Auto Prof 2024: waar de toekomst van aftersales tot leven komt 

Auto Prof 2024: waar de toekomst van aftersales tot leven komt 

Auto Prof is de centrale ontmoetingsplek voor de autobranche en onmisbaar voor wie serieus met zijn vak bezig is. Van 30 januari tot en met 1 februari 2024 is Evenementenhal Gorinchem drie dagen lang het toneel van dé vakbeurs voor de aftersales autobranche. Waarom mag je dat niet missen en wat is er te zien?

Dit keer hebben veel exposanten zich al tijdig gemeld. Het beursteam is blij met de grote namen die al zo vroeg hebben aangegeven mee te doen. "Dat geeft vertrouwen in de beurs en zorgt voor een stevig fundament", aldus Malou Peters, head of event bij Auto Prof. Zo pakt Stokvis Equipment uit met maar liefst tweehonderd vierkante meter beursoppervlakte, SnapOn komt met haar franchisenemers en Fuchs Service Equipment zal de Hunter Maverick bandenwisselmachine demonstreren. Car Lock Systems en Jifeline presenteren zich groots op een gezamenlijke stand, waarbij Car Lock Systems een innovatieve antidiefstal oplossing voor 'keyless entry' laat zien. 

Schadeherstel in de spotlight 

Op de vorige editie van Auto Prof was het Schadeherstelplein een groot succes. Malou Peters: "Schadeherstel is altijd een onderdeel van Auto Prof geweest, maar de afgelopen jaren niet expliciet en uitbundig genoeg. We maken het Schadeherstelplein nu groter. Het beursteam gaat ervoor zorgen dat er veel demonstraties te zien zijn, want dat geeft voelbare energie aan een beurs." Goodmen Equipment komt met een mobiele spuitcabine, Kent Nederland heeft zich al ingeschreven en Teamwise PDR & More heeft een primeur met hun gloednieuwe hagelschadescanner.
Sanne Sape, accountmanager van Auto Prof, is bezig om bij het Schadeherstelplein ook een Detailingplein op te zetten. "Daar zullen alle leveranciers op het gebied van lakbehandeling, poetsen, schoonmaken en detailing zich presenteren. Ook voor de schadeherstellers is deze uitbreiding heel interessant." 

Dynamische Demo Arena 

Auto Prof gaat vier kennisdomes met telkens vijf informatieve sessies organiseren, waar bezoekers worden bijgepraat door onder andere GMTO en Vereniging ATC. In het centrum van de hal -direct naast deze kennissessies- wordt de Demo Arena opgezet, zodat het qua interactie voor een verfrissende afwisseling zorgt.
De Demo Arena was tijdens de vorige editie van Auto Prof nog experimenteel. Malou Peters: "Die locatie had niet de juiste toeloop. Daarom gaan de exposanten nu in het hart van de beurs hun producten demonstreren. Bezoekers kunnen hieraan ook actief deelnemen. Denk aan het oplossen van een storing, het onderhouden van EV's of het werken met nieuwe apparatuur, dus motorkap open en er met z'n allen omheen!" Onder andere AAEquipment en AutoDistribution zullen op de Demo Arena demonstraties geven. 

Sanne Sape (links) en Malou Peters in een nog lege Evenementenhal in Gorinchem, die van 30 januari tot en met 1 februari 2024 het toneel is van dé vakbeurs voor de aftersales autobranche.
Sanne Sape (links) en Malou Peters in een nog lege Evenementenhal in Gorinchem, die van 30 januari tot en met 1 februari 2024 het toneel is van dé vakbeurs voor de aftersales autobranche.

Talent van de Toekomst 

Auto Prof werkt samen met scholen en universiteiten, zodat het talent van de toekomst het bedrijfsleven leert kennen. Sanne Sape: "We voelen het als onze verantwoordelijkheid om de beurs ook als platform te gebruiken waar scholen, universiteiten en het bedrijfsleven elkaar ontmoeten." Summa College zal er zijn, net als het University Racing Team van de Technische Universiteit Eindhoven en ook studenten van ROC's krijgen de kans om op Auto Prof te laten zien wat ze kunnen. 

