Waarom mag je Auto Prof niet missen?

Waarom mag je Auto Prof niet missen?
Auto Prof is zien, doen, ontmoeten en beleven.

Auto Prof, staat voor de deur. Wat heeft de grootste onafhankelijke automotive vakbeurs van Nederland je te bieden? En: Waarom mag je een bezoek aan de Evenementenhal in Gorinchem tussen 31 januari en 2 februari niet overslaan? AMT zoekt het uit.

Eerste belangrijke vraag: Welke exposanten tref je op Auto Prof? De organisatie begint aan een opsomming: “Snap-On Tools, Smeets Solutions, Serenco Nederland, Fuchs Service Equipment, Hofland Automaterialen, Motor-Parts, Hella Gutmann, OOMT, Eurol, AA-Equipment en JN Testapparatuur…” Oké oké, dat zijn namen die garant staan voor nieuwe producten, concepten en diensten.

Een vloer vol met de beste exposanten.
Een vloer vol met de beste exposanten.

Niet zo snel…

Maar eh, we zijn er nog niet. “Een aantal grote partijen is terug van weggeweest. Zo staat Philips Automotive Lightning weer op de beursvloer net als AkzoNobel. Bovendien verwelkomen wij een aantal mooie nieuwe namen, zoals Stokvis Equipment, Valvoline en E-coatings. Van werkplaatsinrichting, diagnostiek en onderwijs, van brandstoffen en smeermiddelen, gereedschap, banden en software tot carrosserie en lak. Je treft het allemaal op Auto Prof.”

Meer schadeherstel

Die laatste categorieën staan vol in de spotlights: “Er is dit jaar extra aandacht voor schadeherstel. Auto Prof introduceert het Schadeherstelplein. Daar staan lakken, polijsten en repareren centraal, zowel in aanbod als tijdens demonstraties.

Snelste tijd! Ook dit jaar zijn de e-karts weer van de partij!
Snelste tijd! Ook dit jaar zijn de e-karts weer van de partij!

Op het Schadeherstelplein introduceert AkzoNobel het nieuwe merk Wanda, Glasstech verzorgt er ruitreparaties, Teamwise PDR & More toont demonstraties van de nieuwe Glue Pull Repair techniek en het Visomax LED Finish Station. USI Nederland/PH Service komt naar de beurs met een complete spuitcabine en zowel AkzoNobel als E-Coatings tonen er drie beursdagen lang hun lak- en spuitkunsten.” Kortom, er is veel te beleven op het schadeherstelplein.

Je team compleet!

Niet alleen beleven, je vindt er ook nieuwe medewerkers (of een nieuwe baan): “Auto Prof speelt in op een branchebrede uitdaging: de instroom van jonge autotechnici. Vorig jaar was De Vacaturebank er voor het eerst. Het is de plek op de beursvloer waar exposanten hun openstaande vacatures delen met bezoekers. Neem er zeker een kijkje!”

De toekomst

En je blikt in de toekomst: “Op Auto Prof sleutelen studenten van het ROC Horizon College live aan twee auto’s, een met verbrandingsmotor én een met elektrische aandrijving. De scholen leiden de autotechnici van de toekomst op en laten graag zien hoe.”

Neem plaats in een van de racesimulatoren van KNAF Digital en win een digitale racelicentie of doe mee aan de bandenwisselwedstrijden voor mooie prijzen!
Neem plaats in een van de racesimulatoren van KNAF Digital en win een digitale racelicentie of doe mee aan de bandenwisselwedstrijden voor mooie prijzen!

Nog meer toekomst: “Natuurlijk biedt Autoprof ook een podium aan de nieuwste innovaties. Green Team Twente komt met zijn waterstofauto en University Racing Eindhoven toont maar liefst drie elektrische race-auto’s.”

Zelf aan de slag in de Demo Arena

Zijn we er dan? “Nee, het mooiste moet nog komen, allereerst de Demo Arena! Die wordt wegens succes herhaald, maar wel in een nieuw jasje. Als bezoeker ervaar je niet alleen de demonstraties van dichtbij, je kunt nu ook zelf deelnemen.”

Wegens succes geprolongeerd: De Demo Arena.
Wegens succes geprolongeerd: De Demo Arena.

Daar willen we meer van weten: “Bij Hella Gutmann maak je kennis met de mega macs X-diagnoseapparatuur, de bijbehorende MT-HV meetmodule voor hoog- en laag-voltage metingen en de wheel allignment kit. Airco Frans demonstreert leidingreparaties en spoelt aircosystemen. Snap-On Tools geeft demonstraties over airco units, diagnose release en de Wallmek-olieopvangunit. En bij TechTrainingen (Autodistribution en GrupEina) kan je zelf een lastige storing oplossen.”

Kennis tanken in de Kennisdomes.
Kennis tanken in de Kennisdomes.

Kennis, kennis, kennis

De kennisdomes zijn een vast onderdeel van Auto Prof. Een greep uit de sessies: “Ooit gehoord van SERMI? Wie wil blijven sleutelen heeft toegang tot veiligheidsgerelateerde data nodig. Daar gaat SERMI over. BOVAG praat je bij. Maarten Brouwers van Hoens & Souren Advocaten vertelt je alles over de 12 maanden wettelijke garantie en non-conformiteit. Turbo’s Hoet ‘boost’ je turbokennis. En de RDW beantwoordt samen met AMT al je APK-vragen.”

Dat is nog lang niet het volledige Kennisprogramma: “Nee, en bovendien heeft de ATC een dome met leerzame sessies. Arjan van Doorn van MG gaat er in op onderhoud aan EV’s, Brandweerman Frank van der Laan legt uit hoe zijn team te werk gaat bij ongevallen met elektrische, waterstof en CNG-auto’s. RDW’s Florentine te Lindert gaat kijkt vooruit naar autonoom rijden, Robby Camps bespreekt de aerodynamica in de F1 en…, we hebben horen fluisteren dat de ANWB de ins en outs van de waterstofauto met brandstofcelstack doorneemt.”

Feestje tijdens een feestje, Annemarie Brüning presenteert de AMT Awards.
Feestje tijdens een feestje, Annemarie Brüning presenteert de AMT Awards.

AMT Awards

Dan zouden we het belangrijkste nog bijna vergeten: “De AMT Awards! Wekenlang hebben studenten gestreden om de titel Bedrijfs- of Autotechnicus van de Toekomst, hun scholen voor de Scholenprijs en de vakvolwassen professionals zijn de strijd aangegaan voor de titel Autotechnicus van het jaar. Welke studenten en professionals er uiteindelijk met die mooie titels vandoor gaan? De finales maak je live mee op dinsdagavond om 18:30 uur op het podium bij het Auto Prof-plein.”

Gratis registreren

Wow, Auto Prof 2023 wil je dus echt niet missen. En goed nieuws: “Vanaf nu is de registratie geopend. Met de code MP2756 bestel je gratis tickets via www.autoprof-vakbeurs.nl/tickets. De vakbeurs voor de automotive aftersales bezoek je op dinsdag 31 januari, woensdag 1 februari of donderdag 2 februari 2023. Elke beursdag openen de deuren om 15:00 uur en sluiten ze om 22:00 uur.”