotoren, hybride en elektrische voertuigen, wij autotechnici zijn inmiddels allround specialist. Met de AMT Awards kunnen we laten zien wat we allemaal in huis hebben!’

Studenten in de spotlights: ook scholen kunnen winnen!

Ook voor studenten autotechniek is de boodschap duidelijk: Laat maar zien wat je in huis hebt! We dagen technische talenten uit om zich te meten met andere studenten autotechniek en mee te strijden voor mooie prijzen.

De best scorende student wordt iedere twee weken beloond met een online jaarabonnement. Tijdens het evenement komen de leerlingen op diverse momenten ook in contact met grote spelers in de Automotive, de werkgevers van de toekomst.

Als er minimaal 10 studenten van een opleiding meedoen, dingt de school automatisch mee om naar de titel van beste automotive opleiding. Ook daarmee zijn voor opleidingen in de autotechniek mooie prijzen te winnen!