Vakbeurs Auto Prof & AMT Live 2022 op 19, 20 en 21 april: APK, diagnose, EV-techniek en nog veel meer!

Vakbeurs Auto Prof & AMT Live 2022 op 19, 20 en 21 april: APK, diagnose, EV-techniek en nog veel meer!

Ein-de-lijk… We mogen weer naar beurzen en evenementen! Nog even geduld en dan treffen we elkaar op 19, 20 en 21 april op Auto Prof 2022 in Gorinchem, hét evenement voor de automotive vak-professional. Natuurlijk vindt AMT Live gelijktijdig plaats. Wat is er te doen, te leren en te zien?

Vakbeurs Auto Prof & AMT Live 2022 op 19, 20 en 21 april: APK, diagnose, EV-techniek en nog veel meer!

Helemaal nieuw op Auto Prof is de Demo Arena. Vanaf dit podium brengt Auto Prof je een combinatie van livedemonstraties en show. Een greep uit het programma.

Dagelijks verzorgt Teamwise PDR & More een demonstratie uitdeuken zonder spuiten en zie je een demo van TECH360. TOI-opleidingen haalt de buitenwereld naar binnen door te laten zien hoe je op afstand mee kunt kijken in iedere werkplaats.

En diagnosestellen met de scope, moeilijk? Nee hoor, Thijs van Grinsven, technisch specialist bij AutoLAB en presentator van de AMT-videoserie ‘Diagnose met de scope’ laat je live zien hoe je een meting uitvoert, het scopebeeld op de juiste manier ‘leest’ en zo een storing oplost!

Finale AMT Awards

Op dinsdag 19 april vindt de spectaculaire ontknoping van de AMT Awards plaats. Meer dan 3500 vakprofessionals hebben mee gedaan aan de strijd om de titels in de categorieën:Auto- en bedrijfsautotechnicus van de toekomst, Autotechnicus van het jaaren beste school.

Onder leiding van Hart van Nederland-presentatrice Annemarie Brüning gaan de finalisten in de Demo Arena de titelstrijd aan. Kijk live mee en zie wie de felbegeerde titels een jaar lang mogen dragen!

Deeltjestellers op Auto Prof

Aan deeltjestellers is niet te ontkomen, dus ook niet op Auto Prof – AMT Live. Leverancier J.J. Bos toont de TSI Nanoparticle Emission Tester (NPET) van TSI Particle Instruments. Deze deeltjesteller is gebaseerd op Condensation Particle Counting (CPC)-technologie en kan bij gebruik als referentie-instrument met METAS-certificaat geleverd worden.

TBA-TEN komt naar de beurs met de TEN AEM deeltjesteller. Deze PN-meter is geavanceerd en beschikt over moderne technieken die in staat zijn om de kleine deeltjes te detecteren. De deeltjes worden aangegeven in #/cm3.

Ook Explora Werkplaatsinrichting laat zien wat het op dit gebied in huis heeft, met de Texa en AVL deeltjestellers. JNT Testapparatuur demonstreert zijn Cap3070-deeltjesteller die in de toekomst ook benzineauto’s kan meten en andere normen aankan.

Aandacht voor werkplaatsinrichting

Beta toont op Auto Prof – AMT Live de nieuwe C45PRO werkplaatsinrichting. Deze is volledig modulair waardoor je er in elke werkplaats mee uit de voeten kunt.

Vier stands

Explora Werkplaatsinrichting pakt uit met vier stands. Daar maak je kennis met Hunter-uitlijnapparatuur en diagnose/balanceerapparatuur, bandendemontagemachines, deeltjestellers en andere emissieapparatuur en Texa-apparatuur voor onder meer diagnose, ADAS-kalibratie en aircoapparatuur. Primeurs zijn de Corghi Artiglio Space Saver bandendemonteermachine, het AVL MDS emissiestation met innovatieve software en de TEXA H2 Blaster.

Inspectiestraat

Fuchs Service Equipment laat op de beurs de Hunter Inspectiestraat in werking zien. Deze meet de profieldiepte en de uitlijning van het voertuig. De gemeten wielstanden worden automatisch vergeleken met de fabrieksspecificaties en slimme software presenteert de data visueel. Ook zijn er demonstraties met bandenwisselrobots en balanceermachines. Nieuw is de Hunter Inspectiestraat voor vrachtwagens.

Sleutelbeheer

Traka, specialist in sleutelbeheersystemen, laat zie hoe hun systemen meer controle geven en de productiviteit en de winstgevendheid vergroten. Van schaalbare oplossingen van een systeem met tientallen sleutels tot ‘connected’ oplossingen met duizenden autosleutels op verschillende locaties.

Olie & additieven

Olieservice Zuid werkt samen met Rapid Specialty, specialist in inwendige motorvervuiling. Op Auto Prof – AMT Live leggen ze je graag uit wat de voordelen zijn van deze samenwerking. Ook laat Olieservice Zuid het Motul-Evo concept zien met behulp van een demo-auto, het Motul-Evo apparaat en ondersteunende video’s. Het Evo-concept van Motul is ontwikkeld om automatische transmissies inwendig te reinigen en de olie volledig te verversen.

Primeurs zijn de nieuwe Motul Hybrid Range voor hybride auto’s met benzinemotoren, en de nieuwe Motul 300V-reeks. Die kreeg een nieuwe formule, nieuwe producten met meer viscositeiten en kent nu ook toepassingen buiten de racerij.

Demo’s en praktijkvoorbeelden

Op Auto Prof – AMT Live laat High-Tec Specialty met video’s praktijkvoorbeelden zien van de aanpak van inwendige motorvervuiling. Daarnaast is er een demonstratie waar live met een endoscoop te zien is hoe je vervuiling in de motor op kan sporen.

OQ Value is officieel distributeur van Petronas en diverse andere toonaangevende smeermiddelenmerken. Op de beurs leer je alles over de smeermiddelen van Petronas, bovendien kun je kaarten winnen voor de Formule 1 Grand Prix op Zandvoort.

Eerder verschenen