Vakbeurs Auto Prof & AMT Live 2022 op 19, 20 en 21 april: APK, diagnose, EV-techniek en nog veel meer!

Ein-de-lijk… We mogen weer naar beurzen en evenementen! Nog even geduld en dan treffen we elkaar op 19, 20 en 21 april op Auto Prof 2022 in Gorinchem, hét evenement voor de automotive vak-professional. Natuurlijk vindt AMT Live gelijktijdig plaats. Wat is er te doen, te leren en te zien?
Delen:

Helemaal nieuw op Auto Prof is de Demo Arena. Vanaf dit podium brengt Auto Prof je een combinatie van livedemonstraties en show. Een greep uit het programma.

Programma: AMT Kennissessies

De volgende sessies zijn elke avond te zien in de kennisdomes op het AMT-plein.

Netwerkproblemen: wijzers Transit naar nul, wissers Captur naar oneindig

AMT live zonder diagnose-expert Iwan Kennis? Ondenkbaar! In de 2022-editie concentreert hij zich op netwerkproblemen. Hoe ‘dokter’ Iwan daarmee van wanhopige autobezitters weer gelukkige mensen maakt? Ontdek het in deze kennissessie.

Leren over laden

Spreker: Leander Engelbertink, eigenaar Focus op Mobiliteit (FOM)
Met EV komt er veel nieuws de werkplaats in. Denk aan HV-batterijen, elektromotoren, oranje kabels en allerlei elektrische omzetters. Buiten de auto komt er nóg een nieuwe wereld op de werkplaats af. “Eén die heel belangrijk wordt”, zegt specialist Leander Engelbertink: de wereld van het… opladen.

Het fabriekslijntje: problemen oplossen met Pass-thru

Spreker: Asim Saglam, diagnose-expert en eigenaar Autodiagnose.eu
Fabrieksinformatie wordt steeds belangrijker bij het oplossen van storingen. Als je de weg weet, is het makkelijker dan je denkt. Asim Saglam navigeert je langs storingen die hij opgelost heeft met behulp van Pass-thru.

Nieuwe APK-richtlijnen: vraag het de RDW!

Spreker: Arthur van Lee (RDW)
2022 staat in het teken van nieuwe APK-richtlijnen. Deeltjes tellen, vlakke vloer en koplampafstelling… In deze interactieve sessie vertelt de RDW alles over nieuwe keuringseisen en beantwoordt al jouw APK-vragen.

Dagelijks verzorgt Teamwise PDR & More een demonstratie uitdeuken zonder spuiten en zie je een demo van TECH360. TOI-opleidingen haalt de buitenwereld naar binnen door te laten zien hoe je op afstand mee kunt kijken in iedere werkplaats.

Toegang tot Auto Prof & AMT Live 2022

Als automotive professional bezoek je vakbeurs Auto Prof en AMT Live gratis. Vooraf registreren zorgt ervoor dat je bij aankomst snel kan doorlopen!

Gratis registreren

En diagnosestellen met de scope, moeilijk? Nee hoor, Thijs van Grinsven, technisch specialist bij AutoLAB en presentator van de AMT-videoserie ‘Diagnose met de scope’ laat je live zien hoe je een meting uitvoert, het scopebeeld op de juiste manier ‘leest’ en zo een storing oplost!

AMT Live 2022 - doe praktisch onmisbare kennis op!

Zoals je gewend bent is het AMT-plein het hart van AMT Live. Natuurlijk is de voltallige AMT-redactie aanwezig om je in levende lijve te ontmoeten. Graag horen we je tips voor AMT, waar je meer over zou willen weten of waar je blij mee bent. Jouw AMT-ervaring is belangrijk voor ons!

Ook vind je op het plein de nieuwste voertuigen en technieken. Op zoek naar praktische, relevante kennis? Die vind je natuurlijk in de kennisdomes. Het kennisprogramma lees je lager op de pagina!

Finale AMT Awards

Op dinsdag 19 april vindt de spectaculaire ontknoping van de AMT Awards plaats. Meer dan 3500 vakprofessionals hebben mee gedaan aan de strijd om de titels in de categorieën: Auto- en bedrijfsautotechnicus van de toekomst, Autotechnicus van het jaar en beste school.

