Auto Prof 2022: Kartbaan, Demo Arena, kennisprogramma en nog veel meer!

Auto Prof 2022: Kartbaan, Demo Arena, kennisprogramma en nog veel meer!
Ruim 100 standhouders toonden in 2019 hun gereedschappen en diensten. Veelal door demonstraties te verzorgen.

Vakbeurs Auto Prof pakt volgende week groots uit met heel veel nieuwe activiteiten. Zo komt er op de beursvloer een heuse kartbaan met mini e-karts, zijn er meerdere racesimulatoren, organiseert AMT tientallen kennissessies en is er een Demo Arena. Op de tweede beursdag zal Teamwise PDR & More een poging wagen om in recordtijd een auto met vele honderden hageldeuken te herstellen.

Het AMT Live-programma is dit jaar nog omvangrijker”

“Auto Prof is terug van weggeweest en dat willen we vieren met de automotive sector. Daarom is er tijdens de komende editie meer te zien, te doen en te beleven dan ooit. Buiten het AMT Live-programma – dit jaar nog omvangrijker dan andere jaren – zijn er diverse activiteiten op de beursvloer. Naast een uitgebreid aanbod aan kennis, producten en diensten mag ook de fun-factor niet ontbreken”, zegt Malou Peters namens beursorganisator Easyfairs Nederland.

Karten op de beursvloer

Zo staat er een batterij aan racesimulatoren bij KNAF Digital en ook bij verschillende exposanten op de beurs, zoals 402 Automotive. Ook is er een heuse kartbaan met mini e-karts aanwezig op Auto Prof, dé kans voor bezoekers om te laten zien hoe snel ze zijn. Bovendien zijn er deze editie ook universiteiten en hogescholen aangesloten aan de beurs. Deze leiden de techneuten van de toekomst op. Op deze manier brengt Auto Prof studenten en het bedrijfsleven met elkaar in contact.

Recordpoging

Teamwise PDR & More gaat tijdens de tweede beursdag de uitdaging aan om een auto met vele honderden hageldeuken in recordtijd te herstellen door met meerdere technici gelijktijdig aan de auto te werken. Een gemiddelde hagelreparatie kost normaal 20 tot 30 uur. De vraag is natuurlijk of het Teamwise PDR & More gaat lukken in slechts een paar uur tijd. De recordpoging is live bij te wonen op Auto Prof op woensdag 21 april vanaf 15.30 uur.

Actie centraal

Verder is er dit jaar een Demo Arena, hier worden de gehele dag diverse live demonstraties gegeven. Technisch specialist Thijs van Grinsven leert de bezoekers hoe ze zelf de timing kunnen controleren tijdens een live scopemeeting. Ook ervaren bezoekers Paintless Dent Repair en maken ze kennis met Assist Reality (meekijken in de werkplaats op afstand).

Ook buiten de Demo Arena staat actie centraal”

Ook buiten de Demo Arena staat actie centraal. Veel exposanten pakken dit jaar groots uit en geven diverse workshops en demonstraties op hun eigen stands, zoals CBX Equipment, Explora Werkplaatsinrichting, Snap-on Tools en TECH360.

Gratis aanmelden

Auto Prof is gratis te bezoeken op dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 april 2022 van 15.00 tot 22.00 uur in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie en aanmelden: autoprof-vakbeurs.nl.

Programma

Het kennisprogramma vind je in onderstaande PDF.