Toyota Material Handling zoekt servicemonteurs die houden van afwisseling

Toyota Material Handling zoekt servicemonteurs die houden van afwisseling
Toyota Material Handling zoekt technische mensen die toe zijn aan een nieuwe uitdaging.

"Toyota Material Handling groeit hard en dat willen we blijven doen. Daarom zijn we continu op zoek naar mensen met een technische achtergrond. De werkzaamheden zijn behoorlijk divers", vertelt Edwin Rugenbrink, teamleider Serviceteam.

Als servicemonteur buitendienst werk je in de regio in de buurt van jouw woonplaats. Je hebt een volledig ingerichte service bus waarmee je allerlei verschillende klanten bezoekt. De werkzaamheden wisselen van preventief onderhoud tot veiligheidskeuringen en het oplossen van storingen.

“Wat het werk zo leuk maakt dat je lekker langs de weg zit en veel bij vaste klanten komt, op dat gebied heb je echt veel vrijheid”, vertelt Frank Lindeman, servicemonteur in de regio Amersfoort – Ede – Arnhem. “Ik ben zelf begonnen in de werkplaats 15 jaar geleden en werk inmiddels 5 jaar in volle tevredenheid in de buitendienst. Zo maak ik altijd mijn eigen planning en bestel ik eenvoudig de onderdelen die ik nodig heb op mijn tablet.”
Nieuwsgierig hoe een dag van een servicemonteur buitendienst eruitziet? Bekijk hier hoe zo'n dag verloopt.

Werken via de Toyota Way

“Als je interesse hebt om bij ons te komen werken, is het goed om te weten dat we werken via de 'Toyota Way'. Dat zijn kernwaarden die de overtuigingen en waarden weergeven, waarmee iedereen binnen de wereldwijde Toyota Groep werkt”, legt Edwin uit. “Je hebt een zelfstandige functie, maar er is altijd een team om je heen bij wie je terecht kan. Ook begrippen als uitdaging en respect zijn binnen onze gehele organisatie belangrijk.”

Op de website vind je een overzicht van de openstaande vacatures op zowel het hoofdkantoor in Ede als vacatures verspreid door het hele land.

Lange dienstverbanden en uitstekende arbeidsvoorwaarden

Als servicemonteur buitendienst start je reistijd vanaf het moment dat je ´s ochtends de deur achter je dichttrekt en deze stopt op het moment dat je weer thuiskomt. Geen dag is hetzelfde. Door nieuwe ontwikkelingen binnen het bedrijf is er altijd ruimte om jezelf verder te ontwikkelen in andere technieken. Bijvoorbeeld in mechatronica, dat veel gebruikt wordt bij automatiseringsprojecten. Het is niet voor niets dat dienstjubilea van 30, 35 of 40 jaar geen uitzondering zijn.

Als servicemonteur buitendienst werk je bij veel verschillende klanten.

Afwisseling in de werkzaamheden

Monteur Wesley Kummeling kan dat alleen maar bevestigen. “Vijf jaar geleden maakte ik de overstap naar Toyota Material Handling. Ik werkte als autotechnicus bij een autogarage en wilde graag meer afwisseling en technische uitdaging in mijn werkzaamheden. Dat lukt hier goed”, benadrukt hij.

“Ik ben zeer tevreden met mijn werk. We gebruiken veel verschillende technieken zoals onderhoudsvrije AC rijmotoren en de digitalisering zoals smarttrucks. Daarnaast krijg ik ook volop de ruimte om me te verdiepen in nieuwe technieken zoals de automatisch geleide voertuigen (AGV). Samen met de uitstekende arbeidsvoorwaarden zit ik hier helemaal op mijn plek.”

Doorgroeimogelijkheden

Heb je een technische opleiding op minimaal mbo-niveau 2, dan kan je direct in dienst komen als werkplaatsmonteur. Tijdens het werken leert het bedrijf jou het vak tot in de puntjes. Heb je een mbo-niveau 3 of 4 diploma en een paar jaar relevante ervaring dan kun je als servicemonteur in de buitendienst aan de slag. Dan krijg je een eigen servicebus en mag je zelf je dag indelen. Wil je daarna je talenten nog verder ontwikkelen? Dan zijn er volop doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf. Bijvoorbeeld in een functie als teamleider, senior monteur met een bepaald specialisme zoals automatisch geleide voertuigen, technisch specialist of application engineer.

Lange dienstverbanden zijn absoluut geen uitzondering.

Werken bij Toyota Material Handling

Wil je meer weten over werken bij Toyota Material Handling en ben je nieuwsgierig naar een baan als servicemonteur? Het is altijd mogelijk om een kop koffie te drinken met een teamleider uit een regio in jouw buurt. Ben je dan nog steeds geïnteresseerd? Dan nodigen we je graag uit om een dag met een monteur mee te gaan. Zo ervaar je vrijblijvend wat het werken bij ons inhoudt en krijg je tegelijkertijd een goed beeld van de werkzaamheden. Bekijk direct of er in jouw buurt ook vacatures openstaan.

Dit artikel is gesponsord door Toyota Material Handling.

Foto: ANP

Volkswagen wil haast maken met goedkope elektrische auto ID.1

Volkswagen wil haast maken met de ontwikkeling van een goedkope elektrische auto, die 20.000 euro moet gaan kosten. De auto moet in 2027 op de markt...

Bovag rapporteert half miljoen EV's in Nederland

Bovag rapporteert half miljoen EV's in Nederland

Het aantal volledige elektrische personenauto's (EV's) in Nederland is deze maand de grens van 500.000 gepasseerd. Dat signaleert Bovag op basis van...

Nieuwe Niedorp - Raymond en Kirsten Surink van Autobedrijf Surink. Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

Trots op mijn bedrijf: Autobedrijf Surink staat voor eerlijkheid

In deze editie van Trots op mijn bedrijf Autobedrijf Surink in Nieuwe Niedorp.

Voorraadfinanciering loskrijgen wordt voor het universele autobedrijf moeilijker, merkt Allparts. daarom biedt de grossier het nu zelf aan.  - Foto: ANP

Allparts biedt garages voorraadfinanciering aan via DFM

AllParts, onderdeel van Nexus Automotive Nederland, gaat een strategische samenwerking aan met DFM, dochteronderneming van Volkswagen Bank en Pon...

Foto: ANP

Autoverkoop EU veert in april op na dip in maart

De verkoop van nieuwe auto's in de Europese Unie is in april flink gestegen, na de dip in maart. Volgens de Europese brancheorganisatie ACEA nam de...

Foto: Honda

Honda gaat miljarden investeren in productie elektrische auto's

Honda gaat de komende jaren miljarden investeren in de productie van elektrische auto's.

Van de in 2023 via ARN ingezamelde lithium-ion batterijen is 74% gerecycled. - Foto: ARN

Recycling EV-batterijen verdubbeld in 2023

In 2023 is in totaal 263.373 kg aan autobatterijen via ARN voor recycling aangeboden. Ruim het dubbele in vergelijking met het jaar ervoor; toen was...

Foto: Shutterstock

Ayvens Carmarket biedt autobedrijf online toegang tot gebruikte...

Ayvens lanceert Ayvens Carmarket, een platform voor de verkoop van gebruikte auto's aan professionele autohandelaren en dealers.