Onder leiding van Hart van Nederland-presentatrice Annemarie Brüning gaan de finalisten in de Demo Arena de titelstrijd aan. Kijk live mee en zie wie de felbegeerde titels een jaar lang mogen dragen!

Deeltjestellers op Auto Prof

Aan deeltjestellers is niet te ontkomen, dus ook niet op Auto Prof – AMT Live. Leverancier J.J. Bos toont de TSI Nanoparticle Emission Tester (NPET) van TSI Particle Instruments. Deze deeltjesteller is gebaseerd op Condensation Particle Counting (CPC)-technologie en kan bij gebruik als referentie-instrument met METAS-certificaat geleverd worden.

TBA-TEN komt naar de beurs met de TEN AEM deeltjesteller. Deze PN-meter is geavanceerd en beschikt over moderne technieken die in staat zijn om de kleine deeltjes te detecteren. De deeltjes worden aangegeven in #/cm3.

Ook Explora Werkplaatsinrichting laat zien wat het op dit gebied in huis heeft, met de Texa en AVL deeltjestellers. JNT Testapparatuur demonstreert zijn Cap3070-deeltjesteller die in de toekomst ook benzineauto’s kan meten en andere normen aankan.

Kennissessies van partners

Denso | Diagnose koudemiddelkringloop

Spreker: Richard Groot, Productspecialist Airconditioningstellen van een juiste diagnose aan de koudemiddelkringloop.Hoe stel je een goede diagnose aan de koudemiddelkringloop? Er wordt nog te vaak gegokt bij het repareren van een aircosysteem, omdat er te weinig kennis in huis is. Na deze kennissessie heb je tools in handen die je helpen bij het stellen van een juiste diagnose aan de koudemiddelkringloop.

GMTO | Batterijtechniek in E-voertuigen

Sprekers: Anton van der Linden, Martijn de Bruijn, Hans van Rengs

Het batterijpakket in een E-voertuig is een kostbaar onderdeel en ook aan slijtage onderhevig. Hoe bepaal je de ‘gezondheid’ van een batterijpakket? In deze kennissessie ga je samen met GMTO bekijken of en hoe je de conditie van het batterijpakket kan vaststellen.

AA Equipment Support | De deeltjesteller in de praktijk: te hoge deeltjesuitstoot, wat nu? Van APK-afkeur naar goedkeur.

APK en deeltjesteller; wat verandert er voor de werkplaats en wat doe je als er een te hoge deeltjesuitstoot wordt gemeten? Hoe vind je de juiste oorzaak en hoe los je het op? Kortom, hoe maak je van APK-afkeur een goedkeur?

Autoniveau | EV’s in de werkplaats

Spreker: Glenn Bronckers, Senior Trainer

De komst van elektrische auto’s heeft effect op elke rol binnen het autobedrijf: van technici tot aan de bedrijfsvoering. Hoe ga je hier als bedrijf mee om?

Motul | De beste olie in de schoonste motor

Spreker: Ruud van Helvoort, eigenaar High-Tec Specialty/Rapid Specialty en mede-eigenaar Olieservice Zuid

Bij veel problemen is het vervangen van de motorolie slechts een tijdelijke oplossing. Door het bundelen van elkaars kennis, kunnen Olieservice Zuid en Rapid Specialty niet alleen de oorzaak van motorvervuiling herkennen en opsporen, maar ook oplossen en de beste olie adviseren. Waarom is deze combinatie zo belangrijk voor elk
autobedrijf?

NexDrive | Verdwijnt de fossiele brandstofauto? De komst van de EV

Spreker: Dick van den Burg, Customer Experience Specialist

Het veranderende autolandschap en het groeiende aandeel EV en hybride voertuigen. Waarom verandert het autolandschap? Wat zijn de effecten en kansen voor de autobedrijven?

CBX Nederland | Deeltjestellers: goedkoop of duurkoop?