Ook actie op de beurs 

Een goede beurs is inhoudelijk sterk, de bezoeker moet er wat van opsteken, geïnspireerd worden, de juiste mensen tegenkomen en thuiskomen met nieuwe ideeën en inzichten. Maar Auto Prof is ook een leuke dag uit, waar je je vaardigheden kunt meten met de bandenwissel, op de kartbaan en op de vele racesimulatoren, die te vinden zijn op de beurs. Malou Peters: "Wij kijken ook naar de mogelijkheid of we autonome testauto's kunnen laten rijden en wij zijn bezig met een escaperoomauto. Wie in die auto wordt opgesloten moet zo snel mogelijk proberen er weer uit te komen." 

Zorg dat je erbij bent 

Auto Prof is het enige onafhankelijke jaarlijkse platform voor de aftersales markt. Straks, van 30 januari tot en met 1 februari 2024, is dat hét moment om elkaar te zien. Zorg dat je erbij bent. 

Dit artikel is gesponsord door Easyfairs.

Foto: Shutterstock

Schadeherstelmarkt in 2030: complexe en meer gestuurde schade vraagt...

Hoe staat de schadeherstelmarkt ervoor in 2030? Het antwoord op die vraag was het belangrijkste ingrediënt van Bovags eerste schadeherstelcongres....

Foto: Shutterstock

RDW pakt illegale online APK aan

De RDW heeft onderzoek gedaan naar aanbieders van illegale online APK. Bij 34 bedrijven werd de keuringsbevoegdheid ingetrokken, of ze kregen een...

Afbeelding: RDW

Kentekenbewijs verandert, conformiteitsbewijs bedrijfsauto's verdwijnt

Het kentekenbewijs verandert vanaf half juni 2024. De afgifte van conformiteitsbewijzen voor lichte bedrijfsauto's wordt na de invoering ervan...

Europa zal naar verwachting in 2030 ver voorop lopen met batterij-elektrische auto’s, de VS en meer nog China zullen ook gaan voor hybrides, verwacht Bosch. - Foto: Bosch

Toekomst volgens Bosch: batterij, waterstof én verbrandingsmotor

Een kruispunt, zo noemde Bosch zijn jaarlijkse business update. De autobranche moet en zal in veel opzichten veranderen, maar niet in één richting....

Hoe voorkomt Europa dat het straks aan de Chinese stekker ligt? - Foto: Shutterstock

Emissievrij vervoer zonder Chinese stuntaanbiedingen, hoe moet dat?

Hoe stimuleren we de Europese markt voor schoon, emissievrij vervoer? Maar graag zonder goedkope aanbiedingen uit China, als de export...

Innovam en Noorderpoort versterken samenwerking om schadeherstel- opleiding verder te verbeteren. Van links naar rechts: Marchel Arling (directeur techniek Noorderpoort), Peter Hazenberg (teammanager automotive opleidingen Noorderpoort), Rutger Huijsman (teamleider schadeherstel Innovam) en Herme Bruin (directeur Innovam). - Foto: Innovam

Opleiding schadeherstel naar hoger niveau met Innovam en Noorderpoort

Innovam en roc Noorderpoort in Groningen versterken de bestaande samenwerking om de opleiding schadeherstel verder te verbeteren.

Het ontwikkelingscentrum voor batterijen van Mahle in Stuttgart. - Foto: Mahle

Mahle: focus op elektrificatie, maar geen ban op brandstofmotor

Toeleverancier voor de auto-industrie en aftermarket Mahle sloot 2023 af met een recordomzet. Daarmee kruipt het bedrijf uit een financieel dal....

Foto: Shutterstock

Standox Xtreme bespaart schadeherstelbedrijf tijd en geld

Het Standox Xtreme-systeem biedt het schadeherstelbedrijf razendsnelle procestijden en een lager energieverbruik.