Spreker: Maurits Golüke, directeur en productspecialist CBX Equipment

Wat zijn de verschillen tussen de twee basismeetprincipes van de deeltjesteller? DC (Diffussion Charge) versus CPC (Condensation Particle Counter): welke voor- en nadelen brengen deze technieken met zich mee?

Vereniging ATC | Hoe verandert EV de werkplaats?

Spreker Arjan van Doorn, SAIC Mobility Europe

Welke veranderingen gaan plaatsvinden in de werkplaats door de komst van hybride en elektrische voertuigen?

WAECO | Aircoservice van de toekomst

Sprekers: Joost Bouwmeister & Maurice van der Loop, WAECO Product Specialist & Trainer

Hoe ziet de toekomst van aircoservice eruit? Denk aan regelgeving en milieu (low emission aircoservice), koudemiddelen, (oa. CO₂ en R513), juist gebruik van oliën en vochtvrije opslag. En hoe zit het met hybride/elektrische voertuigen?

OOMT | De impact van elektrificatie op het werk van technici

Spreker: Marith Dieker, Onderzoeker HAN

Marith Dieker heeft onderzoek gedaan naar de impact van elektrificatie op het werk van technici. Wat zijn haar bevindingen? En hoe maak je EV bespreekbaar op de werkvloer? OOMT geeft leidinggevenden en medewerkers handvatten en tips om dit gesprek aan te gaan.

Schadeherstelbranche | Weer aan zet of schaakmat

Hoe bind je de klant aan je bedrijf? Wie bepaalt de prijs en wie heeft de regie? Irene Sommeling, Ombudsvrouw SchadeHerstel, vertelt hoe je als schadehersteller weer gezonde keuzes kunt maken, weer baas in eigen bedrijf wordt en een gezond verdienmodel creëert. Want veiligheid en kwaliteit hebben hun prijs.

Naast bovenstaand programma bevat AMT Live 2022 ook kennissessies van onder meer Hella, Febi en MotorParts. Binnenkort vind je meer informatie over de inhoud en het tijdschema!

Aandacht voor werkplaatsinrichting

Beta toont op Auto Prof – AMT Live de nieuwe C45PRO werkplaatsinrichting. Deze is volledig modulair waardoor je er in elke werkplaats mee uit de voeten kunt.

Vier stands

Explora Werkplaatsinrichting pakt uit met vier stands. Daar maak je kennis met Hunter-uitlijnapparatuur en diagnose/balanceerapparatuur, bandendemontagemachines, deeltjestellers en andere emissieapparatuur en Texa-apparatuur voor onder meer diagnose, ADAS-kalibratie en aircoapparatuur. Primeurs zijn de Corghi Artiglio Space Saver bandendemonteermachine, het AVL MDS emissiestation met innovatieve software en de TEXA H2 Blaster.

Inspectiestraat

Fuchs Service Equipment laat op de beurs de Hunter Inspectiestraat in werking zien. Deze meet de profieldiepte en de uitlijning van het voertuig. De gemeten wielstanden worden automatisch vergeleken met de fabrieksspecificaties en slimme software presenteert de data visueel. Ook zijn er demonstraties met bandenwisselrobots en balanceermachines. Nieuw is de Hunter Inspectiestraat voor vrachtwagens.

Sleutelbeheer

Traka, specialist in sleutelbeheersystemen, laat zie hoe hun systemen meer controle geven en de productiviteit en de winstgevendheid vergroten. Van schaalbare oplossingen van een systeem met tientallen sleutels tot ‘connected’ oplossingen met duizenden autosleutels op verschillende locaties.

Tools & Equipment

Op de stand van AA-Equipment Support duik je in de slimme oplossingen die het bedrijf biedt op gebied van diagnose, ADAS-kalibratie, emissie, programmering en resetten van voertuigelektronica-systemen van bekende A-merken, waaronder Launch, Continental, PicoScope en Autocom. Er zijn de nodige nieuwe producten te zien, waaronder de Continental deeltjesteller, de NoTouch-wieluitlijner, een 360 graden ADAS-oplossing en CLEVER Remote Services.

Gereedschapswagens

Gereedschapswagens zie je op de stand van All4Car, de officiële importeur van Force gereedschap en bekend van de eigen merklijn Weber Tools. Op de stand van All4Car ontdek je de diverse gereedschapswagens van die merken. Een primeur is er ook: All4Car toont de WT-3247 doppenset die geschikt is voor wielbouten van een heel scala aan automerken, waaronder Tesla.

Werkplaatsladers

Autonamics toont de slimme DEFA-werkplaatsladers. Die detecteren het type accu (geschikt voor 12V WET, MF, Ca/Ca, AGM, EFB, GEL en Lithium-accu’s), accucapaciteit en laadtoestand. Aan de hand hiervan creëert de lader de optimale laadcyclus in acht stappen. Autonamics introduceert op Auto Prof – AMT Live ook een handzame SmartCharger van DEFA die, net als de professionele range werkplaatsladers, geschikt is voor Li-ion accu’s. Verder kom je er alles alles te weten over de elektronische begrenzers voor snelheid, toerental en vermogen van Autonamics.

ADAS-kalibratie

Op de stand van Hella Gutmann word je bijgepraat over hun ADAS-kalibratie-oplossingen, waaronder de mega macs-diagnoseapparaten zoals de bekende CSC-Tool SE, de gemakkelijk vervoerbare CSC-Tool Mobile en de gedigitaliseerde CSC-Tool Digital.

Remote diagnostics

Jifeline Remote Diagnostics komt met Remote Diagnostics voor voertuigen voorzien van Diagnostics over IP (DoIP). De meeste autofabrikanten zullen de komende jaren overstappen op DoIP, waardoor er met bestaande diagnose-tools (gedeeltelijk of helemaal) niet meer aan hun nieuwste modellen gewerkt kan worden.

Snap-on van alle markten thuis

Bij Snap-on zijn er workshops en demonstraties van gereedschap, diagnoseapparatuur, ADAS-kalibratie, meetapparatuur, bandenserviceapparatuur, Pro Spot lasapparatuur, MotorVac transmissie- en motorreinigingsapparatuur en Wallmek hydraulisch speciaalgereedschap. Ook zijn er primeurs: een nieuwe range lithium power tools accugereedschap, en een accu-ondersteuningsunit voor alle soorten accu’s. Veel aandacht zal ook uitgaan naar Snap-on Tool Storage opbergmogelijkheden.

Olie & additieven

Olieservice Zuid werkt samen met Rapid Specialty, specialist in inwendige motorvervuiling. Op Auto Prof – AMT Live leggen ze je graag uit wat de voordelen zijn van deze samenwerking. Ook laat Olieservice Zuid het Motul-Evo concept zien met behulp van een demo-auto, het Motul-Evo apparaat en ondersteunende video’s. Het Evo-concept van Motul is ontwikkeld om automatische transmissies inwendig te reinigen en de olie volledig te verversen.

Primeurs zijn de nieuwe Motul Hybrid Range voor hybride auto’s met benzinemotoren, en de nieuwe Motul 300V-reeks. Die kreeg een nieuwe formule, nieuwe producten met meer viscositeiten en kent nu ook toepassingen buiten de racerij.

Let's go racing!

Alle snelheidsduivels en gamefanaten opgelet! KNAF Digital staat met meerdere racesimulatoren op de beursvloer. Race jij je in de top 3 van de dag? Dan win je een digitale racelicentie van KNAF Digital!

Demo’s en praktijkvoorbeelden

Op Auto Prof – AMT Live laat High-Tec Specialty met video’s praktijkvoorbeelden zien van de aanpak van inwendige motorvervuiling. Daarnaast is er een demonstratie waar live met een endoscoop te zien is hoe je vervuiling in de motor op kan sporen.

OQ Value is officieel distributeur van Petronas en diverse andere toonaangevende smeermiddelenmerken. Op de beurs leer je alles over de smeermiddelen van Petronas, bovendien kun je kaarten winnen voor de Formule 1 Grand Prix op Zandvoort.

Gratis aanmelden

Als automotive professional bezoek je vakbeurs Auto Prof en AMT Live gratis. Vooraf registreren zorgt ervoor dat je bij aankomst snel kan doorlopen!

Meld je nu aan!